Erkki-Pekka Mäkisen suojatti Graceful Swamp pisteli kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien volttilähetyksen Suomen ennätyksen Vermossa.

Erkki-Pekka Mäkinen ajoi juoksuradalta kiihdyttäneen Graceful Swampin kanssa päättäväisesti eteenpäin ja riisti keulapaikan itselleen takasuoralla. Valjakko ei jäänyt kavereitaan odottelemaan, vaan karkasi muista jo varhaisessa vaiheessa. Tuloksena oli ylivoimainen voitto ja täyden matkan SE-lukemat 17,2. Graffiti Artistin nimissä ollut SE-tulos parani kaksi kymmenystä.

“Santtu ei meinannut antaa keuloja, mutta menin sinne, enkä halunnut antaa sille selkää. Tiesin, että lujaa mennään, mutta ennätykset eivät olleet matkan aikana mielessä”, SE-tulos tuli Erkki-Pekka Mäkiselle iloisena yllätyksenä.

Kaksivuotias Graceful Swamp on Ari Takanevan kasvatti. Hevosta valmentaa ja ohjasti Erkki-Pekka Mäkinen.  Sen omistaa Pekka Mäkisen kuolinpesä.

Kaksivuotislähdössä kaukana voittajan takana toiseksi tuli Santtu Raitalan ajokki TornapullHannu-Pekka Korven ohjastama Arctic Elsa oli kolmas.

Lisätty Erkki-Pekka Mäkisen kommentti 20.12.2017 klo 19,54.