Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 1 T.Rex, 0,20e
Toto76-2: 13 Köppinen, 1,60
Toto76-3: 2 Iinan Maestro, 2,80
Toto76-4: 4 Roche’ Fans, 10,30
Toto76-5: 3 Josveis, 18,80
Toto76-6: 1 Issaquah Sund, 295,60
Toto76-7: 6 Twigs Voici, 321,60e

Seitsemän oikein-voitto-osuus 321,60e
Kuusi oikein 3,60e

Jyrki Korhosen suojatti Köppinen (Liising – Veto Valtti, Voltti) juoksi volttilähetyksen Suomen ennätyksen 3000 metriä ja yli kategoriassa. Erityisen suorituksesta tekee seikka, että ennätys näki päivänvalon peräti 4240 metrin jälkeen.

Viime vuonna uudelleen henkiin herätetty Pilvenmäki Maraton oli kahden väkivahvan oriin kaksintaistelu. Köppinen ja Välähdys antoivat tammoille tasoitusta alussa peräti sata metriä. Silti hevoset viilettivät kärkikaksikkona jo varhaisessa vaiheessa.

4160 metrin matkalla käydyssä kilpailussa Köppinen ja Välähdys ottivat rinnakkain mittaa toisistaan lähes puolet raastavasta matkasta. Lopussa Köppinen näytti kaapin paikan kuusi vuotta nuoremmalle Välähdykselle ja lipui vääjäämättä voittoon hurjalla tuloksella 25,5. Rapin Aatoksen edellinen SE-tulos, joka oli ravattu kolmella kierroksella, parani kolme kymmenystä.

“Olin ennakkoon sitä mieltä, että 25-alkuisen tuloksen Köppinen voi tänään juosta. Aika likelle sitä se menikin.”, Jyrki Korhonen tiesi valmennettavansa kunnon.

“Yleensä hevonen on tykännyt parantaa otteitaan vielä kuninkuusravien jälkeen. Kevät ja kesä menivät heikosti, kun takapolvissa oli astutushommien takia sanomista. Lavoista löytyi myös jumia, joita saa aukoa joka viikko. Luulen, että jatkossa niiltä ongelmilta vältytään.”

Köppinen kilpailee todennäköisesti seuraavan kerran kolmen viikon päästä.

“Emme ajaisi mielellään kilpaa viikon välein. Seuraava startti lienee Mikkelissä. Siitä sitten ajetaan parin viikon välein kilpaa. Tauolle jäädään todennäköisesti viimeistään kovien pakkasten tullessa”, Korhonen mietti loppukautta.

Vuonna 2014 ravikuninkaan tittelin napannut Köppinen lihotti jo ennestään varsin pulleaa tilipussiaan 5000 eurolla. Forssan voitto oli hevoselle tämän kauden toinen ja uran 35.

Köppisen on kasvattanut omistajakaksikko Jyrki ja Kati-Maija Korhonen.

Toto76-1: Kierroksen pelipankki T. Rex oli jokaisen peliprosenttinsa arvoinen. Euroopan mestari Mika Forssin ajokki piti alussa keulapaikan leikitellen. Ensimmäisen kierroksen väliaika oli vain 15,5, vaikka Magnat ilmestyi ensimmäisen kierroksen loppupuolella vaatimaan vauhtia. T.Rex joutui pistelemään tosissaan lopussa, jolloin se irrotti helposti muista. Magnat ei jaksanut puristaa perille saakka. Hyvään iskuun kohonneesta Erkki-Pekka Mäkisen tallista Global Option kiri toiseksi ennen Esa Holopaisen ajokkia Regent Zetiä.

Toto76-3: Seppo Markkulan ajokki H.V. Tuuri räväytti alussa keulapaikalle. Kaksikon taktiikka oli suoraviivainen, mutta se ei tuonut aivan voittoa. Viime kilpailussaan laukkojen takia erehtynyt Iinan Maestro pysyi Forssassa koko matkan ravilla. Antti Teivaisen kannustamana ällistyttävän hienossa iskussa kilpaileva ruuna kiri varmaan voittoon. Iinan Maestron 3000 euron arvoinen voitto oli sille viiteen starttiin neljäs.

Toto76-4: Ongelmista urallaan kärsinyt Roche’ Fans jatkoi siitä mihin viimeksi Porissa jäi. Silloin kuusivuotias tamma palasi vuoden tauolta ja voitti. Rima oli tällä kertaa Toto76-lähdössä luonnollisesti korkeammalla, mutta se ei estänyt voittokulun jatkumista. Ensimmäistä kertaa tammaa ohjastanut Ari Moilanen valtasi alussa ajokkinsa kanssa keulapaikan. Timo Korvenheimon valmentama Maryland Rose kiri lopussa hurjasti, mutta ei aivan ehtinyt tavoittaa keulahevosta. Roche’ Fans voitti tuloksella 15,5a / 2140 metriä. Voitto oli tamman uran kahdeksas vain kymmenestä kilpailusta.

Toto76-5: Ruutu-Viesker räväytti Santtu Raitalan kannustamana keulapaikalle. Raitalan taktiikka oli suoraviivainen, sillä hän ei laskenut ketään edelleen. Yllätystä hakenut parivaljakko hallitsi lähtöä aina maalisuoralle asti. Rinnalla matkannut Hermanni Totki lipui lopussa vääjäämättä edelle Hannu Kamppurin kannustama. Toisella radalla toisena herkutelleet Josveis ja Antti Ojanperä kiittivät lopussa kuitenkin tylysti vetoavusta ja voittivat. Josveisin ykköstila oli hevosen kymmenes Toto76-lähdöissä.

Toto76-6: Jälleen ravattiin Suomen ennätys! Enintään 50 000 euroa tienanneiden lämminveristen koitos ravattiin 3140 metrin matkalla. Keulassa viilettäneet Bacardi Razz ja Ari Moilanen huolehtivat matkavauhdista. Takana väijyneet Bakels Birdland ja Harri Koivunen kirivät maalisuoralla varmasti ohitse. Sisäradan vetäessä viimeisen sanan sanoi kuitenkin kimppahevonen Issaquah Sund. Lähdön selvästi vähiten tienannut juoksija olisi päässyt mukaan matalampaan sarjaan, mutta lähdön kuopus näytti muille kaapin paikan lopussa. Nelivuotias ruuna kiri Hannu Torvisen kannustamana voittoon tuloksella 14,6a / 3140 metriä. Wasa Warriorin nimissä ollut Suomen ennätys koheni kerralla viisi kymmenystä.

Toto76-7: Tammavaltikka oli viime vuoden tapaan Twigs Voicin ja Pekka Korven juhlaa.

Ari Moilanen ohjasti Forssassa neljä voittoa. Kuva: Anu LeppänenAri Moilanen ohjasti Forssassa neljä voittoa. Kuva: Anu Leppänen