Kevät tulee ja jättiläiset heräilevät.

Kesän suurkilpailukausi on usein ollut urjalalaisen Markku Niemisen tallin menestyskulkua, ja hieman samanlainen ennakkoaavistus tuli keskiviikon Vermosta. Niemisen talliin meni kaksi voittoa. Mika Forss hallitsi tallin Flynn Bokolla Nelivuotistähteä varmoin ottein. Ori kiersi keulaan kun vajaat puolet kilpailusta oli ajettu, ja suosikki hallitsi loppuun saakka varmasti. Hannu-Pekka Korven kannustama Arctic Passion palasi tauolta vahvasti ja kiritti hyvin loppumetreillä, mutta keula piti paikkansa varsin eleettä.

“Viime kausi päättyi Flynn Bokolla hyviin fiiliksiin”, kertasi Forss.

“Ori tuntuu kehittyneen lisää, ja tästä on hyvä jatkaa.”

Toisen Niemisen tallin ykkösen toi vanha kunnon Buck Boko. Sen voitto Voimaliigan reilulla kolmella kilometrillä oli tyylikäs esitys sekä hevoselta että kuskilta. Tätä Niemisen hevosta ajoi Vermossa neljä tolppaa metsästänyt Hannu Torvinen. Valjakko vietti hännillä alkumatkan lähteäkseen sitten ajoissa kiriin. Torvinen ei hermoillut ulkoradoilla, ja Buck Boko ei tunnetusti säiky kiertämistäkään. Loppusuoralla valjakko hallitsi tilannetta hienosti, kun kuski ei halunnut päästää vastustajiaan selistä liian aikaisin kiriin. Torvinen voitti vielä Veto-Vauhdilla ja Chironilla Toto65-kohteiden jälkeen.

Kotimaisen ajajaliigan kärki on tällä hetkellä jännittävässä tilanteessa, kun johtava Mika Forsskin sai Vermossa kaksi tikkua. Toisen toi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja Reima Kuislan omistama saksalaistamma April Love D kirimällä kepein askelin kärkeen ohi Torvisen ajamasta Hopeless Guysta T65-4:ssä. Torvinen ohitti illan viimeisen lähdön voitollaan Forssin yhden ykkösen turvin.

Päivitetty 13.4. klo 21:28: Hannu Torvisen illan neljäs tolppa.