Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 8 Hazelhen Hermes, 24,65 %, 1,80 euroa
Toto64-2: 7 Ready Credit, 23,31 %, 5,30 e
Toto64-3: 1 Annin Vappu, 6,48 %, 52,00 e
Toto64-4: 12 Cyrius D’ariane, 38,36 %, 63,70 e
Toto64-5: 7 Ranch Kelly, 76,48 %, 65,70 e
Toto64-6: 10 Cavalier Brodde, 23,93 %, 113,20 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 113,20 euroa

Vaihto: 206 554,20 euroa

Jarmo Saarelan ohjastama Hazelhen Hermes vei nimiinsä Vermon Toto64-pelin avauskohteen.

Toto64-1: Kiihdytyksessä Jyrki Tammimetsän ohjastama Kalle Kalas lähti ulkoa niin lujaa matkaan, että ohitti sisäpuolen valjakot. Sille kelpasi kuitenkin selkä eteen, jolloin Tommi Kylliäisen kuskaama Zo Zo Hoss pääsi kärkipaikalle puolikas ravattuna.

Olli Koivunen jäi suosikki Celebration Songin kanssa toiselle ilman vetoapua. Jarmo Saarela sai Hazelhen Hermeksen kyydissä sen takana loistojuoksun. Kaksikon tarvitsi iskeä vasta loppusuoralla vapaalle radalla, jolloin Timo Korvenheimon valmentama Hazelhen Hermes ohitti toiseksi otelleen Celebration Songin varmasti.

”Juoksu meni hyvin tänään”, Jarmo Saarela myönsi. ”Vähän suunnittelin ennakkoon, että Ollin selkä jos saataisiin eteen. Niinhän siinä kävi sitten.”

Hazelhen Hermes voitti myös lauantaina Kuopion Toto75-raveissa.

”Ehkä vähän terävämpi oli hevonen lyhyellä starttivälillä, kun se jättää varastoon, eikä juokse itseään ikinä tyhjäksi.”

Voittoaika oli 15,7a/2100 metriä.

Toto64-2: Toinenkin kohde voitettiin edullisen reissun päätteeksi, kun Olli Koivunen kuskasi johtavan takana matkanneen Ready Creditin parhaaksi.

Antti Teivainen torjui suosikki Cape’s Caviarin kanssa Ready Creditin kiihdytyksessä. Markku Niemisen suojatti Explosive Elvis aloitti johtavan rinnalla, mutta Marko Heikari kierrätti Confidence Manin toiselle ilman vetoapua takasuoralla.

Kierrosta myöhemmin Confidence Man antoi keulahevoselle rajua painetta. Se putosi Cape’s Caviarin kyydistä loppukaarteessa, mutta Peppi Paakkosen valmentaman Ready Creditin voimat säästyivät loppuun, jolloin se pyyhkäisi kärkeen.

“Vauhti alkoi kiihtyä etusuoralla, siinä vaiheessa alkoi fiilikset nousemaan, koska uskoin rakoja tulevan”, Olli Koivunen kertoi. “Varustemuutoksia tehtiin, ja vetolaput vedin viimeisessä kaarteessa. Hevonen sai siitä uuden vaihteen ja tuli tosi hienosti loppuun asti.”

Kakkossuosikki Ready Creditin voitto oli kolmas peräkkäinen.

Toto64-3: Viime syksyn Derbykolmonen Larsman oli kierroksen seuratuimpia kisaajia. Se avasi kautensa kakkossijalla.

Hannu Torvisen tällä kertaa ajama Larsman otti kärkipaikan haltuunsa heti 1. kaarteessa. Leo Mönttisen valmennettava sai vetää avauskierroksen rauhassa 29,5-lukemiin.

Kirilenkin alussa Teemu Keskitalo käänteli kakkossuosikki Pyöriän Vilistyksen kolmannen kiertoon. Se ilmestyi toista rataa vetäneen Sarsiksen rinnalle viimeisellä takasuoralla. Samaan aikaan Tapio Perttusen ajokki Annin Vappu oli 2. sisällä vaikeuksissa. Perttunen sai Seppo Vesalan valmennettavaan lisää virtaa loppukaarteessa – ja maalisuoralla tamma pyyhkäisi voittoon varmasti ohi Larsmanin.

“Takasuoralla oli vaikeuksia, piti korvat aukaista ja laput vetää”, Tapio Perttunen myönsi. “Tamma osaa vetämätön olla pitkin matkaa, mutta jos se saa puserossa tulla, viimeiset 200 metriä se tulee hyvin maaliin asti. Suomenhevoset –  tämä varsinkin – osaavat olla erikoisia.”

Annin Vapun voitto yllätti pelaajien ohella Tapio Perttusen, vaikkei mies lyötynäkään matkaan lähtenyt.

“Pienen pieni toivonkipinä oli, että jos Larsmanin perässä saa ajaa, mutta uskonut voittoon kuin maalissa.”

Annin Vapun ykköstila oli kauden ensimmäinen ja uran seitsemäs.

Toto64-4: Teräsmiesliigassa saatiin kierroksen ensimmäinen suosikkivoittaja, kun Tapio Perttunen jatkoi voittotehtailua Cyrius D’arianen rattailla.

Pitkän matkan kuumimman pelihevoset lähtivät 40 metrin takamatkalta. Sen paalun hevosista Santtu Raitalan ajokki BWT Angryman eteni aikaisella ratkaisulla keulaan.

Antti Teivaisen ajokki Guido di Quattro laukkasi 1. kaarteessa, tavoitti muut nopeasti ja suuntasi eteenpäin toisessa kaarteessa. Kierros juostuna valjakko eteni jo keulapaikalle.

Tapio Perttunen lähti hännillä matkanneen Cyrius D’arianen kanssa kolmannen kiertoon vajaa kaksi kierrosta juostuna. Suosikki eteni johtavan rinnalle, josta jyräsi hallittuun voittoon.

“Todella hyvä hevonen, joka on kehittynyt startti startilta”, Tapio Perttunen kehui voittajaa. “Aluksi oli vaikeuksia, kun en päässyt kääntämään toiselle radalle. Näytti pahalle tuhat juostuna, mutta onneksi pääsin sitten kiertämään. Vauhti ei ollut silloin kovin kovaa, joten pääsin suht helposti johtavan rinnalle, josta voitti korvat kiinni.”

Cyrius D’arianen ykköstila oli Timo Korvenheimon treenattaville jo illan toinen Toto64-kohteissa.

Toto64-5: Kivikovien kilpureiden Tammatähti päättyi odotetusti Ranch Kellyn ykköstilaan.

Olli Koivusen ajokki Merit torjui Bosses Lilyn kiihdytyksessä, mutta kärkipaikka oli tarjolla Markku Niemiselle ja Callela Elizalle.

Ranch Kelly nousi sisäradalta toiselle ilman vetoapua toisessa kaarteessa. Se iski Callela Elizan iholle kunnolla vasta maalisuoralla, ja jyräsi suursuosikkina hallittuun voittoon.

“Vikassa kurvissa mietitytti, että onkohan Markun hevosella vielä paljon varaa. Meillä oli vasta toinen startti pitkän tauon jälkeen. Tamma ei parhaassa terässä ole, mutta on se hieno hevonen. Loppusuoralla se pykäsi itse lisää ja voitti vaan”, Hannu Torvinen ihasteli.

Anne Luttisen suojatti Ranch Kelly voitti 2100 metrin kisan ajalla 14,6a.

Toto64-6: Päätöskohteen parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Santtu Raitalan ajama Cavalier Brodde jyräsi pitkällä kirillä parhaaksi.

Harri Koivunen yritti vuoden avausvoittoaan Overfun Matchin kyydissä keulapaikalta, kun valjakko sai puolustettua kärkipaikan sisäradalta. Kaksikko sai torjuttua yhtä vaille kaikki, mutta Santtu Raitalan ajokki Cavalier Brodde jyräsi maalisuoralla kevyesti ohi.

“Hevonen jätti viimeksi itsestäään oikein hyvän kuvan. Koko ajan se oli hyväntuntuinen kolmatta kierrellessä. En halunnut siellä kovempaa ajaa, kun takana oli sellaisia vastustajia, joilla oli ruutia säästynyt alussa. Kyllä hevonen irtosi helppoon tyyliin”, Santtu Raitala myönsi.