Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 2 Floyd Kenwood, 40,87 %, 2,00 euroa
Toto4-2: 2 Eeti, 42,86 %, 2,70 e
Toto4-3: 2 Madam’s Viggo Boy, 40,96 %, 3,00 e
Toto4-4: 2 Wicasa Sioux, 30,31 %, 3,20 e

Vaihto: 70 396,20 euroa

Poisjääntien myötä vain kuuden osallistujan voimin kisattu Seinäjoen Toto4-pelin avauskohde meni pelisuosikille, kun Mauno Laurila otti voiton Floyd Kenwoodin kanssa.

Toto4-1: Kakkosradalta lähtenyt Floyd Kenwood ampaisi heti auton takaa kärkipaikalle. Muut osallistujat tyytyivät nopeasti juoksupaikkoihin suosikin takana, jolloin avauslenkin loppumetreille asti mentiin jonomuodostelmassa.

Mikko Ojanperä nosti kakkossuosikki Birthday Cloudin johtavan rinnalle etusuoralle kaarruttaessa, ja kilometri täyttyi verkkaisesti 21,5-lukemiin.

Vasta viimeisellä 500 metrillä kaasuhanoja käännettiin. Birthday Cloud oli ainoa, joka pysyi ratkaisumetreillä keulahevosen vauhdissa. Se tuli loppua vahvasti, muttei aivan ehtinyt Floyd Kenwoodin ohi 14,0-lopetuksessa.

”Floyd Kenwood on niin mahdoton lähtemään, että eturivistä se melkein ottaa aina keulat”, Mauno Laurila kertoi valmennettavastaan. ”Hevosta on saanut rakentaa pidemmän kaavan mukaan, kun omistajalla ei ole ollut kiire starttiin.”

Heikki Huhtamäen omistama ja kasvattama Floyd Kenwood otti kauden avauskisassaan voiton tuloksella 18,8a/2100 metriä. Ykköstila oli jo hevosen kuudes 19 starttiin.

Toto4-2: Jouni Törmäsen valmentama Eeti jatkoi kylmäveristen illan ykkössarjassa täydellistä kauttaan 2019.

Eeti oli voittanut kaksi kauden aikaisempaa kisaansa tänä vuonna vahvalla kirillä, mutta nyt paalulta oli edessä keulajuoksu, kun Eeti nappasi keulapaikan kiihdytyssuoran alussa.

Kierroksen pelipankki veti avauslenkin tasaisesti 31,0-vauhtia. Takahevoset olivat tukalan paikan edessä, kun Eeti kiihdytti tahtiaan viimeisellä takasuoralla. Tauolta palannut Loikkaus pysyi maalisuoralla ainoana voittajan vauhdissa, mutta haastetta sekään ei pystynyt Eetille heittämään.

“Keulassa kun sai mennä, meni aika löysällä ohjalla, se pelasti kyllä”, Jouni Törmänen kertoi Eetin olleen meneväinen kisapaikalla ennen starttia. “Kirilenkillä täytyi alkaa lyömään pökköä pesään, kun oli nopeita hevosia taustalla, etteivät pääse pätkällä yllättämään. Eeti on ollut perushyvä hevonen elämänsä. Se on terveempi nyt, ja pikkuisen enemmän pääsi kesällä sitä valmentamaan. Aika kevyellä laitolla joka tapauksessa se on.”

Eeti pisteli täyden matkan voittoaikaan 28,2.

Kakkossuosikki Tutun Impi lähti hitaasti matkaan ja laukkasi maalisuoralla kesken kolmoskamppailun.

Toto4-3: Rivi jatkui kakkosnumerolla kisaavien voittajien merkeissä. kun Madam’s Viggo Boy kirkasti edellisten kisojensa kärkipään sijoitukset kaikista kirkkaimmaksi.

Kiihdytys venähti hieman. Siinä Niko Jokelan ajokki High Profile johti aluksi, mutta puolikkaan täyttyessä Antti Ala-Rantala leiskautti Lilla Robertin kärkeen.

Hannu Hietanen ei satsannut suosikki Madam’s Viggo Boylla alkuun ja pääsi makoisaan juoksupaikkaan 2. ulos. Madam’s Viggo Boy sai siitä kirikäskyn viimeisellä takasuoralla ja otti varman voiton ennen terävästi lopettanutta Omega Leaderiä.

“Katsoin, että eturivissä oli rivakoita avaajia, ja joskus tämä on ollut epävarma, jos himuisesti satsaa lähtöön”, Hannu Hietanen perusteli ajotaktiikkaansa. “Juoksu ei olisi voinut sen paremmin mennä. Avasin korvat maalisuoralla varmuuden vuoksi, ja vastaili aivan varmasti. Ei vielä niin hyvä ole kuin aikaisemmin, mutta parempaan päin menossa.”

Toto4-4: Myös viimeiseen kohteeseen saatiin suosikkivoittaja, kun Kati Lindsbergin valmentama Wicasa Sioux oli menopäällä.

Mika Forssin ohjastama Wicasa Sioux otti kakkosnumerolla kärkipaikan oikein helposti. Se sai rauhoittaa tahtia alun jälkeen, eikä jättänyt muille kirilenkillä mitään palaa otella voitosta.

“Wicasa Sioux on jotenkin hassu. Jos se kokee, että kaverilla on pieni henkinen yliote, se heittää läskiksi, mutta tänään ei antanut mahdollisuutta muille. En osaa sanoa oliko maalissa mitään jäljellä, mutta hyvin lähti 600 metriä jäljellä kiristämään vauhtiaan”, Mika Forss jutteli.

Mika Forss saapui lakeuksille ohjastamaan ainoastaan mukavalla ajalla 15,2a/2100 metriä voittanutta Wicasa Siouxia.

“Vuosikausia tälleen tehty, että jos hevosia on ajettavana, silloin mennään raveihin, ja jos ei ole, silloin pysytään kotona. Toki tähän vaikuttaa, että Katin kanssa on vuosikausia tehty yhteistyötä.”

Moonlight Storm sitkisteli johtavan rinnalta toiseksi ennen Lemon Breezeriä.