Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Golden Eleven, 2,01 %, 28,40 euroa
Toto65-2: 6 Noran Pot, 7,06 %, 261,90 e
Toto65-3: 1 Ray Mysterio, 3,21 %, 4669,00 e
Toto65-4: 16 Cold Hard Lady, 0,43 %, 1741,70 e (3 oikein)
Toto65-5: 5 Valppaus, 34,71 %, 34,71 %, 2985,80e (4 oikein)
Toto65-6: 3 Deangelo, 17,82 %, 15675, 90 euroa (5 oikein)

Kuusi oikein -tuloksia ei löytynyt
Viisi oikein -voitto-osuus 15675,90 e

Vaihto: 218 582,30 euroa

Jukka Torvisen ohjastama Golden Eleven kiri ohi El Dirtymanin ja kaikkien muidenkin Toto65-avauskohteessa Vermossa.

Hulppean 70 prosentin kannatuksen kerännyt El Dirtyman marssi kympin avauksessa keulaan ja sai rauhoittaa jatkossa vauhtia tuntuvasti. Siitä huolimatta Iikka Nurmosen ajokki ei ollut lopussa odotetunlainen, vaan taipui kokonaan ulos totosta.

Golden Eleven matkasi 3. ulkona, josta Marko Lavin valmennettava iski voittoisaan kiriinsä viimeisen takasuoran lopussa. Kaksi prosenttia veikattu Golden Eleven voitti tuloksella 14,2a / 2100 metriä.

“Lappeessa oli niin pehmeä rata, se ei sopinut yhtään”, Marko Lavi selitteli suojattinsa viime kerran taipumista. “Tänne mukava tulla, kun rata aina kunnossa. ”

Olli Koivunen taiteili Sahara Foxyladyn toiseksi ennen johtavan rinnalla matkannutta Jasulitoa.

Aikaisemmin Vermossa nähtiin jo SE-juoksu. Tästä pääset lukemaan jutun aiheesta.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo oli ennakkoon kierroksen kimurantein koitos, ja laukkoja tuli.

Arto Hammarin ajokin Noran Potin juoksu sujui suoraviivaisesti ja ilman haavereita, kun kuusivuotias tamma latasi juoksuradalta kärkeen. Hirmuyllätystä kaavaillut Fiannan Mysti kiritti rinnalla hyvin, mutta ei päässyt aivan keulahevosen ohi.

Noran Pot otti uransa avausvoiton kilometriajalla 30,5 / 2100 m. Soile Färlin omistaa ja valmentaa voittajaa.

“Ihan kuin olisi  kunkkarit voitettu! Niin paljon ongelmia ollut, koko viime vuosi meni virusten kanssa. Nyt hevonen on selkeästi parantunut”, Soile Färlin ilakoi.

Vietävän Ekotar oli edellä mainittujen jälkeen maalissa kolmantena. Suosikki Hupsis juuttui heti kolmannelle, josta otti laukan kirilenkin alussa.

Toto65-3: Yllättäjien voittokulku jatkui, kun Santtu Raitala kuskasi Ray Mysterion ensimmäisenä maalilinjan yli.

Kari Venäläinen latasi Heart Of Steelen keulaan ja siitä ajettiin. Rinnalle jäänyt Clay Brick oli hankkimassa viimeisellä takasuoralla otetta, mutta laukkasi.

Voittotaistoon erottuivat pelatuimmat osallistujat Elrond, Twist In Time ja Ray Mysterio. Johtavan takana nappireissun saanut Ray Mysterio puristi parhaiten, ja jälleen oli taustavoimilla yllättävää aihetta juhlaan.

“Ei olisi ikinä uskonut! Tämä ostettiin harjoitushevoseksi, en voi uskoa että se voitti 65:sen”, Miia Myllymäki voittajan taustajoukoista ilakoi.

Toto65-4: Teräsmiesliigan voittajan myötä kaikki loputkin mukana olleet 65-laput lähtivät laulukuoroon, kun Tapio Perttunen kuskasi Cold Hard Ladyn jättiyllätykseen.

Harri Koivusen ajama War Child oli lähdön keulahevonen, mutta siitä ei ollut pitkän matkan kisan voittotaistoon. Yllättäjähevoset vyöryivät yksi kerrallaan edellä mainitun ohi, ja parhaiten pisteli Eino Oksasen suojatti Cold Hard Lady. Se oli kerännyt peliosuutta minimaaliset 0,43 prosenttia, eikä kuskikaan menestykseen ennakkoon uskonut.

“En missään nimessä odottanut minkäänlaista pärjäämistä”, Tapio Perttunen myönsi. “40 metriä oli pakkia, ajattelin että ollaan ulkona kuin lumiukko tässä lähdössä. Ihmeiden aika ei ole ohi.”

Antti Teivaisen ajama Side Splitting otti kakkosrahat ennen Ginderiä. Suosikki Mr Dave ei ollut meneväisen näköinen parijonossa ja jäi kirilenkin alussa toiselle, kun takaa hyökättiin.

Toto65-5: Ensimmäistä kertaa tänä iltana suosikit nähtiin voittotaistossa, kun Valppaus ja Huvin Viku ottivat yhteen.

Kari Venäläinen sai Valppauksen hyvin matkaan voltin vitosradalta, josta se eteni keulapaikalle. Siinä se sai tehdä oman juoksunsa.

Huvin Viku laukkasi lähtöön ja jatkoi 3. ulkona. Siitä se esitti väkivahvan kirin, muttei aivan päässyt keulahevosen ohi.

“Tauon jälkeen hevonen oli ekassa hyvä ja sen jälkeen parantanut. Normaalin kaavan mukaan on menty”, valmentaja Juha Tammi kertoi toisen voiton peräkkäin ottaneesta voittajasta.

Toto65-6: Kierros päätyi todella tiukkaan voittotaistoon Deangelon ja Ginellin välillä.

Antti Teivainen otti Valiant Dreamin rattailla keulapaikan kovan 09,0-avauksen päätteeksi. Voimia ei jäänyt voittotaistoon, mutta nelosrahat sai taskuun.

Ennen Toto65-pelin sulkeutumista suuren prosenttinousun kokenut Deangelo iski takasuoralla kiriinsä 2. ulkoa ja sen etumatka riitti, kun takaa rynnistänyt Ginelli jäi niukasti taakse.

“Hevonen on hyviä juoksuja tehnyt. Yhdessä se oli kipeä, Finlandia-päivänä oli liikaa innokkuutta keulassa. Muuten tehnyt hyviä juoksuja”, Deangelon ohjastaja-valmentaja Juhani Tapani kertasi

Suosikkikaksikon Daddy Boy – Didi Hoss juoksut menivät mahdottomiksi.