Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 7 Free Me, 1,90 euroa
Toto76-2: 5 Finally Famous, 9,70
Toto76-3: 8 B. Violetta, 375,90
Toto76-4: 9 Callela Eliza, 605,50
Toto76-5: 11 Ruskatar, 1931,50
Toto76-6: 2 Next Direction, 1931,50
Toto76-7: 3 Venli, 16 004,00

Seitsemän oikein -voitto-osuus 16 004 euroa
Kuusi oikein 169,60 e.

Santtu Raitala ohjasti Free Me’n voittoon nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun välierässä Jyväskylässä syntymäpäivänään.  

Päivänsankarin ja Free Me’n tehtävä ei ollut yksinkertainen, sillä lähdön suosikki BWT Burnin Alive sai rauhoittaa tiukan alkurynnistyksen jälkeen kilometrin lukemiin 19,0-vauhtia. Loppua tultiin urku auki, ja toisesta ulkoa kiriinsä suunnannut Free Me ehti voittoon, vaikka päätöspuolikas tultiin kymppiä.

“Ajattelin, että tulee sen verran kova kiihdytys alkuun, ettei osallistuta me siihen”, 26 vuotta täyttäneen Santtu Raitalan ajotaktiikka onnistui  nappiin.

“Free Me tuli korvat kiinni maalin ja olisi mielestäni voittanut monenlaisella juoksunkululla tänään”, Raitala kehui Pekka Korven valmentamaa tammaa.

Free Me voitti tuloksella 16,5a / 2140 metriä ja palkittiin 6570 eurolla.

Free Me oli Toto76-avauskohteen kakkossuosikki prosentein 25.

Toto76-2: Hopeadivarin vuoro.

Tommi Kylliäinen latasi Ranch Newmanin kanssa kiihdytyksessä keulaan, mutta hyvälle kirihevoselle kelpasi selkä eteen. Sen paikan vei Mika Forss Finally Famouksen kanssa.

Edellä mainitut ravurit erottuivat muista myös lopussa ja marssijärjestys pysyi maaliin saakka ennallaan. Finally Famous ravasi voittotuloksen 14,7a / 2140 metriä.

Finally Famous kilpaili Killerillä toisen kerran taukonsa jälkeen. Viimeksi homma meni vihkoon, mutta Forss osasi odottaa ajokiltaa nyt parempaa.

“Siinä oli ylilatausta koko päivän ja hevonen puski ihan mahdottomasti toisen takana. Ajettiin hyvä tyhjentävä hiitti siinä ja oli selvää, että Finally Famous on tänään eri hevonen.”

Finally Famous oli kolmossuosikki prosentein 15. Suosikki Tir Du Caux jäi pois ravien aikana rynnisti aitaa päin.

Toto76-3: Tammaderby keskeytettiin, kun Risto Tupamäen ajokki Ponutella rynnisti aitaa päin. Hyväksytyn lähdön voitti prosentin hevonen B. Violetta. Tästä lukemaan juttu aiheesta.

Toto76-4: Suosikin heiniä oli toinen 4-vuotiaiden kasvattajakruunun välierä.

Markku Nieminen ajoi päättäväisesti eteenpäin Callela Elizan kanssa ja pääsi toisen puolikkaan alussa aina keulaan saakka. Valjakko ei ollut siitä yllätettävissä, vaan hallitsi varmasti perille tuloksella 15,3a / 2140 metriä.

“Lämmitys meni pieleen, kun niin paljon ruutia oli hevosessa ja se väsytti itseään turhan paljon, ei onneksi liikaa”, Nieminen paljasti lähdön jälkeen.

Gisele De Veluwe seurasi johtavan takaa toiseksi, Sahara Foxylady oli kolmas.

Callela Eliza oli suosikki prosentein 41.

Toto76-5: Haastajadivisioonasta tuli lopulta melkoinen voimainkoitos.

Voimia miteltiin 2600 metrin verran. Loppua rynnistettiin laajalla rintamalla ja kierroksen kirin tehnyt Jouko Tarvaisen suojatti Ruskatar jaksoi loppua parhaiten ja voitti kilometriajalla 29,1a / 2140 metriä.

Teemu Okkolinin ajokki Jetsu jaksoi johtavan rinnalta toiseksi, Wauhti tsemppasi keulasta kolmanneksi.

Ruskatar oli kutossuosikki prosentein 8.

Toto76-6: Nelivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun välierä.

Megasuosikki Next Direction ei ollut yllätettävissä. Iikka Nurmosen ajokki painui kiihdytyksen jälkeen keulaan, eikä derbykakkonen ollut yllätettävissä, vaikka Antti Tupamäen ajokki Atupem hyvin keulavoittajaa kirittikin.

“Next Direction tekee kaiken oikein. Tänään se oli vähän virkeä ekalla tuhannella, mutta oli parempi tänään kuin Kuopiossa. Loppusuoraa tultiin sen mitä hevonen pääsi”, Nurmonen kertoi.

Next Direction (15,1a / 2140 m) oli pelipankki prosentilla 88.

Toto76-7: Uunituoreen suurkilpailun TRION:n vuoro. Venli yllätti lähdössä. Lisää aiheesta myöhemmin.