Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 3 Glen Amore 47,84 %, 3,37 e

Toto4-2: 9 Racehill Victory 17,37 %, 10,69 e

Toto4-3: 16 Limuska 15,65 %, 26,37 e

Toto4-4: 1 Boulder Rocket 25,22 %, 44,65 e

 

Vaihto: 60 479,04 euroa

Lähes puolet merkeistä kerännyt Glen Amore oli selvästi paras Mikkelin sunnuntairavien pääpelin avauskohteessa.

Toto4-1: Lähtö uusittiin kahdesti, eikä molemmat palautukset aiheuttanut Oliver Savage päässyt mukaan enää kolmanteen yritykseen. Glen Amore lähti voltin kolmosradalta joka kerta hyvin, painui kaarteeseen mentäessä keulaan ja veti oikein varmasti maaliin asti.

Henri Bollström ajoi Jukka Romppasen 5-vuotiasta tammaa, jonka tämän kauden kolmas ja koko uran kuudes täysosuma tuli tuloksella 17,1/2100 metriä. Neljään edelliseen starttiin ei ollut tosin totosijoituksia.

“Tätä on odotettu, sillä se on ollut tosi hyvä kotona ja raveissakin”, Jukka Romppanen huomautti. “Se on tosi hyvä hevonen, mutta on vaan sellainen koheltajatamma. Katellaan nyt mitä Henkka sanoo ja katellaan sopivaa lähtöä.”

Toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä parista kirikaistalle lähtenyt Selanne eteni viimeisen kaarteen lopulla toiseksi ja piti sijan Glen Amorelle selvästi hävinneenä. Viidennestä sisältä päätöskierroksella hiljalleen ulommas päässyt Nizza kiri vapaille löydettyään napakasti kolmanneksi. Glen Amoren takaa jo hieman jäänyt Rick Rubin laukkasi loppukaarteessa.

 

Toto4-2: Reilut 800 metriä ennen maalia neljännestä parista muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt Racehill Victory käänsi loppukaarteen alkupuolella vapaalle neljännelle radalle ja kiri tasaisen vahvasti varmaan voittoon.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa kärjen rinnalle kiertänyt Rim Bay Kickapoo hankki nopeasti yliotteen. Se tuli asiallisesti perille, muttei mahtanut Racehill Victorylle mitään ja joutui tyytymään varmaan kakkoseen. Gene Touch kipusi viidennestä ulkoa Racehill Victoryn kannoilla kolmanneksi.

Lähdön suosikki Enjoy Pepper kiihdytti auton takaa keulaan, mutta sai kaarteessa rinnalleen Flying Duckin, joka haastoi. Avauspuolikas jäi taakse kympin kyytiä ja täysi kierroskin 1.14:n lukemiin. Enjoy Pepper antoi maalisuoralla selvästi periksi, ja monen muun ohella myös Flying Duck puristi lopulta sen ohi.

“Racehill Victory on parantanut joka starttiin”, Jarmo Saarela korosti. “Viimeksi se jäi laukassa aika kauas, mutta kiri sieltä vielä rahoille ja teki oikein hyvän juoksun. Se helpotti tänään, kun keula ajoi kovaa. Kun lähdettiin kiertämään neljättä rataa, se kiri hyvin.”

Noora Himasen valmentama Racehill Victory oli kolmanneksi pelatuin ja kirjautti 2100 metrillä ajan 15,5a.

 

Toto4-3: Suurimmalla numerolla kilpaillut Limuska pääsi etenemään neljänkympin pakilta toista rataa neljänteen pariin, josta se lähti viimeisen kierroksen käynnistyessä kolmannelle radalle ja sai sinne pian eteen ensimmäisellä takasuoralla toiseen ulos hakeutuneen Välkyn Veskun.

Toista rataa ilman vetoapua juossut suosikki Pete Pointti eteni loppukaarteeseen mentäessä keulaan, kun alakynteen jäänyt R.R. Kivaro laukkasi sisäpuolelta. Välkyn Vesku pääsi samassa toiselle radalle, ja Limuska jatkoi kolmatta rataa ilman vetoapua.

Limuska tuli tasaisen hyvin perille ja puristi varmasti kärkeen, vaikka ravasi loppuhetket vähän vinossa.

“Tosi tarkkana saa olla ja kieli keskellä suuta täytyy ajaa, sillä laukka voi tulla mistä vaan”, Jaakko Siekkelin tammaa ajanut Tapio Perttunen kuvaili. “Vähän liikaa on vielä yritystä, mutta kaikki meni tänään hyvin ja on se kyllä varmistunut pikkuhiljaa. Tämä on vasta 6-vuotias ja kehityskykyinen. Tällä on aika hyvä vauhti ja se jaksaa mennä myös aika hyvin.”

Kolmanneksi eniten pelattu Limuska teki 2140 metrillä ajan 29,2. Välkyn Vesku puristi toiseksi, ja Pete Pointti oli kolmas ennen toisen radan jonosta vapaasti tullutta Huima Hermannia.

Moni kilpailija laukkasi lähtösuoralla. Siinä joukossa oli pelatuimpiin kuulunut Sissin Sisu.

 

Toto4-4: Sisältä hitaaksi jäänyt Boulder Rocket pääsi pian nousemaan toiselle radalle ja sai asemat kolmannesta parista, josta se lähti kierroksen täyttyessä kiertämään kolmatta rataa. Se eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä kuolemanpaikalle, josta ratkaisi maalisuoralla varmasti.

“Ei tarvinnut tänään käyttää merkinantovälinettä eteenpäin, että ihan tuli pintakaasulla”, Markus Porokka kuvaili voiton helppoutta. “Uskoisin, että tämä on vielä jollakin lailla tulevaisuuden hevonen, vaikka sillä on jo ikää. Oli se nuoruus vaan niin vaikeata tämän kanssa, kun se oli kasvukipeä eikä pystynyt sillä lailla kehittymään vielä 3-vuotiaana radoille.”

Toiseksi eniten pelattu Boulder Rocket ravasi 2100 metriä aikaan 16,5a.

Lähdön suosikki Franklin Web painui kiihdytyksessä johtopaikalle, jonka se luovutti kaarteessa White Cross Bicholle. Franklin Web nousi maalisuoralla tiukasti vapaille ja työntyi juuri ennen maalia White Cross Bichon ohi toiseksi.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Lovemore ei pystynyt viimeisellä takasuoralla vastaamaan Boulder Rocketille, mutta seurasi tasaisesti neljänneksi. Kolmannesta sisältä loppukaarteessa Lovemoren takaa vapaille hakeutunut Triple Ray laukkasi suoran avautuessa, ennen kuin ehti parantaa.