Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 11 George Birdland, 1,70 euroa
Toto76-2: 1 Don Juan Sisu, 12,90
Toto76-3: 11 Pikku-Ryti, 59,40
Toto76-4: 14 Heidi Ale, 210,20
Toto76-5: 7 Diktaattori, 493,40
Toto76-6: 2 Valtroks, 693,20
Toto76-7: 3 Ypäjä Hereiam, 1335,80

Seitsemän oikein -voitto-osuus 1335,80 euroa
Kuusi oikein 37,70 e.

Vaihto: 318 099,99 e.

Tuomas Pakkasen ohjastama George Birdland lennähti vauhdikkaasti voittoon Oulun Toto76-kierroksen avauskohteessa.

Tuomas Pakkanen lähti Pasi Väisäsen valmentaman George Birdlandin kanssa matkaan takarivistä nousijadivisioonan lyhyen matkan kisassa. Pakkanen tarjosi ajokilleen namureissun sisäradalla, josta 7-vuotias ruuna kiitti lennokkaalla loppuvedolla.

George Birdland otti uransa viidennen voiton lopulta helposti kilometriajalla 14,9a / 1600 metriä, ja Pakkasen käsi nousi pystyyn voiton merkiksi.

“Katsoin, että meillä on hyvät hevoset edessä, mutta kierros jäljellä näytti tukalalle. Takasuoralla alkoi tulla rakoja, ja viimeisessä kurvissa tuntua, että kenttä kääntyy”, Pakkanen muisteli lähdön tapahtumia. “George Birdlandilla on tosi herkkä kiri, kun se saadaan 300 metrille säästettyä”, Pakkanen vahvisti nähdyn.

George Birdland oli lähdön nelossuosikki peliprosentilla 14.

Ville Pohjola kuskasi Mountain Hooliganin lähdössä toiseksi. Jarmo Saarelan ajokki Hataar The Brave oli kolmas.

Toto76-2: Pronssidivisioonakarsinnan vuoro.

Alussa Iikka Nurmosen ajokki Saul ja Ari Moilasen kuskaama Quiet Leader taistelivat keulapaikasta. Ensin mainittu puolusti paikkansa, mutta laukkasi pian. Mauri Jaara iski silloin ja päräytti Don Juan Sisun keulaan. Valjakko piti matkavauhdin tasaisen reippaana, eikä kellään jäänyt kiriruutia haastaa keulahevosta.

Don Juan Sisu voitti tuloksella 16,3a / 2600 metriä.

“Luotin hevoseen tänä päivänä kovasti, kun se oli ollut viikolla niin hyvä. Ajattelin, että jos keulaan pääsen, täytyy hyvä olla kaverilla, jos ohi tulee”, Jaara oli keulaan päästyään hyvin luottavainen menestymisen suhteen.

Don Juan Sisu oli kolmossuosikki peliprosentilla 12.

Suosikki Minto’s Daisy Star puristi toisen radan vetäjän paikalta toiseksi Esa Holopaisen käsistä. Quiet Leader kesti kolmanneksi.

Toto76-3: Kylmäveristen huippu- vs. haastajadivisioonakarsinta.

Ari Moilasen kuskaama Lintikka oli keulasta sitkeä, mutta aivan voittoon asti ei tamma pystynyt rutistamaan. Santtu Raitalan ajotaktiikka meni Pikku-Rytin kanssa kanssa hienosti ja voittokone jyräsi maalisuoralla voittoon.

“Hevonen oli koko matkan tosi hyvän tuntuinen. Pikku-Ryti on tosi hieno hevonen. Saisi vain kilpailla vaivatta ja kunnon kilpailurytmissä, niin nähtäisiin, mihin se pystyy. Hevosessa on paljon hyvää, kuten voittoprosentti kertoo”, Raitala sanaili.

Pikku-Ryti oli  kolmossuosikki (13 %).

Toto76-4: Lämminveristen tammojen tasoitusajo.

Juoksuradan hevoset saivat kanuunastartit. Tuomas Pakkanen otti She Is Cecilian kanssa keulapaikan ja Ville Pohjola otti Snowline Cherryn rattailla paikan takaa. Edellä mainitut pyrkivät maalisuoralla muilta karkuun, mutta Ari Moilasen ohjastama Heidi Ale tuli loppua ryminällä ja ehti voittoon.

“Viimeisellä takasuoralla hevonen ei voittajalta tuntunut. Vapaalle kun lähdettiin, tuntui sille, että vielä voisi ehtiä. Hevosta sai tuuppia koko matkan toisten takana, ja sai arvuutella koko matkan onko sillä varaa vai ei”, Moilanen paljasti.

Heidi Ale oli kakkossuosikki peliprosentilla 23.

Suursuosikki Rio Crowe sai huonon startin, eikä ollut 2. ulkoa muutenkaan parhaimmillaan.

Toto76-5: Upeatasoisen valio- vs. tähtidivisioonakarsinnan aika.

Ari Moilanen puolusti Tee Wee Paronin kanssa keulapaikan sisäradalta. Antti Tupamäki kierrätti Polaran johtavan rinnalle, mutta vielä ensimmäisellä lenkillä ei ollut matkavauhti kovaa.

Esa Holopainen iski Diktaattorin kanssa 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla ja ruuna iski vauhdikkaasti kärkiparin kimppuun ja ohi. Tee Wee Paroni kiritti Diktaattoria vielä lopussa, mutta ohi ei ollut asiaa.

“Takasuoran alussa alkoi olla niin paljon painetta, että oli pakko kääntää. Se lähti hätäisesti ja meinasi haparoida, mutta muuten se oli tosi hyvän oloinen”, Esa Holopainen jutteli.

Diktaattori oli kakkossuosikki (22 %).

Esa Holopaisen ajokki Diktaattori katkaisi Tee Wee Paronin voittoputken. Kuva: Jari Piirala

Toto76-6: Kylmäveristen nousijadivisioonakarsinnassa saatiin ensimmäinen suosikkivoittaja.

Jukka-Pekka Niskanen painui Punta-Paten kanssa keulaan, mutta avaus oli kova. Sen jälkeen keulahevonen sai rauhoittaa matkavauhdin alas, kun rinnalla juossut Valtroks ei vaatinut vauhtia.

Kirilenkillä Veli-Erkki Paavola alkoi Valtroksin kanssa painostaa keulahevosta ja jyräsi tämän ohi maalisuoralla varmasti.

“Tämä on sellainen hevonen, jonka kanssa ei tarvitse kuolemanpaikasta välittää, Ajattelin, että ajetaan siinä mahdollisimman tasaisesti ja viimeisellä tuhannella painetaan päälle”, Vellu Paavolan taktiikka onnistui.

Valtroks oli suosikki peliprosentilla 50.

Valtroksin jälkeen toiseksi puristi johtavan takana juossut CamassiPunta-Pate oli kolmas.

Toto76-7: Hopeadivisioonakarsinta päätti kierroksen.

Santtu Raitala lennähti Mr Hot Shotin kanssa kärkeen, mutta laukka yllätti. Tallikaveri Finally Famous peri kärkipaikan, mutta sekin poksahti laukalle etusuoralla. Johtavan rinnalla juossut Ypäjä Hereiam peri tällöin keulapaikan, eikä siitä enää luopunut.

Ypäjä Hereim oli päätöskohteen niukka suosikki (31 %).

“Ypäjä Hereiam on kaikinpuolin loistava hevonen, sen kanssa on tosi mukava touhuilla”, valmentaja Antti Ojanperä hekumoi.

Ojanperän tallin menestyksen täydensi Tir Du Caux kolmossijallaan. Ennen sitä maaliin tuli Mauri Jaara ja Protector.