Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 5 Five Finger Crawl, 21,16 %, 2,25 euroa
Toto64-2: 14 Aika-Valtti, 39,59 %, 4,05 e
Toto64-3: 6 Tosi Voima, 43,27 %, 5,33 e
Toto64-4: 3 Promptus, 6,90 %, 33,28 e
Toto64-5: 10 Hazelhen Hermes, 37,64 %, 47,35 e
Toto64-6: 1 Alvar Hem, 25,84 %, 112,23 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 112,23 e
Viisi ja neljä oikein -tuloksille ei voitto-osuutta

Vaihto: 180 321,24 euroa

Juha Utalan ohjastama ja valmentama Five Finger Crawl veti Vermon Toto64-kierroksen käynnistänyttä tammakohdetta alusta loppuun.

Toto64-1: Kiihdytyksessä Juho Ihamuotilan suojatti Stonecapes Respect ohitti sisäradan Je Suis Justinen, mutta kärkipaikka oli tarjolla Juha Utalalle ja Five Finger Crawlille 1. takasuoran alussa.

Avauspuolikkaan Five Finger Crawl pyssytti takas kympin kyytiä, mutta sai jatkossa ottaa vauhtia merkittävästi pois.

Kolmannen puolikkaan täyttyessä suosikki Bean Dead Cert iski 2. ulkoa kiriinsä ja eteni nopeasti haastamaan kärkihevosta. Maalisuoran taisto oli tasaista, jossa keulahevonen tuli ulos päin. Tuomaristo ei nähnyt siirtosäännölle tarvetta, ja varmasti maaliin asti vastannut kakkossuosikki Five Finger Crawl julistettiin voittajaksi.

Kari Savolaisen omistama Five Finger Crawl nappasi 3000 euron ykköspalkinnon ennätyksellään 14,7a/2120 metriä.

”Ajattelin, että keulaan päin yritetään, lähdetään jonkun matkaa ja sitten se saatiinkin (keulapaikka)”, Juha Utala aloitti. ”Tällaisella viimalla ei kova avaus ollut ideaali tilanne, mutta nyt tamma on hyvässä kunnossa, ja sai välituhannella rauhoittaa, joten kesti senkin. Viimeisessä kurvissa ajattelin, että niinkö poika nakkaa ohi, mutta tämä alkoi hyvin vastaamaan ja piti pintansa maaliin asti.”

Hienosta voittotuloksesta huolimatta Juha Utala näki Five Star Stablen kasvattamalla voittajalla vielä petrattavaa jatkoon.

”Hevonen kyttää ja katselee, jota on tehnyt koko ikänsä. Se kun saataisiin pois, tippuisi joku sekunti.”

Mainitun kärkikaksikon jälkeen pronssille pinnisti Olli Koivusen ajama Mayflower.

Toto64-2: Kylmäveristen kohteessa saatiin odotettu voittaja, kun Jouni Miettisen valmentama Aika-Valtti ravasi taulunsa täydelliseen jamaan.

Esa Holopaisen ajama Aika-Valtti pääsi 40 metrin takamatkasta huolimatta nopeasti kärjen tuntumaan, josta kiersi jo kirilenkin alussa keulan Villikutin rinnalle. Mainittu kaksikko irtosi muista loppukaarteessa ja tarjosi jännittävän voittotaiston, kun ruunat pistelivät rinta rinnan loppusuoraa. Aika-Valtti hankki pienen, mutta riittävän otteen, jonka turvin otti viidennen voittonsa putkeen.

“Juoksu sujuvasti meni, ja periaatteeessa laukat helpottivat, kun päästiin nopeasti kärjen taakse, että juoksu meni hyvin”, Esa Holopainen iloitsi. “Paljon olen tottunut hevoseen luottamaan. Kuten taulusta näkee, se on paljon voittoja ottanut ja kehittynyt. Tiukalle meni, ja loppusuora tultiin tosi kovaa.”

Aika-Valtti kohensi ennätystään, kun teki tuloksen 28,1/2160 metriä.

Inton Rilla ylsi suurimmasta lähtönumerosta huolimatta kolmanneksi. Paljon peliosuutta kerännyt Ferdinand laukkasi heti kiihdytyksessä pahoin ja jo avauslenkin aikana uudestaan.

Toto64-3: Ennätystalkoot jatkuivat Vermon nopealla kaviouralla, kun Tosi Voima piti keulapaikalla kiirettä.

Ari Moilasen kuskaama Tosi Voima lähti auton takaa rivakasti matkaan, eikä Mika Mäkelän treenattavalla ollut vaikeuksia napata keulapaikkaa itselleen. Villiheili matkasi rinnalla, ja avauskierros oli reippaasti 26,5-vauhtinen.

Kovasta matkavauhdista huolimatta Tosi Voima piti suosikkina parhaaksi kilometriajalla 27,3a/2120 metriä.

“Koko ajan hevonen on starttien myötä mennyt parempaan päin, ja hyvä vauhti ollut tällä aina. Sillä on hyvät elkeet on paremmaksi”, Ari Moilanen näky voittajasta. “Se lähtee omineen auton takaa tosi kovaa liikeelle. Toine hevonen rinnalle jäi painamaan, olisin hiljempaa ajanut, muttei ollut mahdollista. Ulkoa tuli hevonen hyvin, ja takaa Tupamäen hevonen pääsi irti, joka tuli lähelle, mutta suhteellisen varmasti piti kaulan mitalla voittoon.”

Pitkään kolmannella Montsan Vipin selässä pistellyt Rivaltti kiri hopealle ennen keulavoittajaa seurannutta Ruopasta.

Toto64-4: 16 hevosen tasaitusajo oli Hanna Lepistön valmennettavien juhlaa, kun talliin napsahti Promptuksen johdolla voitto ja kolmossija.

Paalulta napakasti kiihdyttänyt Promptus johti alkumatkan, mutta takamatkalta lujaa juoksuradalta kiihdyttänyt M.T. Master Don eteni keulaan jo puolikas juostuna.

M.T. Master Donin tahti alkoi hiipua loppukaarteessa, ja Promptus kiri ohi. Andy Velvet lähestyi sitä lopussa, mutta Tommi Kylliäisen ajokki Promptus piti hallittuun voittoon.

“Tiesin että hyvä hevonen on. Kahteen lähtöön mitä se minulta ollut, on tosi hyvä ollut ja nousujohteisesti suorittanut. En odottanut että se voittaa, mutta neljän sakkiin. Volttilähtö oli arvoitus, että miten kauas jää, mutta kaikki meni tosi hienosti”, Hanna Lepistö jutteli pikkupaussilta palanneesta voittajasta.

Tommi Kylliäinen pääsi ääneen seuraavana.

“Hevonen oli esittelyn jälkeen hyväntuntuinen koko ajan. Etukäteen katsoin, että paalulla ei ole sellaisia hevosia, joille keulan haluan antaa. Takamatkalla oli pari sellaista, ja toinen niistä tuli eteen, joten saatiin hyvää etoapua. Promptus oli selässä laiska, mutta keulahevonen näytti sille, ettei vedä maaliin asti. Kun käänsin toiselle, lähti hevonen ihan hyvin menemään.”

Promptus teki hienot voittolukemat 14,7.

Suosikki Deangelon juoksusta tuli liian vaikea takamatkan takarivistä. Le Blixten oli Promptuksen ja Andy Velvetin jälkeen kolmas.

Toto64-5: Hazelhen Hermes kirkasti lauantailähtöjen kakkossijansa, kun vei Voimaliigan nimiinsä.

Juha Utala eteni Lord Ivarin kanssa keulaan, jossa sai vetää avauslenkin rauhassa. Puolimatkalla Henri Bollström nosti suosikki Sahara Sandstormin toiselle ilman vetoapua, ja tallikaveri Hazelhen Hermes pääsi loistavaan paikkaan 2. ulos.

Sahara Sandstorm jyräsi Lord Ivarin ohi loppukaarteessa, muttei voinut ymmärrettävästi mitään, kun Hazelhen Hermes käänsi omaan rynnistykseensä. Se sai tiukan haasteen Don Corleone Trotilta, mutta voitti varmasti kakkossuosikkina.

“Pieni lähtö oli, ja Timon toinen hevonen etupuolella. Arvasin, että se jossainn kohtaa lähtee kiertämään, että sen takia mahdollisimman pitkään pysytään selässä ja koitetaan lopussa. Viimeinen kierros oli tiukka, ja Tapion hevonen teki tiukan vastuksen”, Jarmo Saarela jakoi kehuja myös Don Corleone Trotille.

Hazelhen Hermes voitti kisan rajulla tuloksella 14,9/3160 metriä.

Toto64-6: Kierros päättyi Alvar Hemin ja Tapio Perttusen näytökseen.

Alvar Hemin osakkeet nousivat heti alussa jo melkoisesti, kun kierroksen pelipankki Syneri oli kokoontumisvaiheessa laukalla, jota ei antanut alas ennen lähtöhetkeä. Syneri jäi muista ratkaisevan tuntuisesti.

Mopoheikki johti aluksi, mutta paikka oli suosiolla Alvar Hemin poimittavissa. Se piti kärjessä liekin lepattamassa, ja ykköstila tuli kakkossuosikille komealla ennätysajalla 25,6a/2120 metriä.

“Loppusuoran alussa kun vähän käskin, lähti hevonen iloisesti ja jatkoi maaliin asti”, Tapio Perttunen totesi loppumatkasta.

Tauolta palannut Intoiivari otteli toiselta ilman vetoapua sitkeästi kakkospalkinnolle ennen Hulluduunaria.