Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 4 Gute Band 40,35 %, 0,49 e

Toto65-2: 9 Leemark’s Felicia 12,26 %, 3,34 e

Toto65-3: 1 Rose Töll 2,77 %, 95,48 e

Toto65-4: 4 Suviruusuli 3,36 %, 1696,39 e

Toto65-5: 12 Stargazer Lily 6,54 %, 27990,54 e

Toto65-6: 9 The Rector 5,27 %, 83971,64 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 83971,64 euroa

5 oikein 2896,10 euroa

 

Vaihto: 243 828,84 euroa

Rovaniemellä ja Kouvolassa ratkaistava Magic Monday -rivi käynnistyi napapiirillä suosikkivoitolla, kun toisesta ulkoa iskenyt Gute Band selätti vaivatta kärkiparin.

Toto65-1: Antti Ojanperän valmentama Gute Band aloitti kauden kovissa lauantailähdöissä, joissa se ei ole varovaisten ajojen jälkeen päässyt näyttämään kaikkea osaamistaan.

Nyt juoksu juontui sen kannalta täydellisesti, kun Maffioso Face eteni kaarteen jälkeen Pharaon Facen ohi keulaan ja Remote Control jäi toiselle radalle tarjoamaan vetoapua.

Voittajasta ei ollut epäilystä, kun Santtu Raitala käänsi Gute Bandin loppukaarteen puolivälin jälkeen kirikaistalle. Marginaalia varmempi voitto tuli ajalla 16,0a/2100 metriä.

“Kaikki meni kivasti. Hevonen sai mukavan juoksun ja pääsi käyttämään nyt ne voimat, jotka viime starteissa jäi käyttämättä. Hevoselle jäi vetolaput vielä vetämättä, ja tämä vastaa niihin oikein huippuhyvin. Kausi on alkanut kivoilla starteilla”, Santtu Raitala summasi.

Remote Control puristi vaativasta juoksusta huolimatta vahvasti toiseksi, ja Maffioso Face joutui tyytymään kolmossijaan.

 

Toto65-2: Kouvolan päässä kilpaili kohteiden pelatuin hevonen Bean Dead Cert, mutta niukasti yli puolet merkeistä keränneen tamman juoksu epäonnistui.

Kun edellä menneet siirtyivät kaikki sisäradan jonoon, viidentenä seurannut Bean Dead Cert lähti avauspuolikkaan täyttyessä etenemään toista rataa kohti johtanutta Master Asia, joka vastasi suursuosikille.

Toinen prässi etusuoralla poiki johtopaikan, mutta hinta oli liian kova ja Bean Dead Cert taipui maalisuoralla.

Toisen radan jonosta viimeiselle takasuoralle mentäessä ilman vetoapua jäänyt Leemark’s Felicia eteni takasuoran aikana keulahevosen rinnalle, josta puristi 20-vauhtisessa lopetuksessa kohtalaisen varmasti ykköseksi.

Ville Tonttila ajoi Allan Borgin 6-vuotiasta Leemark’s Feliciaa, joka oli kolmanneksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 17,1a.

“Tarkoitus oli tällä kertaa ajaa toista rataa selissä, niin hyvä juoksu tuli”, Ville Tonttila iloitsi. “Matkalla tuntui vähän nihkeältä, mutta tuossa takasuoralla kun tuli vapaa rataa, se lähti kyllä ite menemään hyvin. Siinä kohtaa tuntui jo hyvältä.”

Viidennestä ulkoa viimeisellä takasuoralla selässä kolmannelle radalle lähtenyt Game Of Live kiri maalisuoralla uloimmaisena toiseksi. Sen edellä mennyt Vex Ant Hope ei jaksanut puristaa ihan yhtä hyvin, ja sisäradan jonosta sujuvasti tullut Sahara Maldonado työntyi kolmanneksi.

 

Toto65-3: Kärjessä haluamaansa tahtia vetänyt M.T.Miss Molly vaikutti maalisuoran avautuessa irtoavan selvään voittoon, mutta lähinnä seurannut Rose Töll kehitti tosi terävän loppuvedon ja syöksyi vauhdikkaan päätöksen viime hetkillä ohitse.

“Oli ohjeet, että viimeinen kurvi on otettava varovasti”, Maria Niemelän valmennettavaa ajanut Mauri Jaara paljasti. “Ei pidä käskeä missään nimessä. Sitten kun tuli suoralle, hevonen kyllä tosissaan ryhdistäytyi siinä, ja kun vedin korvat auki vähän ennen maalia, tuli kyllä rehellisesti edelle ja teki kyllä hyvän juoksun.”

Lähes puolitoista vuotta sitten edellisen kerran voittanut Rose Töll oli vasta kahdeksanneksi käytetyin merkki. Se teki 2100 metrillä ajan 17,3a.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa toiselle radalle ilman vetoapua kiertänyt Global Wildlife seurasi edellisistä jääneenä kolmanneksi.

Niukka suosikki Samaras K.M.E. lähti vajaa kierros jäljellä viidennestä ulkoa kolmannelle radalle, mutta eteen tuli heti vetämätön selkä. Suosikki nousi takasuoralla vielä ulommas, ei kuitenkaan pystynyt vauhdin kiihtyessä parantamaan ja juuttui kiertämään ulkoratoja.

 

Toto65-4: Nappijuoksun johtaneen Milridin takana saanut Suviruusuli pääsi vapaasti kiriin ja puristi Esa Holopaisen kannustamana vähän edelle.

Suviruusuli ei menestynyt toissa kaudella ja siirtyi Pia Mäkisen omistukseen. Sillä ei kilpailtu viime vuonna lainkaan, ja nyt tältä kaudelta oli takana kolme starttia. Edellisessä syntyi kolmossijan myötä tasoitusennätys, mutta uran kolmas täysosuma tuli isona yllätyksenä. Viidenneksi eniten pelattu Suviruusuli ravasi 2100 metriä aikaan 29,8a.

“Hyvä rauhallinen maasto, eikä meillä ole mihinkään kiire. Tässä on vuosi painettu hyvää hommaa, ja nyt sitä ruvetaan pikku hiljaa napsimaan näitä jyviä”, Pia Mäkinen miehensä kanssa kertoi.

Sisältä johtopaikan 1.25-avauksessa pitänyt Milrid oli menollaan koko matkan, mutta tsemppasi hyvin perille ja hävisi vain vähän.

Päätöskierroksen alussa viidennestä parista kolmannelle radalle lähtenyt Montsan Vippi sai pian eteensä kolmannessa parissa matkanneen Bilettäjän, joka oli selvä suosikki. Montsan Vippi puristi lopussa vetoapunsa ohi kolmanneksi, eikä ilman selkää kiertänyt suosikkikaan jäänyt kauas kärjestä. Disain taipui kuolemanpaikalta.

 

Toto65-5: Neljännestä ulkoa viimeisellä takasuoralla selässä kolmannelle radalle lähtenyt ja 300 jäljellä omaan kiriin iskenyt Stargazer Lily tuli suoran parhaiten ja voitti kuudenneksi eniten pelattuna ajalla 17,7a/2100 metriä.

Niko Jokela ajoi Joonas Oikaraisen 6-vuotiasta tammaa, jolle ykkössija oli uran toinen. Tämän kauden kolmesta startista sillä oli alla kaksi muuta totosijaa.

“Hyvät on fiilikset, ja tunteella pitää elää mukana”, Joonas Oikarainen painotti. “Ei ollut minulle yllätys. Ihan voitosta lähdettiin ajamaan, sillä hyviä kirejä on tehnyt ja loppuun asti aina tullut. Uskon kyllä, että kesällä mennään lujaa.”

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Begin To Trust puristi erittäin tasaisessa kakkostaistossa toiseksi, ja sen takaa takasuoralta kolmatta rataa ilman vetoapua jatkanut MAS Commander oli sen ulkopuolella kolmas.

Takarivistä läpi suoraan kärjen rinnalle edennyt ja ensimmäisen kaarteen lopulla johtoon päässyt Reynoldsin putosi täpärästi totosijoilta.

Lähdön suosikki Cape’s Captain laukkasi jo ennen lähtölinjaa, ja laukkoja tuli sen jälkeenkin. Tuloksena oli hylkäys.

 

Toto65-6: Kierros myös päättyi yllätyksellisesti, kun kolmannesta sisältä päätöspuolikkaalla kiriin kolmannelle radalle hakeutunut The Rector runttasi niukkaan voittoon ajalla 16,9a/2100 metriä.

Neljänneksi eniten pelattua The Rectoria ajoi Esa Holopainen, jolle tuli näin Kouvolassa toinen peräkkäinen täysosuma.

“Se aina viihtyy täällä Kouvolassa. Kun 15 minuuttia on tallilta tähän, niin aika monta totosijaa ja voittoakin otti viime vuonna”, Marko Lavi huomautti. “Joka viikko ollaan ajettu kilpaa. Ehkä parin viikon tauko nyt tulee. Kohta pääsee ottaa kenkiä, niin siitä on iso apu tälle.”

Ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt Cool On Photos hankki varmasti yliotteen johtaneesta Ain’s She Sweetistä ja tuli rehdisti perille, muttei ihan pystynyt vastaamaan The Rectorille.

Selvä suosikki Mark More tyytyi paikkaan kärjen takana. Se mahtui maalisuoralla nousemaan toiseen ulos ja työntyi kolmanneksi, mutta täysin vapaata väylää sillä ei ollut ja osa voimista jäi käyttämättä.