Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 12 Heaven’s Fire, 23,70 euroa.
Toto76-2: 9 Hissun Aarre, 91,50.
Toto76-3: 13 Pauhis, 358,00
Toto76-4: 8 Bret Boko, 1953,70
Toto76-5: 7 Costello, 2097,70
Toto76-6: 9 Past Or Flash, 3435,10
Toto76-7: 2 Tomac, 4884,30

Seitsemän oikein -voitto-osuus 4884, 30 euroa.
Kuusi oikein 23,20.

Vaihto 488 747,50 euroa.

Heaven’s Fire käynnisti Kouvolan Toto76-kierroksen suuryllätyksellä. Hevosurheilu raportoi kierroksen tapahtumat lähtö lähdöltä.

Ohjastaja-valmentaja Tapio Perttunen palasi eilen Jyväskylässä voiton makuun sairaslomansa jälkeen. Voittaminen taisi maistua Perttuselle makealta, sillä hän jatkoi Kouvolassa voittojen tiellä.

Perttunen kilpaili tammalähdössä tallinsa Heaven’s Fire’n kanssa. Pitkän linjan ravimies luotti ajokkiinsa, sillä valjakko suuntasi ulkoradoille jo hyvissä ajoin.

”Menimme viimeisen 1000 metriä kolmatta rataa. Lähdin ajamaan voitto mielessä, kun tiesin tämän ominaisuuksien sopivan tähän keliin hyvin”, Perttunen kertoi.

Vaikka Perttusella riitti luottoa ajokkiinsa, tuli tamman voitto pelikansalle järkytyksenä. Perttusen suojatti oli pelattu Toto76-pelissä 0,96 prosenttia.

”Aina voi selitellä huonolla tuurilla, mutta tällä on oikeasti ollut sitä. Lähtöpaikat ovat olleet haastavia, ja sieltä juoksut menneet vaikeiksi”, Perttunen kertoi.

Vasta viidennellä yrityksellä matkaan päässeen lähdön kakkonen oli Mika Forssin kyydittämä Pennsylvania. Kolmosrahat nappasi Juha Koskelan treenaama Winter’s Luckylady.

Kouvolassa ravataan auringon pehmittämällä alustalla.

Toto76-2: Huippudivisioonakarsinnassa suosikki Tuurin Toivo laukkasi heti lähdössä.

Ohjastaja Tuomas Pakkasen ja valmentaja Mikko Väisäsen yhteistyö poiki Toto76-voiton, kun Hissun Aarre jyräsi vastustamattomasti voittoon. Ykköstila oli ruunalle jo toinen peräkkäinen, sillä se voitti myös kaksi viikkoa sitten Lappeessa.

Jouko Tarvainen saalisti suojattinsa Hevillän kanssa kakkostilan. Jarmo Saarela ylsi Loverin kanssa kolmanneksi.

Toto76-3: Nousija vs. haastajadivisioonassa Olavi Nisosen sai tuulettaa suojattinsa Pauhiksen voittoa.

Kauden avausvoittonsa ottanut ori voitti lopulta oikein ylivoimaisesti, mutta seitsemänvuotiaan oriin ura on ollut kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista.

”Derbyssä hevonen oli hyvä. Ajoin sitten eka kerran vetoja pienen tauon jälkeen, ja hevosen hankoside sanoi naks. Vuosi siinä meni, joten hyvää hermoa vaadittiin, jota minulla riittää”, Nisonen sanaili.

”Ei voi sanoin kuvailla tunnelmia, ne ovat fantastiset!”

Nisonen kertoi voitonhuumassa, että Pauhiksen on tarkoitus kilpailla seuraavan kerran ensi viikolla Joensuussa.

Kakkosrahoille kipusi Tero E Mäenpään treenaama ja ohjastama Elias Juonetar. Seuraavana maalilinjan leikkasi Tapio Kataisen Tähti-Aura.

Toto76-4: Kultadivarissa nähtiin värikkäät vaiheet. Kasiradalta kiihdyttänyt Bret Boko pääsi Ari Moilasen kansa lopulta keulapaikalle saakka laukkojen avustamana. Lindys Jersey Boy laukkasi kiihdytyksessä ja Regent Zet keulasta ensimmäisen puolikkaan lopussa.

”Ennakkoon ei ollut mitään kuvitelmaa, että voisin keulaan päästä, kun nopeat hevoset oli sisäpuolella.  Aika harvinaista, että tämän sarjan hevoset näin paljon laukkailevat”, Moilanen päivitteli.

Bret Boko sai tehdä keulassa oman juoksunsa ja irtosi 12,0-lopetuksessa helposti voittoon.

Moilasen mukaan radan kunto on menossa parempaan suuntaan.

”Keli on mielestäni parantunut loppua kohti”, Moilanen kertoi olosuhteista.

Santtu Raitalan ajokki Lindys Jersey Boy oli lähdössä toinen, Tommi Kylliäinen Sentryn kanssa kolmas.

Toto76-5: Valkeala-ajo vuosimallia 2017 oli Costellon ja Risto Tupamäen heiniä. Costello joutui tekemään jälleen täyden päivätyön voittonsa eteen, kun se marssi kolmannen kautta johtavan Camrin rinnalle. Voittokone rutisti siitä maalisuoralla varmasti 10 000 euron arvoiseen ykköseen.

Camri jaksoi keulasta toiseksi ennen Juntti-Jussia ja Antti Kinnusta.

Lisää Valkeala-ajosta luvassa myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto76-6: Pronssidivarissa Hannu Torvisen ajokki Past Or Flash iski 3. ulkoa viimeisellä puolikkaalla. Valjakko liikkui omaa vauhtiaan ja voitti kevyesti tuloksella 15,1a / 1600 metriä.

Keulassa matkannut Downader täydensi Torvisten onnistumisen, kun Jukka oli hevosen rattailla maalissa toisena. Mika Forss ehti The Best Sprucen rattailla kolmanneksi.

Toto76-7: Jackpot-kierros päättyi suosikki Tomacin voittoon. Tapio Mäki-Tulokkaan treenattava eteni Stampede Alleyn laukattua keulaan, josta hallitsi kevyesti perille tuloksella 16,5a / 2100 metriä.

”Tomac on mennyt tosi isoin harppauksin eteenpäin. Se on rauhoittunut ja ravi varmistunut”, Ari Moilanen kehui ajokkiaan.

Ville Tonttilan suojatti Nitro Diablo rutisi rinnalta haastajadivisioonan kakkosrahoille. Sami Vehviläinen oli Berta Minoren kanssa kolmas.