Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 Graceful Swamp, 75,94 %, 0,50 euroa
Toto64-2: 9 Si Lucky, 14,86 %, 2,20 e
Toto64-3: 3 First Revenge, 7,59 %, 18,20 e
Toto64-4: 10 Pascha Tilly, 30,04 %, 37,70 e
Toto64-5: 12 The Dude, 28,13 %, 64,00 e
Toto64-6: 9 Sakarin, 7,42 %, 296,20 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 296,20 euroa
Viisi oikein 6,00 e
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 206 040,50 euroa

Vuoden kolmivuotiaana lämminverisenä ravigaalassa palkittu Graceful Swamp avasi kautensa keulavoitolla Vermon Toto64-avauskohteessa.

Toto64-1: Ari Moilasen ajokki Graceful Swamp joutui töihin heti kiihdytysvaiheessa, kun Hannu Torvisen ajokki Werner Ors torjui Arctic Elsan, jolloin Graceful Swamp jäi alkumatkaksi kolmannelle. 09,5-vauhtisen avauksen päätteeksi Graceful Swamp poimi kärkipaikan itselleen.

Kakkossuosikki Jolly Roy otti juoksupaikan johtavan rinnalta. Siitä se yritti haastaa Erkki-Pekka Mäkisen silmäterää, mutta Graceful Swamp irtosi 13,0-vauhtisessa lopetuksessa helposti.

”Tosi mielenkiintoista oli lähteä ajamaan hevosella, että miten se on talven aikana edistynyt. Aika paljon on edistynyt”, Ari Moilanen hekumoi. ”Lisää potkua on tullut hevoseen. Vaikka se joutui ysiä avaamaan, korviaan vain pyöritteli ja meni tosi helposti tänään. Aika paljon sillä oli varoja. Annoin sen verran sen mennä, että piti valjakonmitan edellä.”

Kierroksen pelipankki Graceful Swamp vei Derbyn Talvisuosikin voittoajalla 14,6a/2100 metriä.

Timo Korvenheimon valmennettavat miehittivät muut kärkisijat, kun tallin Jolly Roy oli toinen ja Club Nord Easy Jarmo Saarelan ajamana kolmas.

Toto64-2: Tammalähdössä Tomi Haapion ajokki Loke Is My Name otti kärkipaikan hallintaansa, mutta 12,5-vauhtinen avaus vei liikaa voimia voittotaistoa ajatellen.

Mika Forssin kuskaama Si Lucky otti toisen radan vetotyöt itselleen, ja perään asettui lähdön suursuosikki Stoneisle Querida. Loppukaarteessa Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Si Lucky hankki kärkihevosesta otteen, ja Stoneisle Querida sortui laukalle.

Esa Holopaisen ajokki Playful Thoughts yritti haastaa lopussa Si Luckya, muttei päässyt edes rinnalle.

“Paikasta johtavan rinnalla ei ollut haittaa tälle ollenkaan. Tärkeintä oli, että päästiin ehjästi liikkeelle. Jossain mielessä oli kivakin olla siinä paikalle, ettei tullut äkkinäisiä tilanteita parijonossa. Saatiin ajaa siinä oma tasainen ajo, mutta toki huoletti, kun Olli pääsi meidän perään, mutta luotin hevosen tekevän hyvän esityksen”, Mika Forss jutteli voittajasta.

Toto64-3: Matias Salon talliin tuli kauden ensimmäinen ykköstila, kun First Revenge nappasi voiton Teräsmiesliigassa.

Ari Moilasen ohjastama First Revenge johti alkumatkan, kunnes Marko Heikari eteni vetotöihin Badass Peten kanssa. Se veti porukkaa päätöspuolikkaan alkuun asti, mutta laukka vei sitten mahdollisuudet.

First Revenge ei jättänyt aikaista joululahjaansa avaamatta, vaan piti ohitusta yrittäneen Stonecapes Pron helposti kurissa, vaikkei ruunan loppumatka sujunut sataprosenttisesti.

“Varmasti hevonen piti voittoon, mutta meni tosi epävarmasti viimeisen 400 metriä”, Ari Moilanen paljasti. “Voimia sillä oli jäljellä. Hevosessa on paljon potentiaalia, kun valmentaja pääsee sinuiksi tämän kanssa, ja asiat saadaan kohdalleen, pärjää tämä jatkossakin.”

Kuudenneksi pelatuin First Revenge ravasi 3100 metriä voittoaikaan 17,9.

Suosikki Hurricane Boshoeve matkasi pitkään sisärataa hännillä ja tuli hyvin perille.

Toto64-4: Pronssidivisioonakarsinta päättyi Jari Kinnusen ja Pascha Tillyn voitonjuhliin.

Peter Lindroosin ajokki Juiceman torjui kiihdytyksessä Jasuliton, mutta kun Antti Teivainen iski 1. takasuoralla Luxorious Lordin kanssa kimppuun, vaihtoi keulapaikka omistajaa. Kympin avauksen jälkeen vielä 1. kierroksen oli reippaasti 12,5-kyytinen.

Jari Kinnunen pääsi Pascha Tillyn kanssa 2. ulos. Kaksikko iski viimeisellä takasuoralla kolmannelle, otti loppukaarteen varman päälle ja eteni varmaan voitton mukavalla voittoajalla 13,5a/21oo metriä.

Voitosta huolimatta Jari Kinnunen ei ollut voittajahaastattelussa yhtä hymyä.

“Tuntuu, että joka hevonen ajaa tätä vastaan. Metriäkään ei saatu ilmaiseksi. Uskomatonta, mutta täytyy treenata hevosta lisää, että saavat vaikka ketjussa ajaa vastaan. Harmittaa, kun hevonen joutuu hirvittäviä juoksuja tekemään tällaisen rahan eteen. Otetaan se hyvänä rutiinina, ja keskitytään Ruotsiin, kun siellä on järkevämpiä lähtöjä .”

Juiceman puristi lopussa toiseksi ennen suosikki Hazelhen Hermestä.

Toto64-5: Hannu Torvinen olisi halunnut kokeilla sisäradalta lähteneellä Wille’s Rainmakerilla keulajuoksua, mutta Anssi Nurminen painosti Volume Acen kanssa paikan väkisin itselleen. Kärkipaikka ei ollut reippaan avauksen jälkeen avain onneen.

Suosikki The Dude matkasi hännillä kaukana kärjestä, josta lähti eteenpäin etusuoralla. Ville Tonttilan suojatti puursi kirinsä rehdisti päätyyn saakka ja jyräsi voittoon suosikkina.

“Onneksi ajoivat suht reipasta alussa, mutta oltiin tosi kaukana takana”, Ville Tonttila myönsi. “Ei auttanut kuin ajaa hitaasti eteenpäin. Tuli tosi pitkä kiri, ja jouduttiin loppukaarteessa neljännelle. Tämä on tosi hyvä hevonen, jossa on kaikki oikein hyvän hevosen ominaisuudet.”

The Dude ravasi 2100 metriä aikaan 14,9a.

Tasaisessa kakkostaistossa Lassic Point puristi niukasti Ucciota paremmin.

Toto64-6: Sisusarja päättyi pikkuyllätykseen, kun Sakarin hallitsi maaliin asti.

Jarmo Saarelan ohjastama Sakarin painui takamatkasta huolimatta nopeasti keulaan. Arto Laaksosen ohjastama Onon Nopsahotti piti rinnalla huolen, ettei matkalla hölkkäilty. Onon Nopsahotti putosi keulahevosen rinnalta loppukaarteessa, mutta Tapio Perttusen kuskaama Morison rymisteli loppukaarteessa haastamaan. Ohi se ei Sakarinistä päässyt.

“Eka puolikkaan aikana ei oikein kestä ottaa hevosta kiinnikään”, Jarmo Saarela kertoi. “Sitten kun keulaan pääsee, niin rauhoittuu ja pitää sellaista vauhtia mitä kaveri rinnalla haluaa. Se keskittyy paremmin hommaan, kun joku on rinnalla. Lopussa tuntui, että Tapsa tulee ohi, mutta onneksi tämä kontrasi.”

Timo Korvenheimon valmentama Sakarin voitti tuloksella 29,2/3120 metriä.

Suursuosikki Drakenilla ei haluttu ajaa 2. ulkoa pitkää kiriä, jolloin se ei saanut mahdollisuutta otella voitosta.