Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 4 Fonseca Boko 3,27 %, 40,24 e

Toto4-2: 1 Little Boy Away 16,33 %, 113,28 e

Toto4-3: 2 Vikkeer 2,15 %, 1611,72 e

Toto4-4: 6 M.T.Master Don 4,68 %, 17729,01 e

 

Vaihto: 54 550,80 euroa

Seinäjoen sunnuntainelkku alkoi yllätyksellä, kun kolmannesta sisältä loppusuoran alussa irti päässyt Fonseca Boko spurttasi voittoon, joka oli 7-vuotiaalle ruunalle samalla kauden ensimmäinen totosija.

Toto4-1: Amatööriohjastajien SM-liigan osalähdössä selväksi suosikiksi pelattu Neymar kiersi kolmannella puolikkaalla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle. Se meni kaarteissa kuitenkin vinoksi ja laukkasi viimeisen kurvin lopulla.

Sisäradan hevoset pääsivät samalla joukolla vapaiksi, ja niistä pisimmän korren veti kolmannessa sisällä matkalla pullaillut Fonseca Boko.

Tuloksen 17,2a/2100 metriä tehnyt 7-vuotias saksalaisravuri oli vasta yhdeksänneksi pelatuin. Mikael Östman ajoi Jenna ja Jani Myllymäen ruunaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mutta sen ainoa aiempi voitto Suomessa viime vuodelta oli Östmanin käsialaa.

“Yhtä lailla railakas oli”, Mikael Östman naurahti. “Ahosen Panu sanoi, että on kunnossa tämä hevonen, ja sillä perusteella mentiin. Se oli nopea, ja ihan pitelemällä lähdettiin, että saisi sen hyvän juoksun. Kun tilaa tuli, tuntui että ainakin aika lähellä ollaan. Maalissa se oli vielä ihan ajamaton.”

Neljännestä sisältä loppuhetket vielä terävämmin spurtannut Mr Money Robber tuli kupeelle, mutta vakavampaa uhkaa se ei ehtinyt heittää.

Neljännestä ulkoa päätöskierroksella muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Hope Of Nazareth hakeutui maalisuoralle tultaessa vielä ulommas vapaalle radalle ja kiri tasaisen vahvasti kolmanneksi. Midsummer Bell putosi keulasta viidenneksi.

 

Toto4-2: Sisäradalta lähtenyt Little Boy Away torjui kiihdytyksessä suosikki Mac Light Princen, sai jo kaarteesta lähtien vetää mieleistään tahtia ja hallitsi varmasti maaliin saakka.

“Yksinkertainen taktiikka, kun taustajoukot kertoi, että hevonen on toisten takaa vielä arka ja rutinoimaton, ja se lähti tosi kovaa liikkeelle”, Mika Forss huomautti.

Isa Liimataisen valmentama Little Boy Away oli melko tasaisesti pelatussa lähdössä kolmanneksi käytetyin merkki. Tämän kauden ja samalla koko uran toisen voittonsa saavuttanut nelivuotias teki 2100 metrillä ennätyksensä 17,5a.

Mika Forssille ykkössija oli raveissa toinen. Hän ajoi ennen pääpelin kohteita ylivoimaisen voiton Reima Kuislan Everest De Ginailla, joka sooloili täyden matkan aikaan 13,3a.

Little Boy Awayn takaa aika vapaasti seurannut Caldera Amour työntyi toiseksi ennen neljännestä sisältä tilaa löytänyttä Piraya Rocia ja toista rataa ilman vetoapua juossutta Quartam De Victoria.

Ensimmäisellä takasuoralla kolmanteen sisälle pudottanut Mac Light Prince hakeutui loppukaarteessa kärkirintaman takana ulommas ja tuli suoraa vapaata rataa, muttei syttynyt kirimään kaksisesti.

 

Toto4-3: Heikki Hietanen ajoi muutaman kuukauden tauolta tulleella Vikkeerillä luottavaisesti ja nosti sen ensimmäisellä takasuoralla neljnnestä sisältä toiselle radalle ilman vetoapua, josta se puristi viime hetkillä johtaneen Kotorinnan Topin ohi yllätysvoittoon ajalla 28,3a/2100 metriä.

Vikkeerin omistaja Vilho Harju oli ennakkokommenteissaan varsin pessimistinen, kun 9-vuotiaan ruunan tämän kauden harvat startit ovat menneet mollivoittoisesti. Ravi ei ole sujunut. Vikkeer olikin vasta seitsemänneksi pelatuin.

“Tämä oli aivan yllätys, että näin hyvin meni”, Vilho Harju vakuutti. “Rekivalmennus on vain ollut kaksi kuukautta kokonansa, eikä ole ajettu juoksua ollenkaan. En tiennyt, että tohtiiko ilmoittaakaan ja meneekö se mihinkään. Mutta aivan samanmoista on valmennus ollut nyt kuin silloin, kun se on pärjännyt aikoinansa. Sitä on hoidettu, eikä ole löydetty mitään vikaa. Onhan se kyvykäs, ja nyt se oli hyvä.”

Kuutti seurasi toisesta ulkoa kolmanneksi niukasti ennen suosikki Passintoa, joka lähti kolmannesta ulkoa vajaat 900 metriä ennen maalia kolmannelle radalle ja kiersi siellä ilman vetoapua. Rallan Salama pilasi laukkoihin.

 

Toto4-4: Päätöskohteesta muodostui lopulta Antti Ala-Rantalalla aloittaneen M.T.Master Donin näytös. Kolmen kuukauden tauolta tullut 5-vuotias ruotsalaisravuri seurasi reipasvauhtisessa kisassa toisena hevosena toisen radan jonossa, kiersi kolmannella puolikkaalla toiseksi ja erkani maalisuoralla omille teilleen kovalla täyden matkan ajalla 14,1a. Se oli kuudenneksi pelatuin.

“Oikeastaan mitään muuta vikaa hevosessa ei ole, mutta on vähän turhaan ohjilla. Tämä pystyy vielä parempaan, kun vähän rauhoittuu”, Antti Ala-Rantala uskoi. “On tuntunut kyllä, että saatiin todella hyvä hevonen. Onneksi mentiin nyt reipasta. Sitten tulee kyllä ongelmia, jos mentäisiin hiljaa.”

M.T.Master Donin perässä toiseksi kiertänyt M.T.Kopitar ei pysynyt maalisuoralla enää mukana, mutta piti asemansa selvästi ennen Esmeralda Jonsia, joka paineli alkumatkan lujaa kaukana muiden edellä ja kesti siihen nähden asiallisesti.

Kärjestä jääneenä toista rataa ilman vetoapua juossut suosikki Titan As antoi periksi varhain.