Erot eivät ole edelleenkään isoja, mutta Hetviina on voittanut kuningarkilpailussa molemmat tähän asti ajetut osalähdöt ja on entistä lähempänä titteliä.

Kierroksen jälkeen kolmannesta parista hyökännyt Hetviina vyöryi maalisuoralla varmasti kärkeen ja kirjautti mailin kisassa ennätyksensä 22,7a.

“Nyt saatiin oikeinkin hyvä juoksu, ja saatiin lähteä siitä toi viimeiset 400-500 metriä kolmannelle, niin se on tälle se paras juoksu”, Antti Tupamäki iloitsi. “Oli koko ajan ote, mutta hevonen teki sellaisia pieniä hapuiluja. Ei mitään sellaista, että laukka olisi ollut lähelläkään, mutta en halunnut riskeerata mitään enkä kiskoa lappuja. Pallot kiskaisin tuossa kierros jäljellä, että olisi veto päällä.”

Hetviina on netonnut jo kahdesti 17 000 euroa. Mikäli se vie myös 3100 metrin matkan, se saa täydellisestä suorituksesta päälle 9000 euron bonuksen ja potti kohoaa kaikkinensa maksimaaliseen 100 000 euroon.

Antti Tupamäki ei osannut sanoa taktiikasta vielä mitään, mutta heitti ottavansa mahdollisesti takarivin paikan.

“Hyvä fiilis, mutta neljän kärki on varmaan aika lailla tasassa eikä tässä vielä mitään olla voitettu. Se kellä juoksu onnistuu kolmella tonnilla, niin se on varmaan kokonaiskilpailun voittaja”, Tupamäki pohti.

Virin Camilla juoksi tällä kertaa johtopaikalla, josta sen oli tyytyminen neljänteen sijaan. Takarivistä rinnalle edennyt Liisan Tulilintu tuli vahvasti perille ja puristi voittajasta hitusen jääneenä toiseksi.

Kärjen takaa loppukaarteessa toiseen ulos siirtynyt Aurotar työntyi kolmanneksi. Tuomo Ojanperän mukaan hän ei uskaltanut laskea täyttä kuin viimeisen satasen eikä Aurotar kuluttanut kaikkia voimiaan.

Tallikommentteja

Tuomo Ojanperä: ”Aurotar nosti kahteen viime starttiin tasoaan niin paljon, että odotukset oli ennen tätä kisaa hyvät, mutta silti tamma on yllättänyt positiivisesti. Se on tullut hyvin perille niin, ettei ihan kaikkia voimia ole tarvinnut edes käyttää.”

Harri Kotilainen: ”Liisan Tulilintu on nyt tosi hyvällä mallilla, kun malttaa noin mennä kuolemanpaikallakin. Ensimmäisessä kaarteessa oli vähän ahdasta, mutta siitäkin onneksi selvittiin.”

Hannu Torvinen: ”Virin Camilla oli ihan ok, muttei superhyvä niin kuin eilen. Se sai vetää rauhassa, muttei vaan lähtenyt loppusuoralla sillä lailla kuin olisi pitänyt.”

Antti Teivainen: ”Tähtituula oli nyt paljon parempi kuin eilen. Se oli menollaan koko matkan ja tuli tosi hyvin loppua. Se lupaa hyvää päätösmatkaa ajatellen.”

Santtu Raitala: ”Lakan Leija oli taas oikein hyvä ja teki haastavista asemista voitavansa.”

Kimmo Määttänen: ”Piskon Pouta oli maililla paljon parempi kuin eilen. Tauko ja lääkekuuri näkyivät otteissa enemmän kuin osattiin odottaa, mutta starttien myötä hevonen menee parempaan suuntaan.”

Olavi Oja-Nisula: ”Sävel-Taika oli tänään paljon parempi kuin eilen. Nyt sillä on vielä paras matka edessä.”

Tuomas Pakkanen: ”Vilma Lyydian juoksu meni huonolta paikalta liian vaikeaksi. Niin lujaa lähdettiin kuin päästiin, mutta sekään ei riittänyt.”

Juha Länsimäki: ”Ryti-Tytöllä ei ole nyt kaikki kunnossa, se alkoi jäädä jo kierroksen jälkeen. Osanottoa päätösmatkalle mietitään vielä.”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit