Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 5 George Birdland, 1,80 euroa
Toto76-2: 5 Punta-Pate, 4,40
Toto76-3: 6 Costello, 4,90
Toto76-4: 2 Rainbow Highlight, 9,60
Toto76-5: 8 Pascha Tilly, 24,60
Toto76-6: 12 Viriori, 948,20
Toto76-7: 13 Regent Zet, 2225,40

Seitsemän oikein -voitto-osuus 2225,40 euroa
Kuusi oikein 19,20 e.

Vaihto: 310 197,75 €

Peter Lindroosin ensimmäistä kertaa ohjastama George Birdland veti rajua tahtia, mutta jaksoi silti rutistaa maalipaalulle ensimmäisenä Seinäjoen Toto76-avauksessa.

Hienosti selkäjuoksuilla suorittaneella George Birdlandilla kokeiltiin haastajadivisioonakarsinnassa aggressiivisella taktiikalla. Peter Lindroos latasi 7-vuotiaan ravurin keulapaikalle. Avauspuolikas hurjasteltiin 11,5-vauhtia, ja ensimmäinen avauskierros mentiin vielä peräti 12,5-tahtia. Reippaasta matkavauhdista huolimatta George Birdland voitti vielä oikein varmasti.

“Tuohon avaukseen nähden oli karmea esitys! Ajattelin jos rahoilla ollaan, niin tyytyväinen olen. Nyt nähtiin, että tällä saa ne keulat, kun halutaan”, George Birdlandin valmentaja Pasi Väisänen hehkutti voittajahaastattelussa.

Kakkossuosikkina voittaneen George Birdlandin voittotulos on hevosen uusi ennätys 13,2a / 1600 metriä.

Niko Jokelan kuskaama Excalibut It jyräsi ulkoa toiseksi ennen johtavan rinnalla juossutta Al E.Gador Zetiä.

Toto76-2: Keulasta voitettiin myös nousijadivisioonakarsinta.

Jukka-Pekka Niskanen kiihdytti Punta-Paten keulaan. Santtu Raitala otti alun Valtrauksen Tähkän rattailla rauhassa, mutta suuntasi pian myllyttämään keulahevosta. Väsy painoikin lopussa – Valtrauksen Tähkällä itsellään nimittäin. Punta-Pate vastaili varmasti perille ennätystuloksella 29,8a / 2100 m.

“Tänään tämä oli tosi hyvä, koko päivän ollut sitä. Hevonen saa puthtaat paperit”, Jukka-Pekka Niskanen jutteli.

Punta-Pate oli suosikki (41 %).

Johtavan takana matkannut Vauhti-Leevi puristi toiseksi ennen hyvin kirinyttä Faitteria.

Toto76-3: Kylmäveristen iltapäivän kovin koitos viivästyi Helmen Vilin varustehaaverin takia. Toisella päästiin matkaan.

Jättisuosikki Costellon matkaan tuli alussa “suuri mutka”. Sisäradalta matkaan lähtenyt täryjyrä jäi alussa kiipeliin ja joutui peruuttamaan pitkään päästäkseen toisella radalle. Sisäradalta ulos päästyä suuntasi Risto Tupamäki ajokkinsa kolmannelle ja eteni kärkiparin rinnalle kirilenkille lähdettäessä. Päätöspuolikkaalla Costello erkani muista keulan Tee Wee Paronin kanssa ja jyräsi tämän ohi lopussa.

“Olin jo toisella tavallaan, mutta Santun mielestä se oli hänen paikkansa. Ajattelin, pidä se, ettei tule paha mieli. Kova pakitus alkoi siinä vaiheessa. Costello ei meinannut suostua peruuttaman. Vetämään joutui, mietitytti kostautuuko se lopussa. Tämä on niin ilmiöimäinen, ei välitä mistään mitään”, Tupamäki hehkutti.

Costello oli megasuosikki peliprosentilla 88.

Toto76-4: Kyvyt esiin -divisioonakarsinta.

Seppo Markkula otti keulapaikan kakkosradalta matkaan sännänneen Rainbow Highlightin kanssa. Iikka Nurmonen latasi Conchitan keulahevosen rinnalle, mutta alussa eikä lopussa ollut asiaa ohi keulahevosen.

Niukasti eniten rastittu Rainbow Highlight teki täyden matkan voittotuloksen 16,8.

“Hevonen lähti itsestään kovaa liikkeelle, saatiin juoksu hallintaan. Sen jälkeen ei isompaa hätää ollut, se piti varmaan voittoon”, Markkula jutteli.

Conchitan jälkeen kolmanneksi ylsi Gracelyn.

Toto76-5: Pronssidivisioonakarsinnan voittoon kasinumerolla.

Seppo Markkula puolusti sisäradalta keulapaikan Westcoast Victorian kyydissä alussa, kun Niko Jokela yritti Lindy Poppinsin kanssa edelle. Seuraavana keulapaikkaa ensin mainitulta kyseli Global Solidarity, muttei se ollut tarjolla. Jari Kinnunen ei kysellyt, vaan latasi Pascha Tillyn vielä avauslenkillä kärkeen kolmannen kautta. Siitä kolmossuosikki hallitsi varmasti perille voittotuloksella 14,9a / 2100 m.

Global Solidarity puristi toiseksi ennen johtavan taakse pussiin uinutta Wicasa Siouxia.

Toto76-6: Kylmäveristen haastaja- vs. huippudivisioonakarsinta päättyi jymypaukkuun.

Ari Moilanen oli kiihdytyksessä hereillä takamatkan juoksuradalta avanneen Viriorin kyydissä. Moilanen ajoi eteenpäin ja pääsi keulaan. Niko Jokela olisi mielinyt samalle paikalle Aatsin kanssa, mutta paikka ei ollut tarjolla. Edellä mainittu kaksikko oli muita ennen maalissa, Viriorin johdolla.

“Yllätys voitto oli, kun rahasijaa lähdettiin hakemaan. Hevonen teki Kuopiossa hyvän juoksun, vehkeitä vähän vielä muutetiin; korvia auki ja muuta pientä”, valmentaja Tero Ahovuori paljasti.

Virioria oli pelattu vain prosentin verran.

Toto76-7: Ruuna löylytti tammat keskipitkän matkan kisassa.

Antti Teivainen karautti Bosses Lilyn keulaan juoksuradalta tiukassa alkurynnistyksessä. Avauslenkki pisteltiin rauhassa, mutta toista kierrosta senkin edestä. Tammojen jaloissa painoi maalisuoralla, kun taas Regent Zetin paukut säästyivät sinne. Santtu Raitalan ajokki voitti lopulta todella helposti, vaikka joutui kirissään aivan ulkoradoille.

“En halunnut lähteä liian aikaisin kiriin, vaan luottaa nopeuteen, joka on tällä näihin lähtöihin aika kovaa luokkaa”, Raitala hymyili.

Regent Zet oli lähdön kakkossuosikki (21 %).

Yllätyskakkoseksi puristi Fire Spruce, kolmanneksi kesti Bosses Lily.

Santtu Raitala käytti Regent Zetin kyydissä hevosen nopeutta hyväkseen.

Regent Zet lipui voittoon väljästi. Kuva: Kirsi Kantokoski