Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 6 Heidi Ale, 8,50 euroa
Toto76-2: 3 Rowhill’s Jack, 21,60
Toto76-3: 10 Suvi Kevätön, 468,10
Toto76-4: 1 Klena Vito, 1999,40
Toto76-5: 5 Pyörylän Paroni, 6553,70
Toto76-6: 6 Juiseri, 9830,60
Toto76-7: 10 Hotshot Luca, 9830,60

Seitsemän oikein -voitto-osuus 9830,60 euroa
Kuusi oikein 121,40 e

Ari Moilasen ohjastama Heidi Ale voitti ensimmäistä kertaa uusista käsistä Toto76-avauskohteessa Kouvolassa.

Ari Moilanen matkasi Heidi Alen kanssa 3. ulkona, josta lähti kiriinsä viimeisellä takasuoralla. Heidi Ale liikkui heti pontevin potkuin, eikä mennyt kauaa, kun Moilasen ajovärit kiikkuivat jo keulassa. Siitä kuusivuotias Heidi Ale kirmasi lopulta ylivoimaiseen voittoon.

“Voitto yllätti vähän. Tampereella ajoin hevosella tauon jälkeisessä startissa ja se oli tasainen, vaikka lopetus kova olikin. Tamma lähti nyt tosi hyvin vetämään ja pyrittiin keulaan ennen viimeistä kaarretta. Heidi Ale pisteli maaliin asti tosi hyvin”, Moilanen kehui voittajahaastattelussa ajokkiaan.

Heidi Ale nappasi 4000 euron ykköspalkinnon tuloksella 15,3a / 2100 metriä. Tamman voitto oli uran 13:s, mutta ensimmäinen Tiina Koskisen valmennuksesta.

Heidi Ale oli yllättäjä Toto76-pelissä, sillä peliprosentti oli 4.

Iikka Nurmosen ohjastama In Ice Princess kiri johtavan takaa toiseksi. Seppo Markkulan ajokki Twilight Vixi lopetti kolmanneksi. Suosikki Minto’s Daisy Star taipui johtavan rinnalta.

Toto76-2: Keulavoiton vuoro.

Santtu Raitalan ajokki Rowhill’s Jack pääsi etenemään haastajadivisioonakarsinnassa keulaan, joka oli avain onneen. Rowhill’s Jackilla ei ollut siitä hädän päivää, vaikka Ari Moilasen ajokki Ambrogio pyrki rinnalla parhaansa mukaan haastamaan.

Rowhill’s Jack voitti kakkossuosikkina tuloksella 15,8a / 2100 metriä.

Tommi Kylliäisen ajokki Guggenheim rutisti johtavan takaa niukasti toiseksi ennen Ambrogiota.

Toto76-3: Yllättäjän vuoro juhlia.

Tähtidivisioonakarsinta päättyi yllätykseen. Porukan ainoa tamma Suvi Kevätön jyräsi pitkällä kirillä Risto Tupamäen kannustamana keulan Ekosanin ja kumppanit kumoon.

Suvi Kevätön voitti tuloksella 29,0a / 2100 metriä. Tamman peliprosentti oli 4.

“Tamma oli tehnyt tosi hyviä juoksuja, mitä olin sitä seurannut. Se on voimanpesä, voitto ei ollut hirmuyllätys”, Tupamäki kehui.

Jukka Torvisen ajokki B.Tuuma kiri toiseksi ennen Lumi-Aatosta ja Tuomas Pakkasta.

Toto76-4: Kouvola-ajo päättyi kotivoittoon.

Aisha Simoni latasi ulkoa kärkeen, mutta laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Keulapaikka putosi Jukka Torvisen ajokille Klena Vitolle. Klena Vito sai vetää avauslenkin 17,5-tahtia, jolloin paukkuja jäi loppuun riittävästi.

Bret Boko haastoi Ari Moilasen kanssa keulahevosta kovasti, mutta ei saanut otetta voittaja Klena Vitosta, joka voitti tuloksella 15,8/ 2100 m.

Klena Vito oli kakkossuosikki prosentein 15.

“Suosikin laukan myötä taktiikka ja tilanne muuttui. Sen jälkeen ei taktiikan suhteen ollut mietittävää. Klena Vito on tosi mukava ajaa, kun se rauhoittuu”, Jukka Torvinen kehui.

“Takasuoralla vedin laput, niin uusi ryhti tuli hevoseen. Pallot vedin suoran alussa, jolloin tuntui, että saadaan pidettyä vanha konkari ulkopuolella”, Torvinen viittasi Bret Bokoon.

Toto76-5: Keulavoittajalle meni myös valiodivisioonakarsinta.

Seppo Markkulan ohjastama Pyörylän Paroni sai vetää keulassa sopivaa tahtia avauslenkin, jolloin voimia jäi kirikierrokselle yllin kyllin. Leo Mönttisen valmentama Pyörylän Paroni pötki lopussa muilta karkuun voittotuloksella 26,4a / 2100 metriä.

“Ruuna oli parempi kuin Porissa, se oli silloin nahkea. Nyt oli eri potku”, Markkula paljasti.

Metkutus tsemppasi Juha-Matti Paavolan käsistä toiseksi, Juntti-Jussi rynnisti vauhdikkaasti kolmanneksi. 

Toto76-6: Voima puhui pitkällä matkalla.

Kylmäveristen 3100 metrin tasoitusajossa Teemu Keskitalon ajokki Pyöriän Vilistys veti porukkaa ja sai painetta Henri Bollströmin ajokilta Juiserilta.

Pyöriän Vilistys oli sitkeä, mutta ei voinut mitään Juiserin voimien puhuessa. Juiseri jyräsi ensimmäiseen 76-voittoonsa tuloksella 29,1 / 3120 metriä.

“Juiseri on varmistunut paljon. Kun se malttaa ravata, on sillä ehtymättömät voimavarat. Ajattelin, että kun pääsisi johtavan rinnalle, niin siitä saisi ajaa tasaisesti ilman rytminvaihdoksia”, Bollström oli suunnitellut taktiikkansa nappiin.

Juiseri oli suosikki peliprosentilla 45.

Vauhdikkasti kirinyt Virin Eko ehti Tero E Mäenpään käsistä toiseksi ennen Pyöryiän Vilistystä.

Toto76-7: Hotshot Luca voitti Kymenlaakso-ajon. Lisää aiheesta myöhemmin Hevosrheilun nettisivuilla.