Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 4 Honey Bee Web 37,93 %, 1,94 e

Toto4-2: 9 Holy Victory Koks 5,15 %, 30,07 e

Toto4-3: 7 Aika-Sisu 8,35 %, 142,46 e

Toto4-4: 6 BWT Mirage 7,72 %, 980,47 e

 

Vaihto: 42 235,80 euroa

Ylivieskan sunnuntairivi alkoi suosikkivoitolla, kun Niko Jokelan ajama Honey Bee Web piti avauspuolikkaan jälkeen hakemansa johtopaikan maaliin asti.

Toto4-1: Case By Case oli alussa vikkelin, mutta sitä ajaneelle Ville Pohjolalle kelpasi suosikin selkä, jolloin Glimmer Creek jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua.

Matkaa taitettiin pitkään maltilla, ja kovinta kiirettä 2600 metrin kisassa pidettiin vasta päätöspuolikkaalla. Kun kärkihevoset tulivat lopun 15,5:n lukemiin, takaa ei noustu mukaan taistoon.

Glimmer Creek puristi vahvasti perille, mutta Niko Jokelalle raveissa toisen voiton tuonut Honey Bee Web piti sen puolen mitan päässä. Case By Case seurasi täyttä mahdollisuutta saamatta kolmanneksi.

Suvi Taikina-Ahon omistama ja Hanna-Kaisa Marjalan valmentama Honey Bee Web on 4-vuotias tamma, jolle ykkönen oli neljäs putkeen. Kesällä uransa aloittanut tamma on kilpaillut kaikkiaan seitsemän kertaa, voittanut viidesti ja ollut kahdesti kolmas.

“Kun on tuollaisen voittoputken rakentanut, niin täytyy olla jonkun verran juoksijahevonen ainakin”, Niko Jokela kehaisi. “Kun Ville antoi suosiolla keulat, niin yritin lopussa löysätä menolle, mutta jotenkin tuntuu, että selkäjuoksu sille sopii paremmin. Ehkä tänään jäi jotenkin toivomisen varaa.”

 

Toto4-2: Toivomisen varaa ei varmasti jättänyt Niko Jokelan seuraavan ajokin Holy Victory Koksin esitys, sillä se erkani kuolemanpaikalta kympin lopetuksessa ylivoimavoittoon.

Selvä suosikki Isiah Boko pääsi toiseen kaarteeseen mentäessä etenemään vastuksetta keulaan. Sitä seurannut Holy Victory Koks jäi tässä vaiheessa toiselle radalle ilman vetoapua, ja seuraava kierros mentiin lönköttelyä.

“Viimeiseen mutkaan katoin, että suosikilla oli vähän vaikeuksia, niin sitten avattiin pellit. Hevonen kirmasi kyllä iloisesti tuon suoran, että tosi hyvä esitys”, Niko Jokela hämmästeli.

Jokela ajoi Kati Kaikkosen 5-vuotiasta tammaa ensimmäistä kertaa. Vajaat kaksi vuotta sitten talvella kahdesti voittanut Holy Victory Koks ei ollut saanut sen jälkeen oikein mitään aikaiseksi, ja se oli nyt kuudenneksi eniten merkitty yllättäjä.

Isiah Bokokin tuli asiallisesti ja piti voittajasta jääneenä toiseksi ennen perästään vapaasti seurannutta Caldera Amouria.

 

Toto4-3: Pääosin toisessa parissa ulkona matkannut Aika-Sisu ratkaisi 1.26-vauhtisessa päätöksessä. Se oli kuuden hevosen koitoksessa toiseksi vähiten pelattu kilpailija.

Viime vuoden lopulla Jani Suonperän hoiviin siirtynyt Aika-Sisu voitti maaliskuussa kerran, oli kesän sivussa radoilta ja juoksi nyt tauon jälkeen kolmannen starttinsa.

“Se oli viimeksi jo hyvä täällä, ja sitten se oli seuraavana päivänä vielä parempi Kaustisella. Se oli kesän laitumella, kolme ja puoli kuukautta laitumella varsojen kanssa, ja se kyllä piristyi siitä paljon”, Jani Suonperä taustoitti. “Päästetään talvi kilpaa, jos ei tule mitään ihmeellisempää. Se on minusta parempikin talvihevonen, kun ei sen vauhdit riitä kesällä.”

Lähdön suosikki Pankeri aloitti rauhallisesti ja seuraili pienen porukan perällä kolmannessa ulkona, josta lähti viimeisen kierroksen alkupuolella parantelemaan asemiin. Se eteni takasuoralla kärjen rinnalle ja kiristi vain tahtia, muttei pystynyt vastaamaan Aika-Sisulle.

Ensimmäisestä kaarteesta johtanut Eurovaltikka oli kolmas. Takenote väsyi toiselta ilman vetoapua.

 

Toto4-4: Lähes puolet päätöskohteen merkeistä kerännyt Backward’s Boy alkoi jäädä muiden kyydistä jo puolimatkan jälkeen, eikä kohteiden luottohevosella voinut olla kaikki asiat kohdillaan.

Auton takaa terävästi lähtenyt Esmeralda Jons piti tempon tasaisen hyvänä matkallakin, mutta taktiikka ei tuonut aivan voittoa. Sisällä kolmantena matkannut BWT Mirage jatkoi loppukaarteessa sisäkautta lähimmäs kärkihevosta, mahtui maalisuoralla nousemaan ulos ja puristi varmasti ohi.

Voitto oli Jorma Matalamäen 10-vuotiaalle BWT Miragelle ensimmäinen yli kahteen vuoteen.

“Olen nähnyt sen viime juoksuja, ja hevonen on kirinyt pirteästi kaksi viime kertaa maaliin. Sillai tuntui, että jos meillä on tänään tuuria, niin voidaan olla totossa, mutta ehkä ennakkoon tuntui, että muutama turhan kova on vastassa”, ohjissa ollut Santtu Raitala pohjusti. “Takasuoralla tuntui loogisimmilta ajaa sisärataa pitkin, ja hevonen kiitti siitä onneksi hienolla tavalla.”

Viimeisellä takasuoralla Esmeralda Jonsin takaa toiselle radalle noussut Ramona Win ei jaksanut puristaa täysillä perille, ja taaempaa maalisuoran napakasti kirinyt Wille Caramell ehti sen ohi kolmanneksi. Blue For You taipui toiselta radalta ilman vetoapua.