Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 2 Flash Spruce, 11,04 %, 16,60 e
Toto4-2: 8 Lucky Cloud, 35,67 %, 24,50 e
Toto4-3: 1 Hard To Trick, 31,88 %, 33,40 e
Toto4-4: 14 Kopran Suhari, 3,41 %, 278,50 e

Vaihto: 55 445,40 euroa

Tuomas Pakkasen ohjastama ja valmentama Flash Spruce kiri Kuopion Toto4-avauskohteessa voittoon ohi Vincent Croftin.

Toto4-1: Lähtöä ikään kuin ”tehtiin” kierroksen pelatuimmalle osallistujalle, kun Henri Bollströmin ohjastama Vincent Croft joutui avaamaan vain ensimmäiset pari sataa metriä reippaasti keulapaikan ottaessaan. Sen jälkeen suursuosikki sai tehdä oman juoksunsa, muttei pystynyt vastaamaan maalisuoralla ollenkaan, kun Tuomas Pakkanen käänsi Flash Sprucen selästä kiriin.

”Tosissaan hyvä juoksu saatiin”, Tuomas Pakkanen myönsi. “Korvia koitettiin nyt aukaista, kun ei aikaisemmin niin oltu tehty. Pikkaisen se auttoi, mutta ei vielä 75-lähtöihin.”

Team Horizontalin omistama ja kasvattama Flash Spruce ravasi 2100 metriä voittoaikaan 17,5a.

Kärkikaksikon jälkeen kolmosrahoille ylsi myös sisärataa taivaltanut Rooney, jonka ohjastaja Jukka-Pekka Kauhanen voitti ravien kaksi ensimmäistä lähtöä.

Toto4-2: Lämminveristen tasoitusajon parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Veli-Pekka Toivasen ohjastama Lucky Cloud otti jo kolmannen ykköstilansa putkeen ylivoimatyyliin.

Jukka-Pekka Kauhasen ohjastama Jumping Jack Harmi piti aluksi kärkipaikan, mutta päästi Carmen Lindyn eteensä 1. takasuoralla.

Tuomas Pakkasen kuskaama Carmen Lindy sai kierros myöhemmin rajua painetta rinnalla ravanneelta Lucky Cloudilta. Carmen Lindy laukkasi takasuoran lopussa, jolloin Lucky Cloud lähti aivan omille teilleen.

“Tuomaksella vastasi laukalla, kun pantiin pykäliä lisää. Tämä oli kyllä tosi hyvä”, Veli-Pekka Toivanen kehui Olli Timosen valmentamaa ja osaomistamaa Lucky Cloudia. “Pikkuisen ajopuoli kun vielä tasoittuisi, kun hevonen ei asetu selkään. Se on vielä hätäinen jännittäjä.”

Lucky Cloudin voittonoteeraus kirjattiin 18,1/2120 m.

Harminimoon Tinker otti kaukana voittajan takana kakkosrahat Santtu Raitalan käsistä. Fabulous Hangover ja Jani Hartikainen tulivat maaliin seuraavana.

Toto4-3: Riviin saatiin ensimmäinen keulavoittaja, kun Martti Pellikan ohjastama ja valmentama Hard To Trick oli paras suoraan tauolta.

Hard To Trick piti sisäradalta keulapaikan ja sai vetää avauskierroksen vain 19,5-vauhtia. Viimeisellä takasuoralla Janne Räisänen iski 2. ulkoa Winzetin kanssa. Suuryllätystä havitellut kaksikko kiritti voittajaa loppuun asti esimerkillisesti, mutta Hard To Trick piti pintansa 13,0-lopetuksessa.

“Janne pisti pelin jännäksi”, Martti Pellikka myönsi. “Yleensä hevoset pikkaisen parantavat, kun saavat startin alle, mutta saa nähdä kuinka tämän kanssa käy.”

Voitokkaan Hard To Trickin uran 27. startti toi seitsemännen nappionnistumisen täyden matkan voittoajalla 17,9a.

Kärkiparin takana kolmanneksi ylsi voittajan tavoin kautensa avannut Chris Crystal.

Toto4-4: Risaisella taululla kisaan tullut Kopran Suhari oli menopäällä, ja Heikki Mikkosen ajokki jyräsi vahvalla esityksellä ylivoimaiseen yllätysvoittoon.

Sisäradalta matkaan lähtenyt Moido johti ensimmäisen puolikkaan ajan, mutta sitten suosikki Lahjotti eteni kärkipaikalle Jarmo Saarelan kanssa.

Jo avauslenkin aikana ehti tapahtua, kun Heikki Mikkonen lähti ajamaan 40 metrin takamatkalta lähteneellä Kopran Suharille eteenpäin. Tuomas Pakkanen nosti Hissun Katin toiselle, jolloin Kopran Suhari jäi taivaltamaan kolmannelle. Pian se pääsi pudottamaan Hissun Katin selkään 2. ulos.

Hissun Katti hankki Lahjotusta otteen jo viimeisellä takasuoralla, mutta Tuomas Pakkasen ajokki ehti johtaa vain hetken, kunnes Kopran Suhari eteni kärkeen. Siitä Heikki Mikkosen sedän Jaakko Mikkosen valmennettava karkasi oikein selvään voittoon ajalla 30,0/2140 metriä.

“Ei koskaan minun ajamana hevonen ole näin hyvä ollut”, Heikki Mikkonen paljasti. “Koko päivän ruuna oli hyväntuntuinen. Se lähti takamatkalta hyvin liikkeelle, ja kun vauhti tyssäsi, ajattelin antaa ruunan hutkia, kun se jaksaa mennä.”

Kakkossijasta nähtiin tasapääjuoksu, kun lujaa ulkoa kirinyt Elias Juonetar ehti maaliin samaan aikaan Suvilein kanssa. Ensin mainittu kisasi ensimmäistä kertaa Terho Rautiaisen tallista.