Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 7 Joriini, 25,59 %, 0,48 euroa
Toto64-2: 3 Donato E., 20,71 %, 1,88 e
Toto64-3: 6 Roseland, 27,30 %, 6,38 e
Toto64-4: 6 War Paint, 14,56 %, 33,47 e
Toto64-5: 8 Hetviina, 11,41 %, 180,11 e
Toto64-6: 5 Sultan Journey, 14,78 %, 1179,39 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1179,39 euroa
Viisi oikein 17,79 e
Neljä 2,44 e

Vaihto: 422 849,20 euroa

Vermon Kuuman keskiviikon Toto64-jackpotkierros pyörähti käyntiin Hannu Hietasen valmentaman ja ohjastaman Joriinin voitolla, joka on noussut Lahden kuninkuusravien jälkeen mahtilyöntiin. 10-vuotias on voittanut kummankin kunkkareitten jälkeisen kisansa.

Toto64-1: Ville Tonttilan ajokki Kujanpään Jyräys oli I divisioona -karsinnan kiihdytyksessä nopein, mutta sairastauolta palanneella oriilla haettiin selkäjuoksua, jolloin Harri Kotilainen pääsi Tee Wee Paronin kanssa vetotöihin. Avauspuolikas mentiin reippaasti 19,0-kyydillä.

Juha Länsimäen ajokki A.T. Veeti otti paikan johtavan rinnalta. Joriini matkasi 2. ulkona, suosikki Lissun Eerikki tämän takana.

Viimeisen takasuoran alussa Joriini lähti ensimmäisenä kolmannelle. Loppukaarteeseen tultiin kolmirinnan. 20,5-lopetuksessa Joriini ohitti sisäpuolen hevoset. Lissun Eerikki laukkasi maalisuoralla, muttei olisi ehtinyt ravillakaan voittovääntöön.

”Päästiin 2. ulos, mutta tuumailla piti, koska lähdetään kiriin”, Hannu Hietanen aloitti. ”Tuli kyllä aivan yllättävän helposti ohi. Varaa jäi jonkin verran, vaikka vauhti viimeisillä parilla sadalla metrillä oli tosi kovaa.”

Kunkkareissa viidenneksi sijoittuneen Joriinin kauden kuudes ykköstila tuli 2100 metrin kisassa voittoajalla 24,4a.

A.T. Veeti puristi toiseksi ennen Tee Wee Paronia.

Toto64-2: Lämminveristen ykkössarjan kisasta tuli taktiikkajuoksu, joka oli kärkihevosten juhlaa.

Olli Koivusen ajokki Grainfield Oliver piti sisäradalta keulapaikan helposti, eikä joutunut kuluttamaan ruutiaan juurikaan. Paukkuja ei Oliverillä palanut myöskään jatkossa, sillä sekä ensimmäinen että kierroksen väliaika oli mailin kisassa erittäin maltillisesti 14,5.

Päätöspuolikas tulitettiin 08,5-kyydillä, ja Donato E. jyräsi helppoon voittoon ennen Grainfield Oliveriä.

“Meni lunkisti, eikä painanut ohjille”, voittajan ohjastaja Tommi Kylliäinen aloitti. “Hyvissä vaihein oli sellainen tunne, että Ollin hevonen voitetaan. Esalla (Holopainen) ja Santulla (Raitala) oli hyvät hevoset, en tiennyt miten ne tulevat. Meillä oli jo laput ja pallot vetämättä, voimiakin olisi ollut jäljellä.”

Neljännen kerran Suomessa kisannut ja toisen kerran peräkkäin voittanut Donato E. meni mailin voittoaikaan 12,3a.

Suursuosikki Shotproof teki 3. ulkoa voitavansa, mutta hiljaisen matkavauhdin jälkeen sen tehtävä oli voittoa ajatellen liki toivoton.

Toto64-3: Iikka Nurmosen päättäväinen taktiikka Roselandin rattailla palkittiin ykkössijalla illan ensimmäisessä tammalähdössä.

Ari Moilasen ajokki Quattro Point otti aluksi kärkipaikan, mutta Roseland iski 1. kaarteessa päälle siksi voimalla, että Moilanen katsoi parhaaksi päästää suosikin keulapaikalle. Avaus mentiin kymppiä.

Mika Forss eteni kakkossuosikki Melinda Sesin alkumatkasta toiselle ilman vetoapua, josta kaksikko pyrki keulavaljakon ohi. Roseland vastasi voittoon, vaikka likimain kaikki vaikutti olevan kolmivuotiaalla pelissä.

“Lähdettiin kovaa ja ekaan kurviin mentiin tosi kovaa, sitten päästiin keulaan”, Iikka Nurmonen kertoi. “Ei paljoa varaa jäänyt, koitin täysiä ajaa lopussa ja johtavan takaa päästää toiseksi.”

“Roseland on hyvätyylinen hevoenen, joka pääsee kovaa ja jaksaa mennä”, Iikka Nurmonen kehui Olli Henttosen valmentamaa tammaa.

Toto64-4: Tammojen tasoitusajossa paljon ratkesi heti kiihdytysvaiheessa, kun Jarmo Saarelan ajokki War Paint sai torjuttua niin ikään juoksuradalta kiihdyttäneen Je Suis Justinen. War Paint painui keulaan ohi Sundsvik Godivan ja sai tehdä oman juoksunsa.

10,5-lopetuksessa sisärata veti ymmärrettävästi. Timo Korvenheimon valmentama War Paint yritti loppukaarteessa muista irti, mutta puolen vuoden paussilta palannut Sundsvik Godiva seurasi ja haastoi lopussa tiukasti ohituksessa onnistumatta.

“Hyvin lähti, mutta hyvin lähti pojillakin”, Jarmo Saarela sanoi. “Hannu antoi keulat, ja siinä saatiin rauhoittaa. Koitin ajaa viimeisessä kurvista alta pois niin paljon kuin mahdollista, mutta hyvin tuli Hannullakin ja tuli rinnalle.”

War Paintin kauden kolmas ja uran viides voitto tuli ajalla 16,2.

Toto64-5: Tammatähdessä Antti Tupamäen suojatti Hetviina otti kauden avausvoittonsa.

Mattilan Miina halkoi tuulta kärkipaikalla, mutta se ei ollut tällä kertaa avain onneen, vaan kirihevoset valtasivat lähdön kärkisijat.

Loppukaarteessa neljättä rataa pitkin rynnistänyt Hetviina oli lopussa selvästi parhaassa vauhdissa. Kolmossuosikki ylsi parhaaksi näpsäkällä tasoitusennätyksellään 24,4/2140 metriä.

”Sai nappireissun ja hevonen parempi kuin aikoihin, oikeastaan parempi kuin minun ajamana koskaan”, Antti Tupamäki kehui. “Nyt oli sellainen kuin hevosen kuuluu olla.”

Tähtituula oli Henri Bollströmin kanssa toinen, hallitseva ravikuningatar Vieskerin Virva kilpaili ensimmäistä kertaa sitten Lahden ja tuli maaliin kolmantena. Suursuosikki Liisan Tulilintu pilasi lähtölaukkaan.

Toto64-6: Päätöskohteen parhaasta ei tarvinnut jossitella, sillä Esa Holopaisen suojatti Sultan Journey jyräsi parhaaksi johtavan rinnalta.

Kakkosradalta lähtenyt suursuosikki Diesel Degato torjui alussa Sultan Journeyn ja pääsi keulaan ohi Rebel Rapidin.

Sultan Journey alkoi hankkia otetta keulamenijästä jo loppukaarteessa. 6-vuotias jyräsi rahanjakosuoralla vakuuttavaan ykköstilaan voittotuloksella 13,2a/2100 metriä.

“Huomasin heti, ettei sisäpuolen hevosesta pääse ohi. Tyydyin paikkaan johtavan rinnalla. Vähän alkoi rinnalla painamaan, mutta ollut tosi hyvä. Kaikki pitävät tätä mailin hevosena, mutta mielestäni menee täydenkin matkan ihan hyvin Viime keskiviikkona, vaikka toiseksi jäi, oli paras startti tältä, mutta vielä siitäkin paransi. Säännöllisen kilpailemisen myötä tuntuu löytyvät parempaa otetta”, Esa Holopainen selosti.

Silvester lopetti lujaa toiseksi ohi Silver Wingin.