Hevillä on tunnettu lahjakkaaksi menijäksi, mutta välillä Jouko Tarvaisella on mennyt otsa ryppyyn oriin kanssa. Vermossa tuli taas hymy.

Viime kausi meni alle odotusten, mutta alkukausi on luvannut Hevillällä enemmän, ja keskiviikkoiltana pykälä tuntui loksahtavan kunnolla kohdilleen. Loppukirissä mentiin eikä meinattu, kun suosikki Muiston Prinssi ja Hevillä ottivat yhteen ja muut jäivät loppukaarteessa joka askeleella.

“En ole aina löytänyt avaimia tähän hevoseen, mutta tänään oli makia tunne ajaa loppusuoraa”, Tarvainen myhäili.

“Jotain tekemistä aineenvahdunnan kanssa ongelmilla on ehkä ollut, ja olen koittanut viime aikoina muuttaa ruokintaa ennen startteja. Joku tässä nyt toimii paremmin.”

Illan Toto65 alkoi Sara’s Starin ja valmentajansa Tapio Perttusen näytöksellä kuolemanpaikalta. Se oli, kuten Hevilläkin, kakkossuosikki, mutta kumpikin oli selvästi suosikkia vähemmän pelattu. Kumpikaan kakkossuosikki ei siis jättänyt jossitelun varaa. Sara’s Star karkasi kirivaiheessa johtavan rinnalta “maisemaan”.

“Nyt oli hyvä”, iloitsi Perttunen.

“Tottakai saimme ajaa tasaista, kun kärki hulllutteli, mutta en moittisi esitystä silti. Nyt oli pitkästä aikaa hyvä lähtörata, ja heti tuli tulosta.”