Härmän ravit

Pääsylippu 8 €

Käsiohjelma 2 €

Elitloppet-viikonloppuna kotimaisen raviurheilun annista vastaavat ensin Vieremä T76-kierroksen voimin ja sunnuntaina Härmä perinteikkään Härmä-ajon merkeissä.

Härmän vanhalla radalla on käynyt kuhina, kun radan keskialueelle on noussut 60 uutta valjastuspaikkaa. Lisäys on suuri, sillä vanhaltaan paikkoja oli 12 kappaletta.

“Yli 200 hevosta meille ilmoitettiin. Kyllä vaan hyvät palkinnot panoo ihmiset liikkeelle”, Härmän raviradan puheenjohtaja Pentti Mäki kertoo.

Kuitenkin 3000 € ykkösellä tarjottu päivän päälähtö Härmä-ajo jäi vajaaksi. Mäki spekuloi, että sekä Porin perjantain että Vieremän lauantain sarjatarjonta verotti osallistujia hyvästä ykköspalkinnosta huolimatta.

“Parhaillaan Härmä-ajoon on ilmoitettu 26 hevosta, mutta vuodet ei ole veljeksiä ja tämä vuosi oli pieni pettymys”, Mäki sanoo.

Mäen omaksi voittajasuosikiksi nousee Antti Ala-Rantalan Fjeldstad Goggen, joka lähtee kisaan 40 metrin takamatkalta. Sitä ovat haastamassa muun muassa Tesantti, Lumi-Hessu ja Metkutus.

“Kisasta tulee  mielenkiintoinen. 40 metrin takamatkalta lähtiessä pitää kaiken onnistua, että sieltä pystyy voittamaan. Paalulta voi joku karata omille teilleen.”

Härmässä maksetaan perinteisesti hyvät palkinnot ja tänä vuonna on jaossa yli 27 000 euroa rahapalkintoja. Myös ravien alkamisaikaa on siirretty puolella tunnilla alkamaan kello 19, jotta maatalouspitäjässä ehditään navettatöiden jälkeen vielä raveihinkin.

 

Vieremän 76-kierroksella starttaa muun muassa Vaellus päivän kuudennessa lähdössä. Vieremällä tehdyn rataremontin jälkeen loppusuora on todellakin pitkä, sillä maalipaalua on siirretty edemmäs. Tämä kannattaa huomioida pelejä tehdessä, sillä Vieremällä voi nyt ehtiä takaa voittajaksi hyvällä kirihevosella.

Muuta huomioitavaa

Härmän raviradalla käytössä vain käteismaksu.

 

Rataennätykset

lämminveriset: Cymbal B.L. 16,4 (2007)
suomenhevoset: Tähen Tuuri 23,6 (2011)

 

Härmän radalla järjestetään kesän aikana myös useammat ratsastuskilpailut.

 

Lisää teemasta: Kesäradat