TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

T5-1: 4 Quite A Lover, 5,81%, 22,26 euroa

T5-2: 5 Follow My Lead, 14,15%, 64,44 €

T5-3: 10 Classic Primavera, 2,54%, 2735,32 €

T5-4: 4 Stonecapes Respect, 16,13%, 4460,30 €

T5-5: 6 Tuulensuvi, 2,27%, 765,21 €

Vaihto: 76 168,37 €

Tammalähdön Follow My Lead oli johtavan rinnalta ylivoimainen, ja tallikaverit kruunasivat Korven tallin illan.

Jyväskylän Toto5-kierroksella ratkottiin 3-vuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunun alkueriä. Tammojen lähtö oli täysi, mutta tauolta palannut Follow My Lead oli silti kolmanneksi luotetuin. Se yritti keulaan jo ensimmäisellä takasuoralla, mutta kärkipaikka ei ollut liukkaasti lähteneeltä Wera Winneriltä tarjolla. Follow My Leadia se ei haitannut, vaan se teki murskaavan esityksen johtavan rinnalta ja irrotteli lopussa muilta karkuun. Tallikaveri Countess Chiara taisteli toiseksi ja takasi näin valmentaja Pekka Korven talliin kaksoisvoiton. Follow My Leadin voittoaika oli 15,8ake, ja sitä ohjasti Hannu Torvinen, kun taas Countess Chiaran kärryillä taktikoi Riku Salminen.

”Näyttivät hevoset menevän hyvin, vähän yllätti kyllä”, Korpi kommentoi. ”Follow My on luokaltaan hyvä hevonen, mutta se oli kipeänä, kun oli Ruotsissa. Sillä ei ole paljoa ajettu ja käyty hiitillä vain kerran, mutta kehtasin sen ilmoittaa. Tamma oli tänään ihan hyvä.”

Varsa on ollut hänen valmennettavanaan puolitoistavuotiaasta ja se on jo esitellyt lahjojaan.

”Tamma pääsee jonkun verran, ja ainakin tähän asti se on jaksanut mennä. Niin kuin tänään kuolemanpaikalta, ja vaikka välilläkin oli vauhtia, jaksoi se tulla hyvin loppuun.”

Follow My Leadin omistaa sen kasvattaja Anja Pikkarainen, mutta omistus- ja kilpailuoikeuden on vuokrannut Korven oma Star-Racing Oy.

”Follow Myn suku on asiallinen ja sillä on hyvä emäkin. Lisäksi se itse oli ihan hyvännäköinen varsa. Joskus, kun paljon yrittää, sattuu tällainen hyvä kohdalle”, Korpi vitsaili hyväntuulisena.

Hän pitää tamman tulevaisuutta lupaavana, parempana kuin on vielä saatu nähdä.

”Se on ollut varsasta asti paremmanpuoleinen hevonen, ja sillä on vielä pieni voittosumma siihen nähden, mitä ajateltiin, kun käännyttiin tänne kolmivuotiskaudelle. Mutta jos tulee vaivoja tai sairauksia, ei niille voi mitään.”

Star-Racing Oy omistaa myös toiseksi juosseen Countess Chiaran, joka sekin sai kiitosta suorituksestaan.

”Vaikka Countess Chiara laukkasi kriteriumkarsinnassa, se teki siinä hyvän juoksun, oli ikään kuin ylihyvä. Mutta consolationissa se ei ollut niin hyvä, ei ollut varmaan palautunut kunnolla. Tänään tamma teki asiallisen juoksun, vaikka lähtö ehkä oli vähän helpompi kuin aiempi.”

Tamma juoksi Suomessa opetus- ja koelähdön ja siirtyi sen jälkeen Ruotsiin kilpailemaan loppukesästä 2019. Suomeen se palasi miltei vuotta myöhemmin ja kilpaili Teivossa heinäkuun lopussa.

”Ruotsissa varsa teki muutamia ihan hyviä juoksuja. Uskon, että se on kehittyvä ja siitä tulee ihan mukava ikäluokkahevonen.”

Korpi mainitsee, että oriiden ja ruunien lähdössä toiseksi voittaja Quite A Loverin jälkeen kirinyt Full Picture on varmistunut. Myös siltä voi odottaa tulevaisuudessa.

Teivaisen Antti on päässyt ruunalla ravia. Se on hevonen, jonka pitäisi kyllä riittää pitkälle, kunhan oppii juoksemaan kilpaa. Se oli tänään kyllä hyvä. Jokin tästä kolmikosta juoksee myös Kymenlaakso-ajossa, mutta ei ole vielä päätetty, kuka.”