Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 11 Grainfield Aiden, 18,74 %, 1,77 euroa
Toto64-2: 4 Janis Joplin Boko, 29,59 %, 4,05 e
Toto64-3: 3 Gashaw Boko, 9,89 %, 21,09 e
Toto64-4: 3 One Direction, 17,88 %, 47,85 e
Toto64-5: 8 Varsova, 13,97 %, 90,10 e
Toto64-6: 3 Marshall Match, 3,67 %, 2298,84 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 2298,84 euroa
Viisi oikein 30,16 e
Neljä oikein 4,38 e

Vaihto: 178 203,88 euroa

Hannu Korven suojatin Grainfield Aidenin piti jäädä jo Porin startin jälkeen tauolle, mutta se kisasikin vielä kerran ennen huiliaan. Tuloksena oli ykköstila Vermossa rajun esityksen päätteeksi. Hannu Korpi voitti kaksi seuraavaakin kohdetta suojateillaan, joten Pirkkalaisella kulki keskiviikkona lujaa!

Toto64-1: Suursuosikki Sunbeam otti kiihdytyksessä keulapaikan odotetusti, mutta matkavauhti pysyi pidempään reippaana, kun kolmannelle jäänyt Grainfield Aiden rymisteli eteenpäin. Hannu Korpi pääsi Grainfield Aidenin kanssa toiselle ilman vetoapua 09,5-vauhtisen avauksen päätteeksi.

Päätöspuolikkaan alussa Emma Väre käänteli Leon Cogerin 2. ulkoa kiriinsä, mutta voittotaisto käytiin kärkiparin välillä. Vaativasta juoksusta huolimatta kakkossuosikki Grainfield Aiden jyräsi hallittuun ykköstilaan mailin voittoajalla 12,0a.

”Koitin läpi parijonoon, mutta ei päästy, joten ajettiin eteenpäin”, Hannu Korpi aloitti. ”Vauhti ei tuntunut niin kovalle kuin oli. Hyvillä mielin ja kunnossa voi jättää hevosen tauolle.”

Hannu Korvella oli suunnitellut Grainfield Aidenin jatkoa pitkälle.

”Pidin tätä parempana hevosena, kuin se oli mennyt, siksi ostin tästä osan. Vielä parempi se on kuin kuvittelin. Viime startin jälkeen piti jäädä jo tauolle, mutta ajettiin, kun hevonen hyvällä mallilla. Marraskuussa ajetaan joku startti, ja sitten mahdollisesti Ruotsiin.”

Grainfield Aidenin omistajat ovat Marjo-Kristiina Nieminen ja Fire-talli. Sen kasvattajat ovat Tiia Tuhkanen-Kaila ja Hannu Kaila.

Leon Coger oli maalissa toisena, Sunbeam sai kolmospalkinnon, kun kolmantena maaliin tullut Sand Pirate Ås hylättiin sääntöjen vastaisesta karkeasta kaista-ajosta.

Ennen Toto64-kohteita kahdessa kohteessa ratkaistun Ravinaisten SM-tittelin vei Anna SulinEmma Väre sai hopeaa, Liisa Nummi ylsi pronssille.

Toto64-2: Amtööriohjastajien kohteessa jatkui Hannu Korven juhlat, kun Pirkkalan palomies kaasutteli valmentamansa ja omistamansa Janis Joplin Bokon parhaaksi.

Janis Joplin Boko kiihdytti heti keulaan, jossa sai haasteen King Of Alabamalta, joka laukkasi pian.

Lopussa Hannu Korpi huolehti, ettei takana matkannut Big Chip pääse liian aikaisin irti. Korven taktiikka onnistui, ja helppo voitto oli tuloksena ennen rinnalla matkannutta Belgram Pinusta.

“Paikanvaihtoa ehdotettiin, mutta ei ole autokauppiaan vikaa, joten sellaisia en alkanut tekemään”, aina sanavalmis Hannu Korpi kertoi alun vaiheista. “Yksi helpoimpia voittoja, mitä olen hevosilla ajanut. Pari kertaa käskin lopussa, enkä silmälappuja vetänyt. Kiva omalla hevosella voittaa, kun kaikki rahat tulevat lyhyentämättömänä tilille.”

Toto64-3: Hannu Korven loistava ilta huipentui, kun punanuttu pääsi kolmannen kerran peräkkäin voittajahaastatteluun. Tällä kertaa Hannu Korven ohjastuksessa oli valmennettava ja omistuksessa kisaava Gashaw Boko.

Mailin kisaan saatiin todella kova 07,5-vauhtinen avaus, kun Mika Forss oli päättänyt ajaa Sanni Skylla suosikki Erna’s Kingiä vastaan keulasta. Erna’s King painui tulisen alun jälkeen Sanni Skyn taakse.

Edellä mainittu kaksikko otteli lopussa sisimmillä radoilla voitosta, mutta viimeisen sanan sanoi Hannu Korpi ulkoa tulleen Gashaw Bokon kanssa. 6-vuotias pikkuyllättäjä  Gashaw Boko voitti ajalla 13,4aly.

“Vauhti oli kovaa, ja hevonen tuntui hyvälle. Kengät pois oli, niin ajettiin ulkokautta. Omintakeisella tyylillä tuli, muttei koskaan näin hyvin ole ravannut.”

Toto64-4: Vuoden 2017 keväällä edellisen kerran voittanut One Direction iski sitkeällä esityksellä voittokantaan.

Juhani Tapani satsasti Tanpopolla kiihdytykseen ja eteni keulaan ohi niin ikään hyvin lähteneen Highdriven.

Sultan Journey jäi aluksi toiselle ilman vetoapua, mutta Iikka Nurmonen kierrätti kolmossuosikki One Directionin puolimatkassa edelle. Siitä Hanna Lepistön valmentama, kasvattama ja osaomistama ori jyräsi vahvasti voittoon.

“Tosi hyvä fiilis, kun tosi paljon epäonnea ollut. Tosi kiva, että hevonen onnistui ja tuli takaisin”, silminnähden liikuttunut  Hanna Lepistö kertoi.

Iikka Nurmonen pääsi myös ääneen kertomaan voittoajan 13,5a/2100 metriä tehneestä One Directionista.

“Uskon, että paljon hevosta on jatkoonkin. Tällä pystyy ajamaan monellakin tavalla.”

Sultan Journey tuli maaliin toisena, Johnny English oli kolmas.

Toto64-5: Saara Sihvonen nappionnistui suojattinsa Varsovan kanssa, kun usein laukkoihin pilannt tamma oli tällä kertaa ravituulella.

Santtu Raitalan ajokki Viksu Vilivei torjui kiihdytyksessä Kanjonin Kullan, jonka jälkeen sai vetää todellista nöpöhölkkää.

Kirilenkillä vauhti alkoi kiihtyä, ja selvästi parhaiten loppua pisteli Varsova.

“Ihmettelin, että miten hevonen tuntuu näin hyvälle, mutta ihmekös, kun niin hiljaa menivät”, Saara Sihvonen heitti, kun kuuli toisen puolikkaan olleen 37-vauhtinen. “Koko ajan hevonen tuntui niin hyvälle, että aika kovaa saavat keulassa mennä, että kyllä tämä kerkiää. Maalin jälkeenkin painoi vielä iloisesti.”

Varsova meni 2100 metriä voittoaikaan 29,3a.

Toto64-6: Tapparan raviliigavarsa Marschall Match voitti Oulu Express -karsinnan keulapaikalta vakuuttavasti yllättäjänä.

Hannu Torvisen ajokki Marschall Match torjui kiihdytyksessä Sahara Peyoten, joka otti 2. sisälle.

Kiihdytyksen jälkeen Marschall Match sai rauhoittaa matkavauhtia selvästi. Sahara Peyote nousi etusuoran alussa rinnalle, muttei vaatinut vauhtia.

12-vauhtisessa lopetuksessa Tuija Irrin vastuuvalmentama Marschall Match piti hallittuun voittoon.

” Hevonen vaihtoi rytmiään helposti, ja voimia maalissakin jäljellä”, Hannu Torvinen aloitti. “Paljon parempi oli nyt, uskon, että koko ajan petraa. Finaalista tulee kova lähtö, kun Oulussakin oli hyviä hevosia karsinnoissa. Tämäkin yksi niistä, joka pystyy kärkiporukoissa olemaan, mutta voittajaa on vaikea veikata.”

Sahara Peyote pääsi finaaliin toisena, Sahara True Lies oli kolmas. Finaaliin neljäntenä eteni Club Nord Yankee. Suosikki First Class Lady laukkasi jo siivekkeen takana jääden muista.