Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Grainfield Oliver, 0,80 euroa
Toto65-2: 7 Lexus Dream, 1,50
Toto65-3: 1 Silvester, 2,00
Toto65-4: 9 El Fitzgerald, 43,00
Toto65-5: 6 Stonecapes Poe, 50,40
Toto65-6: 7 Laura Vixi, 55,60

Kuusi oikein -voitto-osuus 55,60 euroa
Viisi oikein: jackpot

Vermon kestomenestyjä Grainfield Oliver avasi itsenäisyyspäivän Toto65-kierroksen.

Kiihdytyksessä Tommi Kylliäisen ajokki Victory Pilot iski tiukasti yhteen Olli Koivusen ajaman Bazire Brodden kanssa. Ensin mainittu piti keulapaikan ensin, mutta sitten Jukka Torvinen poimi keulapaikan Grainfield Oliverin kanssa itselleen.

11-avauksen päätteeksi Grainfield Oliver sai vetää porukkaa haluamaansa tahtia, koska vauhdinvaatijaa ei näkynyt.  Suursuosikille jäi loppuun rutosti voimia ja se spurttasi viime metreillä irti muista. Seitsemänvuotiaan vuoden seitsemäs Vermon voitto tuli tuloksella 15,1a / 2100 metriä.

“Meidän ei tarvinnut olla ensimmäisellä sadalla metrillä nopeimpia. Annettiin sisäpuolen hevosten selvitellä välejään ja mentiin sitten katsomaan onko keulapaikka tarjolla ja sehän oli”, Jukka Torvinen kertasi alkumatkan tapahtumia.

“Grainfield Oliver tasaantuu heti, kun siltä ei pyydä vauhtia. Se korva pystyssä menee ja ihmettelee, koska saa taas juosta. Vähän niin kuin sai nautiskella”, Jukka Torvinen kertoi voiton helppoudesta.

Victory Pilot pääsi etenemään voittajan perästä toiseksi. Hannu Torvinen kannusti Oliwer Hipin kolmanneksi.

Toto65-2: Uudenmaan upeimman karsinta.

Ari Moilanen täräytti Lexus Dreamin kanssa seiskaradalta kyselemättä keulaan. Kakkossuosikki Twist Of Fate laukkasi alussa, ja suosikki Lexus Dream sai tehdä keulassa oman juoksunsa.

Lexus Dreamilla ei ollut lopussa hädän päivää, vaan se otti kauden toisen voittonsa tuloksella 15,0a / 2100 metriä.

“Ajoi hevosta viimeksi Turussa ja se lähti tosi kovaa, joten lähtönopeus ei yllättänyt. Sen jälkeen saatiin tehdä oma juoksu ja kaikki oli helppoa”, Ari Moilanen myönsi.

Juhani Tapanin suojatti Deangelo oli johtavan takaa toinen, Tuomas Korvenoja kannusti BWT Caesarin kolmosrahoille.

Toto65-3: Sama kaava jatkui enintään 7000 euroa tienanneiden lv-ryhmässä.

Alkurynnistys oli kiivas. Olli Koivunen puolusti sisäradalta keulapaikkaa Silvesterin kanssa ja Ari Moilasen ajokki Vaniere pyrki keulaan, mutta se laukkasi. Silvester piti näin ollen keulapaikan ja sai säädellä matkavauhdin mieleisekseen.

Maalisuoralla Silvesterin rinnalla matkannut Krampus pyrki Seppo Markkulan käsistä voittajan ohi, mutta se ei pystynyt langettamaan todellista uhkaa voittaja Silvesterille.

Jari Lindemanin valmentama Silvester otti viidennen peräkkäisen voittonsa tuloksella 16,4a / 2100 metriä.

Silvester oli suosikki prosentilla 38.

Toto65-4: Tammojen Uudenmaan upeimman karsinnan aika.

Illan ensimmäisen yllätyksen aika. Markku Niemisen ohjastama suosikki Willow Pride piti sisäradalta keulapaikan helposti hallussaan, mutta tamma veti avauslenkin peräti 13,5-vauhtia. Viimeiset metrit olivat sille vaikeita.

Tapio Perttunen pääsi El Fitzgeraldin kanssa 3. sisältä kreivin aikaan vapauteen ja leiskautti loppua parhaiten. El Fitzgerald oli yllättäjä, sillä sitä oli pelattu vain kolme prosenttia.

“Hevoselta on odotettu enemmän, mitä viimeisimmät startit ovat tuoneet. Sillä on ollut kaiken maailman huonoa tuuria: laukkoja ja huonoja lähtöpaikkoja, kun se on vielä vähän tarkka juoksusta”, Perttunen kertoi.

Ari Moilasen ajama MAS Bella täydensi yllätyksellisen kaksarin ja Willow Pride oli kolmas.

Toto65-5: Takaisin suosikkivoittajien pariin palattiin enintään 14 000 euroa ansainneiden ryhmässä.

Ari Moilanen painui Stonecapes Poen kanssa keulaan alun jälkeen, joka ratkaisi lopulta lähdön. Ari Hartikaisen valmentama nelivuotias hallitsi kevyesti perille asti voittotuloksella 15,0a / 2100 m.

“Hevosen meno oli puolihuolimatonta, vaikka 15-vauhtia mentiin läpi. Helpoa”, Moilanen totesi.

Johtavan takana matkannut Jackpot Aria puristi toiseksi ennen Brown Reclusea.

Toto65-6: Suosikin voittoon päättyi Vermon ajot.

Tuomas Korvenoja pääsi etenemään Laura Vixin kanssa keulapaikalle, mutta ei saanut monen muun suosikkivoittajan tavoin vetää rauhassa. Hannu Torvinen iski tosissaan kimppuun Por Nie Rockin kanssa kirilenkin alussa ja pyrki keulaan, mutta ei onnistunut.

Laura Vixi sai vielä lopussa kovan haasteen suuryllättäjää hakeneelta Arnold Halmilta, mutta se joutui tyytymään hopeasijaan.

“Vaihdettiin hevosen kuolainta ja se oli selkeästi parempi. Tamma oli keulassa tosi suora ja hyvä”, Korvenoja kehui suojattiaan.

Vermossa nähtiin Kamil Derlegan tulishow satavuotiaan Suomen kunniaksi. Kuva: Pekka Salonen