Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 2 Fountain Dynamite, 76,94 %, 0,74 euroa
Toto64-2: 5 Rarity Red, 26,54 %, 1,92 e
Toto64-3: 1 Daisy Nash, 37,47 %, 3,13 e
Toto64-4: 8 Amazing Warrior, 56,60 %, 4,04 e
Toto64-5: 1 Rowhill’s Killer, 20,60 %, 10,17 e
Toto64-6: 15 Vuvuzela, 23,09 %, 12,67 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 12,67 e
Viisi ja neljä -oikein –

Vaihto: 183 784,34 euroa

Annamari Vesalan valmentama Fountain Dynamite kesti kovasta avauksesta huolimatta hallitun oloiseen ykköstilaan Toto64-pelipankkina Vermossa. Kyseessä oli amatöörivalmentajien lähtö.

Toto64-1: Teemu Keskitalon ohjastama Wonder Woman latasi keskeltä rataa parasta kyytiä liikkeelle ja johti alkumatkan. Iikka Nurmonen lähti Fountain Dynamiten kanssa siksi reippaasti matkaan, että torjui ulkopuolelta ohi yrittäneen Le Blixtenin ja eteni ensimmäisen puolikkaan lopulla kyselemään kärkipaikkaa. Se irtosi, mutta avaus lipsahti 10,0-lukemiin.

Alkurynnistyksen jälkeen 7-vuotias Fountain Dynamite otti vauhtia pois, ja kolmas puolikas mentiin enää vain 20,0-kyydillä. Maalisuoralla kärkivaljakko teki tarvittavan ja voitti varmoin 2120 metrin kisan ajalla 16,1a.

”Rata on kyllä oikein loistava. Onhan se karkea pinnasta, mutta niin kuuluukin olla, kun syksyiset olosuhteet on. Ei se paljoa raskas ole”, Iikka Nurmonen aloitti kertomalla radasta.

”Ylikovaksi meni aukaisu. Suomessa ei suosikkeja kunnioiteta siten, että niillä pääsisi keulaan”, Iikka Nurmonen jatkoi. ”Tosi hyvin hevonen rauhoittui, ja homma oli hallussa. Jäi varmaan varaa, mutta kostealla kelillä hevosen ravi ei niin sulavaa. Se otti vaihtoaskelia viimeisessä kurvissa. En lähtenyt sen takia riskillä ajamaan muilta karkuun, mutta voitettiin lähtö, ja ollaan siihen tyytyväisiä.”

Fountain Dynamite Talli omistaa voittajan. Sen kasvattajat ovat Tapio ja Raimo Aalto. Fountain Dynamiten voitto oli ruunan uran seitsemäs.

The Roofer kiersi puolimatkassa johtavan rinnalle, josta oli oikein sitkeä kakkonen. Wonder Woman piti pronssille ennen takanaan matkannutta ja maalisuoralla asiallisesti 3. sisältä lopettanutta Speak Of The Deviliä.

Toto64-2: Kierros jatkui suosikkivoittajien merkeissä, kun 27-vuotissyntymäpäiväänsä viettävän Emma Väreen treenaama Rarity Red otti jo kolmannen ykköstilansa putkeen.

Saipan raviliigahevonen Royal Date johti alkumatkan, mutta Matti Nisonen luopui paikastaan suosiolla, kun Hannu Torvisen ajama Rarity Red tuli vetotöitä nopeasti alkurynnistyksen jälkeen kyselemään.

Rarity Red sai vetää rauhassa, eikä kirihevosten tehtävä ollut kadehdittava. 4-vuotias piti helposti pintansa ennen johtavan rinnalla hienosti otellutta Grainfield Emmaa.

“Vauhti kiihtyi takasuoralla aika reilusti, mutta en usko, että kaikkeaan joutui hevonen laittamaan likoon, vaikka täyden päivätyön tekikin”, Hannu Torvinen näki.

Rarity Red vei 2120 metrin kisan ajalla 17,3a.

Royal Date pinnisti kolmanneksi. Rocktown Inspectorin kiri ei kantanut 3. ulkoa, ja samat sanat pätevät edellä matkanneeseen Que Taliin.

Toto64-3: Tammalähtö päättyi odotetusti, kun Daisy Nash johti alusta loppuun, vaikka oli matkan aikana tulta ja tappuraa.

Daisy Nash lähti heti tekemään muihin rakoa, ja etusuoralla se johti muihin nähden kymmenillä metreillä, kun veti 14,5-vauhdilla ensimmäisen tuhannen.

Viimeisellä takasuoralla muut tavoittivat karkulaista, ja puolikas jäljellä moni olisi ollut varmasti valmis lyömään rahansa siinä vaiheessa hyvin kirineen Stoneisle Queridan puolesta. Daisy Nash kuitenkin innostui maalisuoralla hieman uudestaan, ja Stoneisle Queridan kiri hyytyi, jolloin keulahevonen voitti selvällä erolla muihin.

Voittajan ohjastaja Seppo Markkula ei ollut lähdön jälkeen voitosta huolimatta kovin tyytyväinen.

“Se ei rauhoittunut lainkaan, ja oltiin ihan matkustajia. Yritin hillitä tammaa, mutta ei voi liikaakaan oikein pitää”, Seppo Markkula harmitteli. “Huolestunut olin, että kenttä käätyy, mutta hevosessa hyvä luokka, kun se jaksoi vielä loppuun asti. Täytyy jotain suunnitella, koska ei pitkä tie ole, jos ei hevonen ohjastajaa tottele.”

Anniina Lindforsin nimi lukee voittajan valmentajan kohdalla. Tamman uran viides ykköstila tuli täyden matkan tuloksella 16,3a.

Toto64-4: Suosikkihevosten voittokulku jatkui, kun kasikaista oli Amazing Warriorille vain pieni hidaste.

Ari Moilasen ajama Amazing Warrior lähti kipakasti matkaan ja oli poimimassa kärkipaikan ensimmäisenä Ratu Royalelta. Suursuosikki sai hääriä kärjessä mielensä mukaan. Puolimatkassa saatiin hieman eloa lähtöön, kun Antti Teivainen kierrätti Double Revengen toiselle ilman vetoapua. Amazing Warriorin ei tarvinnut kuitenkaan kuin spurtata vasta lopussa hieman, joka toi ylivoimaisen ykköstilan.

“Helppoa oli, kun keulapaikalle päästiin. Hevonen lähti itse niin kovaa, että päästiin keulaan tosi helposti. Täydet ohjat oli maaliin asti, hevonen voitti vaivatta tänäänkin”, Ari Moilanen kehui. “Tänään jotain eroa oli edelliskertaan, kun hevonen rauhoittui paremmin kuin viimeksi. Nyt jäi korvat kiinni ja varaa aika paljon.”

Mister Lane kiri toiseksi ennen Millstone’s Vividiä. Cocktail Princess ei lähtenyt viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa kolmannelle, eikä saanut koskaan mahdollisuutta osallistua kärkivääntöön.

Toto64-5: Rowhill’s Killerin ykköstila päätti pelatuimpien osallistujien juhlat.

Antti Teivaisen ajokki Visionnaire pamautti seiskanumerolla kärkeen. Santtu Raitalan ajama Rowhill’s Killer olisi mielinyt keulaan, mutta Teivaisen vastaus oli kieltävä. Rowhill’s Killer jäi johtavan rinnalle, josta runttasi sata metriä jäljellä kärkeen ja voitti helposti.

“Hevonen lähti reippaammin kuin lähtenyt, jollon päästiin nousemaan sujuvasti toiselle. Se voitti tosi varmasti”, Santtu Raitala näki. “Se on vielä aavistuksen lapsellinen hevonen. Muista kun pääsi ohi, nosti korvat pystyyn. Se arveli, että Vermon maalipaalu on siinä kohdalla, jossa oli aikaisemmin, mutta paljon varaa oli maalissa.”

Suosikki Confidence Man laukkasi parijonosta viimeisen takasuoran alussa, johon paloi suosikin mahdollisuudet, vaikka hyvin se vielä maaliin pistelikin.

Hanna Pasasen valmentama Rowhill’s Killer vei lähdön tuloksella 16,1a/2120 metriä.

Zizzy Highness oli Harri Koivusen kanssa toinen ennen Visionnairea.

Toto64-6: Kylmäveristen tammatähti päätti kierroksen. Ari Moilasen ajokki Vuvuzela pisteli 40 metrin takamatkalta selvään voittoon.

Vuvuzela sai hyvän startin, jonka turvin eteni kärkiporukkaan jo hyvissä ajoin. Vastustajille tuli laukkoja, mutta Vuvuzela oli itse varmuus. Seppo Suurosen valmennettava oli kiripuolikkaalla selvästi etevin.

“Erikoisen rauhallinen oli tamma tänään, eikä epävarmuutta ollut missään vaiheessa”, Ari Moilanen iloitsi. Päästiin hyvin liikkeelle ja kärkiparin taakse. Lähdettiin Laaksosen Arton perään, ja hevosia laukkasi, jolloin päästiin johtavan rinnalle. Kaikki meni tosi hyvin tänään. Jos hevosella maltti pystyy samanlaisena kuin tänään, uskon että se tulee nousemaan pitkälle.”

Tiukassa kakkosmatsissa Milrid puolusti toiseksi ennen M.A. Pistettä. Suosikki Naputus laukkasi.