Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 3 Matter Of Course, 26,14 %, 3,90 euroa
Toto5-2: 1 Aika-Sinko, 14,21 %, 11,05 e
Toto5-3: 6 Stardust Comery, 38,14 %, 13,63 e
Toto5-4: 3 Miran Siru, 43,43 %, 15,23 e
Toto5-5: 1 Dickson Shadow, 53,42 %, 16,36 e

Vaihto: 54 354,43 euroa

Turun Toto5-kierros käynnistyi kakkossuosikin voitolla, kun Matter Of Course ylsi ennätysajallaan 12,7aly parhaaksi. Hannu Torvinen osoitti lähdössä taktista silmäänsä, kun ajoi tamman kanssa oikeaan aikaan eteenpäin matkan varrella.

Toto5-1: Hilarious Hangover latasi Antti Teivaisen kannustamana ylivoimaista kyytiä keulapaikalle, josta valjakko otteli vahvasti toiseksi 09,5-vauhtisen avauksen jälkeen.

Matter Of Course aloitti parijonossa, mutta etusuoralla Hannu Torvinen oli hereillä Martti Patrikan valmentaman tamman kyydissä, kun käänteli ajokkinsa kolmannelle ja kohti paikkaa toisella ilman vetoapua juuri kun Olli Koivunen pyrki suosikki Driverlanen kanssa eteenpäin.

Matter Of Course runttasi toiselta ilman vetoapua hallitusti parhaaksi, kun taas paikkaan 3. ulkona tyytymään joutuneen Driverlanen ravi hajosi loppukaarteessa, ja laukka oli tosiasia.

Martti Patrakka on kasvattanut ja omistaa Matter Of Coursen yhdessä Petri Koskisen kanssa.

Voittajahaastattelua ei Turusta saatu.

Toto5-2: Taisto Bordi ja Aika-Sinko järjestivät melkoisen näytöksen enintään 4000 euroa ansainneiden keskipitkän matkan ryhmässä.

Aika-Sinko haki sisäradalta avanneen nopeasti keulapaikan, jossa alkoi pian painaa hurjana ohjille. Valjakko veteli välillä ulkoratoja pitkin kaukana muiden edellä, mutta myöhemmin Aika-Sinko tyytyi sentään sisärataan. Se kiskoi koko matkan kaukana muiden edellä, näytti välillä hurjan meneväiseltä, välillä hieman laiskalta, mutta menovettä riitti selvään voittoon ennen Rehulan Huvia ja Ekosalamaa.

Lähtö uusittiin kertaalleen, joka ei tehnyt hyvää voittajan pääkopalle.

“Se kuumui entisestään siitä, ei siinä sen kummempaa. Se on sellaisesta isästä, ettei niistä tiedä. Se yritti kääntyä ympäri matkalla, kun tuossa on käännytty. Se ajatteli, että on 600 metrin juoksu”, Taisto Bordi aloitti suojatistaan. “Se oli 3-vuotiaana helvetin hyvä, kun ajettiin 27-vauhtinen hiitti  sillä, mutta kummastakin takajalasta meni nuljuluu, ja niitä on hoidettu 2 vuotta Mies vetää sen kuin jaksaa, mutta se vielä kierroksen vei, että kyllä sillä moottori riittää, kunhan pää tulisi kuntoon.”

Aika-Sinko teki voittotuloksen 31,7a/2600 metriä.

Toto5-3: Pelatuin Stardust Comery kohtasi volttauksen kanssa vaikeuksia ja aiheuttikin yhden uusinnan, mutta hyväksytyllä yrityksellä Harri Koivunen pääsi valmennettavansa kanssa hyvin matkaan ja poimi kärkipaikan itselleen toisen puolikkaan alussa. Siitä kahden startin jälkeen tappiotta jatkava 4-vuotias voitti väljästi.

Stardust Comeryn voittonoteeraus oli oriin avauskisaa parempi 16,9/2140.

Suosikin tehtävää helpotti se, että kaikki sen kovimmiksi haastajiksi kaavaillut vastustajat Adorable PrincessMr Big Money ja Unique Miracle laukkasivat. Santtu Raitalan ajama Embossed Lemon pysyi ravilla ja otti hopeaa ennen Global Vicea.

Toto5-4: Mira Siru otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Metsämäessä, ja jälleen keulapaikka oli tammalle kullanarvoinen.

Miran Sirun tehtävä selkiytyi kiihdytysvaiheessa oleellisesti, kun sen kovimmaksi uhaksi kaavailtu Riinan Kirma laukkasi.

Miran Siru otti kärkipaikan, mutta sai jo 1. puolikkaan lopulla prässiä Hollaukselta. Hollaus laukkasi pian, mutta ilmestyi taas nopeasti Miran Sirun rinnalle. Johtavan taa tuli sen verran tilaa, että Peter Lindroos kätki Hollauksen sinne.

Loppukaarteessa Hollaus pakitteli kiriinsä, mutta Seppo Markkulan ajama Miran Siru hallitsi suosikkina varmoin ottein perille saakka. Laura Palo treenaa ja omistaa voittajan.

Liisa Nummi oli Ohran Karpalon kanssa maalissa kolmantena.

Toto5-5: Dickson Shadow jatkoi Suomessa tappiotta kahden kisan jälkeen, vaikkei pelipankin juoksunkulku ollut sellainen mitä ennakkoon povattiin.

Santtu Raitalan kuskaama Dickson Shadow avasi lujaa, mutta Olli Koivunen latasi Quite Specialin kanssa merkki päällä rinnalle. Hurjassa 07,5-vauhtisessa avauksessa Quite Special riisti kärkipaikan. Se johti lähtöä maalisuoralle asti, mutta kun Dickson Shadow pääsi kiriinsä, saattoi voittajan nimen julistaa jo samassa, siksi herkästi Tapio Mäki-Tulokkaan treenattava rytmiään vaihtoi.

“Sinne mentiin oikein huippukovaa. Pitkään puolustettiin asemiamme. Tuntui, että mennään niin kovaa, ja tämä on outu lintu, että mikä on hevosiaan, muttei ole enää”, Santtu Raitala kertoi, miksi luopui keulapaikastaan prässin alla. “Hevonen irtosi tosi vakuuttavan tuntuisesti. Tunti heti, ettei ole mitään epäselvää, että tuleeko se ohi, joten jätti tosi kivan vaikutuksen tänään Dickson Shadow. Se on 75-tason hevonen ilman muuta, mutta itse se saa näyttää, että miten pitkälle riittää.”

Dickson Shadow voitti täyden matkan ajalla 14,8a.

Quite Special piti toiseksi, Lovetown oli 3. sisältä kolmas.