Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 1 Grouse Man 29,16 %, 1,30 e

Toto65-2: 6 Heavy Beat 24,69 %, 3,70 e

Toto65-3: 1 Rupeltaja 38,34 % ja 2 Tähtituula 13,90 %, 3,70 e

Toto65-4: 2 Westcoast Skipper 24,90 %, 8,50 e

Toto65-5: 4 Minto’s Don Juan 39,45 %, 11,40 e

Toto65-6: 1 North Lexus 81,72 %, 11,60 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 11,60 euroa

5 oikein jackpot

 

Vaihto: 147 671,60 euroa

Sisäradalta johtopaikan pitänyt Grouse Man veti Magic Mondayn pääpelin avauskohdetta Kuopion Sorsasalossa koko 2100 metrin ajan. Kuopion kanssa illan jakoi Forssan Pilvenmäki.

Toto65-1: Suosikiksi pelattu Grouse Man pisteli tapansa mukaan menemään innokkaasti, mutta voimia riitti kuitenkin hyvin loppuun asti ja muut putosivat päätösvaiheessa tuntumasta.

“Nyt kyllä jännitti hirveästi, kun on ollut näitä epäonnistumisia välissä”, valmentaja Anne Pitkänen tunnusti. “Se pikkaisen hiipui edellisen kerran täällä Kuopiossa, mutta nyt irtosi kyllä hyvin.”

Veli-Pekka Toivasen ajama Grouse Man kirjautti ajan 17,8a. Viimeisen takasuoran lopulla haparoineet Black Bean ja Moonlight Black pitivät asemansa sisäradan jonossa ja seurasivat kärkihevosesta jääneenä vapaasti muille totosijoille.

 

Toto65-2: Pilvenmäen tasaisesti pelatun kohteen suosikki Heavy Beat jättäytyi taustalle kuudenteen ulos, josta se liittyi viimeisen kierroksen alussa kolmannen radan jonoon. Se iski loppukaarteessa ulommas vapaalle radalle ja kiri pitkän suoran selvästi parasta vauhtia.

“Lähdettiin heti pakittamaan, kun hevonen kävi tosi kuumana starttitilanteessa ja oikeastaan koko ensimmäisen tuhannen”, Salla Koskion ruunaa ajanut Olli Koivunen perusteli taktiikkaansa. “Ihan superhyvä suoritus, kun jouduin kiskomaan sitä tuon ensimmmäisen tuhannen mutta se pystyi silti tulemaan ihan raketin lailla tuon lopun. Vaikka oltiin kaukana kärjestä, tiesin heti, kun käänsin kiriin, että vielä ehditään helposti. Se oikein suti lähtiessään.”

Heavy Beat teki 2640 metrillä ajan 18,2a. Toisessa kaarteessa kolmannesta parista reissuun lähtenyt ja kierroksen jälkeen kuolemanpaikalle päässyt Changeman puristi lopussa johtaneen Memphis Minnien ohi toiseksi.

Johtohevosta sisällä seurannut Burnhill’s Luck ja jonossa neljäntenä tullut Yeezuz eivät päässeet yrittämään.

 

Toto65-3: Maalikameran kuvastakaan ei saatu eroa Rupeltajan ja Tähtituulan välille, joten riviin saatiin tässä kohtaa kaksi voittajaa.

Sisältä lähtenyt suosikki Rupeltaja ei riittänyt alussa nopeimmille ja jäi lopulta jonossa neljänneksi. Se pääsi viimeisen kierroksen käynnistyessä nousemaan viimein toiselle radalle, hyökkäsi takasuoran alussa ja eteni nopeasti kuolemanpaikalle.

Toisen kaarteen alussa toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Tähtituula painui viimeisellä takasuoralla keulaan ja sai pian rinnalleen Rupeltajan, jonka kanssa kävi sitten tasaväkisen voittoväännön.

Heikki Mikkonen ajoi valmentamaansa Rupeltajaa, ja Seppo Suurosen tallin Tähtituulaa ohjasti Jukka-Pekka Kauhanen. Tähtituula oli kolmanneksi pelatuin.

Toisen radan jonossa päätöskierroksella pussissa ollut Vuvuzela kiri tilaa saatuaan napakasti ja nousi kärkikaksikolle selvästi hävinneenä kolmanneksi.

 

Toto65-4: Kaarteen jälkeen johtoon edennyt Westcoast Skipper sai vetää mieleistään tahtia, kiristi tempoa toisella kierroksella ja piti kohtalaisen varmasti, vaikka selästä vapaasti kirinyt Nelson Avenger tuli loppuhetkillä lähelle.

“Hevonen oli hyvän tuntuinen koko matkan”, ohjastaja Hannu Torvinen kehaisi. “Jotenkin ei hirvittänyt se johtavan takana, mutta kyllä se vaan pääsi yllättävän lähelle. Koitettiin ajaa vähän muita vastaan. Pitkä on loppusuora, ja tuntui jo hetken aikaa, että pitääkö se, mutta hyvin se piti sitten.”

Olli Lähtisen valmentama Westcoast Skipper oli toiseksi pelatuin. Se ravasi 2140 metriä aikaan 16,4a.

Kolmannesta parista ulkoa viimeisen takasuoran lopulla selässä kolmannelle radalle noussut Cape’s Caviar iski loppukaarteessa vielä ulommas ja kiri terävästi kolmanneksi. Edeltä kiriin lähtenyt selvä suosikki Matter Of Course oli vaisu.

 

Toto65-5: Suosikki Minto’s Don Juan toi Henri Bollströmille tuhannennen voiton.

Kaarteen jälkeen johtoon edennyt Minto’s Don Juan joutui vetämään 2600 metrin kisassa ensimmäisen kierroksen 15,5:n lukemiin, jonka jälkeen ennakkoon kovin haastaja Elliot Web kiersi kolmannesta parista suosikin rinnalle.

Toinen kierros mentiin maltillisesti, eikä järjestys muuttunut enää päätöspuolikkaalla. Voitto tuli varmasti, mutta Henri Bollström ei uskaltanut tuulettaa merkkipaalua.

“Pikkaisen ilman sekkiä ja löysällä ajetaan, niin vähän pitää kantaa loppusuoralla, ettei vaan kompuroi sitten maaliin. Ajelin vaan, että varmasti tulee se voitto”, Henri Bollström perusteli. “Raveissa on aina mukava olla, ja kovasti on tehty töitä, että on päästy tähän pisteeseen. Nyt vaan seuraavan tonnin kimppuun. Sinne on pitkä matka, mutta katsotaan, miten se lähtee käyntiin.”

Minto’s Don Juan on omistaja Minna Piirosen oma kasvatti. Voitto oli sille tämän vuoden kolmas ja tuli 2600 metrillä ajalla 16,2a.

Elliot Web oli reilun mitan hävinneenä toinen ennen Honorary Consulia, joka eteni alun laukkansa jälkeen kolmanteen sisälle ja nousi sieltä viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Honorary Consul sai tulla vapaasti ja oli hyvä kolmas selvästi ennen muita.

 

Toto65-6: Hunters Hero oli nopein päätöskohteen kiihdytyksessä, mutta sisältä lähtenyt kierroksen pankki North Lexus pääsi sen takaa kaarteessa vapaasti toiselle radalle ja haki takasuoralla paikkansa kärjessä.

“Oli kyllä järjettömän helppoa”, kohteissa toisen ja kaikkiaan jo illan kolmannen voittonsa ajanut Olli Koivunen hämmästeli. “Tää tuossa maalin jälkeen painoi vielä oikein päällekin. Ihan älyttömän hyvä oli kyllä nyt. On kyllä mielenkiintoista, jos tää tämmöisenä pysyy, ja hiukan vielä parantaisi, kun saadaan hokkikenkää pois. Itteäkin vähän jänskättää, millainen tulevaisuus on.”

Harri Koivusen valmentama North Lexus teki 2140 metrillä ajan 14,8a. Isännän itsensä ajama Selene Lune nousi pitkällä kirillä taustalta toiseksi, vaikka takasuoralla eteen nousi huono selkä ja siitä aiheutui pientä häiriötä. Selene Lune runnoi taas väkivahvasti perille ja ehti juuri ajoissa varmistamaan tallin kaksoisvoiton.

Puolimatkassa kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt Dreamy Chip jäi täpärästi kolmanneksi.