Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Free Me, 9,49 %, 2,60 euroa
Toto65-2: 1 Stonecapes Poe, 21,53 %, 9,00 e
Toto65-3: 13 Honorary Consul, 27,85 %, 30,00e
Toto65-4: 5 Valon Veeni, 21,69 %, 89,20 e
Toto65-5: 3 Vieskerin Virva, 26,46 %, 212,30 e
Toto65-6: 10 Carleman, 8,97 %, 1280,50 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1280,50 e
Viisi oikein 47,30 e

Vaihto: 232 376,30 euroa

Santtu Raitalan ohjastama Free Me sai säästää voimansa loppuun ja kiri Tammatähden voittoon Vermon Toto65-avauskohteessa.

Toto65-1: Kiihdytys oli erittäin tulinen ja jännä. Mika Forssin ohjastama Withma pyrki pitämään sisäradalta keulapaikan kynsin hampain, ja Hannu-Pekka Korpi painoi rinnalla Arctic Passionin kanssa päälle kuin yleinen syyttäjä.

Ensimmäinen 500 metriä tulitettiin 08,0-lukemiin, ja Arctic Passionin jatkaessa keulahevosen hiillostusta vielä avauskierroskin oli 10,0-vauhtinen.

Santtu Raitala sai herkutella 3. ulkona loppukaarteeseen asti, kunnes iski kolmannelle ja ohitti kärkiparin lopussa varmoin ottein. Arctic Passionin tallikaveri Free Me meni komean voittoajan 11,3a/1609 metriä. Pekka Korpi valmentaa voittajaa.

“Rata on huippu ja kelikin hyvä, mutta voittotulos on kovaa valuuttaa, sillä olisi sitä kesäkuumallakin”, Santtu Raitala huomautti. “Tamma meni viime startista paljon eteenpäin, ja maalissa tuntui olevan millin verran varaa. Kaikki pisteet hevoselle, se teki hyvän juoksun tänään.”

Ari Moilasen ohjastama Callela Ladyboss kierteli alussa pitkään kolmatta, kunnes päästi hetkeksi 2. ulos. Kolmas rata kutsui pian jälleen tammaa ja se sitkisteli Withman rinnalta toiseksi ennen tätä.

Toto65-2: Tasaisesti veikatussa kohteessa Ari Hartikaisen valmentama Stonecapes Poe otti kauden avausvoittonsa.

Hannu Korven ajama suosikki Ranch Pop Up ohitti Stonecapes Poen kiihdytyksessä ja nappasi keulapaikan. Emma Väre pääsi takarivistä hienosti läpi Leon Cogerin kyydissä ja iski johtavan rinnalle. Leon Coger pisteli pirteänä ohjille, jolloin avauslenkki mentiin reippaasti 13,5-lukemiin.

Leon Cogerin prässi pehmitti Ranch Pop Upin, joka ei pystynyt voittomatsiin. Loppukaarteessa Ari Moilanen nousi viime kaudella kuusi kertaa voittaneen Stonecapes Poen kanssa Leon Cogerin selkään ja ohitti tämän lopussa niukasti. Voittotulos oli 13,8a / 2100 metriä.

“Kierros jäljellä tamma alkoi jostain syystä puskemaan ulospäin voimakkaasti, siitä selvittiin, ja matka jatkui”, Ari Moilanen veisteli. “Lopussa Leon Coger näytti keulahevosta parempivoimaiselta, jolloin otin pienen riskin ja lähdin sen perään. Se kannatti tällä kertaa.”

Toto65-3: Teräsmieliigassa Kuopion välistartissaan voiton makuun päässyt Honorary Consul jatkoi kultakannassa.

Juoksuradan hevoset mietittivät alussa kärkipaikat. Mika Forssin ajama Completer otti keulapaikan ensin, mutta laski Santtu Raitalan kyydittämän Sahara Hot Maman kärkeen.

Sahara Hot Mama veti avauslenkin varsin reippaasti 15,5-lukemiin, mutta toinen kierros hölkkäiltiin.

Vajaa kierros jäljellä Jukka Torvinen kierrätti niukan pelisuosikin Honorary Consulin johtavan rinnalle, josta se hankki otteen keulahevosesta loppukaarteessa ja karkasi perään yrittäneeltä Guido di Quattrolta.

“Montaa eri tahtia oli lähdössä. Ajattelin jos vikalle tuhannelle pääsisi kärjen rinnalle, sinne päästiin, oli pullat hyvin uunissa”, Jukka Torvinen kertoi. “Hevonen on tosi hienosti mennyt eteenpäin ja kehittynyt. Ehkä ihan kaikkea ei tarvinnut puristaa ulos tänään.”

Pekka J Korhosen valmentama ja omistama Honorary Consul meni pitkän matkan 40 metrin takamatkalta aikaan 16,0.

Toto65-4: Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa Jani Huusko taituroi valmentamansa Valon Veenin voittoon, vaikka laukka oli liki.

Suosikki Syneri menetti sisäradalta keulapaikan alussa. Sen ohi säntäsi ensin Olivia, mutta tämän laukatessa Valon Veeni pääsi vetotöihin.

Antti Teivainen kierrätti Hupsiksen rinnalle vaatimaan vauhtia, mutta Valon Veeni ei ollut prässistä millänsäkään, vaan karkasi ylivoimaiseen voittoon ajalla 28,4a/2100 m.

“Hurjasti painoi ohjille, piti yrittää pitää hevonen ravilla. Laukka oli tosi lähellä”, Jani Huusko kertoi alkumatkasta. “Sisäpuolella vielä hevonen laukkasi, jouduin ottamaan enemmän kiinni, jossa oli omat riskinsä. Hevonen oli koko ajan tosi meneväinen. Kurvissa vedin korvat auki, ja tuntui sille että jaksaa ainakin samaa vauhtia juosta maaliin, ja se riitti tänään.”

Valon Veenin etsikkoaika alka olla käsillä.

“Hevonen on hirveän riski. Syksykelellä ja talvellakin se on hyvä. Vahva ja rehellinen menijä, joka tekee kaikkensa kyllä”, Jani Huusko kehui.

Ari Moilasen menestyskulku jatkui kakkostilalla Teilorin kyydissä. Mika Forss ajoi Tulipallon kolmanneksi. Synerin ravi sakkasi loppukaarteessa pahoin, ja laukka tuli maalisuoralla.

Toto65-6: Lämminveristen tammatähden tavoin kylmäveristen puolella oli tarjolla 4000 euron ykkösraha, ja se meni Vieskerin Virvalle.

Hannu Torvinen latasi katapulttiavaaja Virin Camillan startista keulaan, mutta tamma ei saanut hetken rauhaa, kun Pekka Henttonen pääsi takarivistä rinnalle prässäämään Fannikan kanssa. Vauhti pysyi koko ajan reippaana.

Kirilenkin alussa Mika Forss iski Vieskerin Virvan kanssa kolmannelle ja spurttasi ohi Fannikan. Pian rinnakkain pisteli jo kova tammakolmikko, kun Huimariina vyöryi kolmatta rataa pitkin.

Maalisuoralla nähtiin hieno huipputammojen välinen matsi, jossa Vieskerin Virva käänsi senttipelin edukseen. Voittajan kilometriaika oli 24,4a/2100 metriä.

“Kovan sarjan tammoja mukana, jolloin vauhti tulee kuin itsestään”, Mika Forss viittasi reippaaseen matkavauhtiin. “Silti hyvissä ajoin jouduttiin kiriin, kun Ari (Moilanen) härkki meidät ulos. Kokeiltiin päästä pätkällä Fannikan ohi, ettei tarjota Arille koko matkaa kiriapua. Hänen kanssaan muutama sana vaihdettiin lähdön jälken, että tammat ovat aika tasavahvoja tällä hetkellä. Lähdön jälkeen oli sellainen epäilys, että marginaali oli sama kuin viimeksi: tulitikkuaski poikittain ja meidän eduksi.”

Toto65-6: Kierros päättyi Pesiskimpan ylpeyden Carlemanin voittoon.

Tommi Kylläinen nakkasi Cool Conclusionin kärkipaikalle, jossa ruuna sai tehdä oman juoksunsa. Voimia loppuun jäi kuitenkin enemmän kanssakilpailijoille.

Toisessa ulkona väijynyt suursuosikki Axel Foley näytti kirivän maalisuoralla voittoon, mutta aivan lopussa Carleman kehitti tämän ulkopuolella rajun loppuvedon ja ehti yllätykseen.

“Ruuna on tehnyt pitkään hyvä esityksiä ja tietyllä tapaa ansaitsi voiton. Loppusuoran alussa tuntui, ettei saa vauhtia päälle, mutta lisäsi sitä, ja maalipaalun kohdalla vauhti oli tosi kovaa”, Jukka Torvinen kehui.

Axel Foley oli toinen, Piedmont kolmas. Pelihevosista Tiger Ecus laukkasi viimeisellä takasuoralla.