Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Grainfield Oliver, 1,10 euroa
Toto65-2: 4 Doris Hoss, 4,10
Toto65-3: 7 Larvan Hurmos, 6,30
Toto65-4: 7 Capehill’s Cadeau, 10,40
Toto65-5: 5 Sundsvik Mayday, 12,40
Toto65-6: 9 Holiday Ors, 298,70

Kuusi oikein -voitto-osuus 298,70 euroa
Viisi oikein 3,40 e.

Jukka Torvisen ohjastama Grainfield Oliver palasi loukkaantumistauolta suoraan voittajaesittelyyn.

Hevosurheilun nimikkolähtöön oli kaavailtu kahden katapulttiavaajan välistä alkuvääntöä, mutta kumpikaan Lovesong eikä Grainfield Oliver päässyt vetotöihin.

Vermon alkulähdöissä jo kaksi täysosumaa ohjastanut Hannu Torvinen oli aggressiivisella taktiikalla liikkeellä, kun kokeili sisäradan Pedro Bi:llä keulasta. Se ei tuonut toivottua lopputulosta.

Tapio Perttusen ajokki Lovesong juuttui näin toisen radan vetäjäksi ja Grainfield Oliver sai nappipaikan sen takaa. Toni Siposen valmentama ruuna ratkaisi siitä pelin helposti edukseen.

“Päästiin tosi hyvään juoksupaikkaan. Tuntui, että tänään edes paikka johtavan rinnalla ei olisi haitannut. Hyvänä päivänään Grainfield Oliver suorittaa mistä vain”, Jukka Torvinen kehui vakiajokkiaan.

Grainfield Oliverilla halkesi viime kilpailussa kavio, joka mietitytti hieman treenari Siposta etukäteen.

“Pakko myöntää, että jännitti normaalia enemmän. Suurin ajatus oli, että hevonen selviää kavio ehjänä ja suorittaa normaalisti”, Siponen myönsi voittajahaastattelussa.

Grainfield Oliver otti kauden seitsemännen täysosumansa tuloksella 15,0a / 2100 metriä.

Juha Utalan ajokki Fire Spruce spurttasi lähdössä toiseksi. Tommi Kylliäinen oli Victor Quo Vadiksen kanssa maalissa kolmas.

Toto65-2: Keulavoittajan vuoro.

Antti Teivainen pääsi kiihdytyksessä Doris Hossin kanssa vetotöihin, joka oli maililla avain onneen. Valjakko ei luopunut paikastaan ja hallitsi helposti voittoon tuloksella 14,5a / 1609 metriä.

“Eka kurviin tultaessa hevonen satsailisi ja laukka oli lähellä. Se selvitti sen itse ja sitten ei ollut hätää”, Teivainen kertoi.

Doris Hoss oli lähdön kolmossuosikki prosentein 21.

Johtavan rinnalla ravannut Club Nord Chip oli Antero Vesterisen kanssa hopealla. Markku Iivari ylsi An-Alfa Centaurin kanssa kolmosrahoille.

Toto65-3: Voittoputki venyy ja paukkuu.

Ari Moilasen ajokin Larvan Hurmoksen voittotehtailu jatkui myös Vermossa.

Jouni Miettisen valmentama ori kilpaili Sisusarjassa, jossa eteni keulaan jo alkumatkasta. Tasaisen matkavauhdin jälkeen ei uhkaajia näkynyt ja Larvan Hurmos irtosi helposti seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

“Larvan Hurmos päästää rinnalla juoksevan pyörän kohdalle, mutta ei paljoa lähemmäs. Annoin hevosen mennä tasaista reipasta vauhtia, se käy tälle hyvin”, Moilanen kertoili.

Keulahevosen takana juossut Jyllätys oli Juha-Pekka Ahosen kanssa toinen. Kari Puosi Paolan kanssa kolmas.

Toto65-4: Nyt jo voiton vuoro.

Kauden neljännen kilpailunsa ravannut Capehill’s Cadeau oli voittovuorossa. Juha Utala pääsi marssimaan ajokkinsa kanssa vetotöihin, eikä ollut yllätettävissä. Utala oli jo ennen lähtöä toiveikas.

“Hevonen on suorittanut nousujohteisesti joka startissa. Ekaan se oli tukkoinen, toiseen petrasi paljon ja oli viimeksi lähellä voittoa. Nyt etukäteen oli ajatus, ettei tänään hävitä”, Utala sanoi.

Ilkka Korven ajokki Andree teki pitkän kirin, joka kantoi lopulta kolmospalkintoon, kun Antti Teivaisen ajokki Newport Brodde kiitti lopussa sen vetoavusta ja leiskautti toiseksi.

Capehill’s Cadeau oli kakkossuosikki.

Toto65-5: Suosikin vuoro juhlia.

Larvan Hurmoksen tavoin myös kierroksen toinen pelipankki hoiti leiviskänsä kunnialla, kun Hannu Torvisen ajokki Sundsvik Mayday vei enintään 52 000 euroa tienanneiden ryhmän.

Sundsvik Mayday matkasi johtavan rinnalta, josta oli  lopulta ylivoimainen voittotuloksella 14,8a / 2100 metriä.

“Suoritus oli ihan hyvä.  Hieno voitto johtavan rinnalta, mutta uskon hevosen pystyvän olemaan vieläkin parempi”, Torvinen kertoi ettei Sundsvik Mayday ollut voitosta huolimatta makeimmillaan.

Kakkostaisto oli todella tasainen. Marko Känsälän suojatti Camiel Kievitshof rutisti paremmin ennen Tommi Kylliäisen ajokkia Sacramento S:ää.

Toto65-6: Kunniakujaa pitkin suuryllätykseen

Antti Veteläisen ajokki Holiday Ors oli vielä loppukaarteen alussa sisäradalla tukalissa asemissa, mutta pääsi onnekaasti ulos ja lopetti vain prosentin hevosena yllätykseen.

Antti Teivainen oli Famous Legacyn kanssa jo karkumatkalla, mutta sen oli tyytyminen hopeaan. Jasulito oli kolmas.