Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 1 Hotshot Luca 50,91 %, 3,30 e

Toto4-2: 8 Queen Of Pirates 23,92 %, 5,10 e

Toto4-3: 3 Personal Trainer 30,04 %, 6,80 e

Toto4-4: 5 Die Kaiserin 35,39 %, 7,80 e

 

Vaihto: 50 643,06 euroa

Viisivuotiaaksi kääntynyt ikäluokkatähti Hotshot Luca avasi uuden kauden Lahden Jokimaalla tyylilleen sopivasti.

Toto4-1: Aripekka Pakkanen kertoi valmentamansa Hotshot Lucan kulkeneen harjoituksissa lupaavasti ja sen lähtönopeuden parantuneen, mutta johtopaikkaa sisäradalta kiihdyttänyt sunnuntaikohteiden luottohevonen ei pystynyt pitämään. Sen valtasi kympin pintaan sujuneessa avauksessa Rocket Zet, jota Sentry haastoi tiukasti.

Toisessa parissa ulkona seurannut Make It Quick lähti toiseen kaarteeseen mentäessä kiertämään kohti paikkaa johtavan rinnalla, mutta Mika Forss mahtui kaarteessa nostamaan Hotshot Lucan sitä ennen toiselle radalle, ja etusuoralla suursuosikki jatkoi kärkeen ja Make It Quick sen rinnalle.

Make It Quick yritti haastaa, mutta kun Mika Forss antoi Hotshot Lucalle loppukaarteessa menoluvan, muut jäivät. Alku mentiin reippaasti, ja Hotshot Lucan ajaksi 2140 metrillä tuli 14,4a.

“Helposti irtosi”, Mika Forss naurahti. “Ainahan se on vähän sellainen jätkä ollut, että jos ajat viisi metriä irti, niin se jää kuulostelemaan, että tuleeko ketään, ja sillai piti vähän sanoa, että juostaan maaliin asti, mutta kyllä hevonen tosi hienolla mallilla nyt on. Aika sen näyttää, mitä tuleman pitää, mutta ennusmerkit on nyt kyllä hyvät.”

Myös valmentaja oli tyytyväinen näkemäänsä: “Totta kai pidin. Tämä on mun mielestä hyvä hevonen, ja toivotaan, että se pääsee tuonne Suomen ykköstasolle ainakin. Kaikki lähdöt kiinnostaa tietysti, mutta hevosen pitää näyttää, että se kuuluu niihin”, Aripekka Pakkanen pohti.

Make It Quick kesti selvästi hävinneenä toiseksi niukasti ennen Sentryä ja kolmannesta sisältä vapaille hakeutunutta Fakir Victorya.

 

Toto4-2: Aripekka Pakkasen talliin meni toinenkin kohde, kun Ari Moilasen ajama Queen Of Pirates eteni ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta johtopaikalle ja piti sen maaliin asti.

Ennätysajalla 18,2a/2140 metriä tullut voitto oli nelivuotiaalle tammalle ensimmäinen, mutta sopivassa lähdössä se oli pelattu suosikiksi.

“Tosi vauhdikas tamma, mutta vähän varovasti sitä on joutunut valmentamaan, kun se on vähän herkkä kipeytymään”, Aripekka Pakkanen kuvaili. “Luulen kyllä, että kun aikaa kuluu ja päästään pikkuhiljaa treenailemaan, niin aina se vaan siitä vahvistuu.”

Noin 800 metriä ennen maalia kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua noussut Wind Ribbon punnersi voittajan tuntumaan toiseksi ennen taustalta mukavasti kirinyttä Viola Wapidia. Alun johtanut Cover Princess antoi voittajan takaa vähän periksi.

 

Toto4-3: Suosikkien voittokulku jatkui, kun valmentaja Juha Utalan ajama Personal Trainer hallitsi tapahtumia alusta loppuun.

Takarivistä neljänteen pariin jäänyt Justine Case kiersi puolimatkassa rinnalle ja yritti lopussa haastaa, mutta Personal Trainer irtosi 13,5-vauhtisen päätöksen loppuhetkillä selvään voittoon ajalla 17,0a/2140 metriä.

“Hyvä, että tuli sellainen hyvä hevonen rinnalle”, Juha Utala korosti. “Tämä pitää sen mielellään ulkopuolella. Tietenkään ihan varmaa ei ollut, mutta kyllä se helposti voitti sitten. Jäi korvat kiinni ja kaikki.”

“Päästiin ajamaan nyt jo parin viikon välein. Mitään supervaikeata prosessia tässä ei ole ollut, mutta kun kaikkea pientä on tarpeeksi, niin aika kuluu nopeasti. Jotenkin tuntuu, että tällä on vielä aika vaatimaton voittosumma kykyihin nähden, että kyllä tästä odotuksia on.”

Justine Case ei jaksanut puristaa tosissaan aivan loppuun asti, ja ensimmäisessä kaarteessa Personal Trainerin taakse pujahtanut High Flying työntyi juuri ennen maalia sen edelle yllätyskakkoseksi. MAS Bella nousi rehdillä kirillä tuntumaan neljänneksi.

 

Toto4-4: Pohjarivi sinetöityi, kun Die Kaiserin murskasi muiden vastarinnan raskaimman kautta. Hannu Torvinen ajoi Antti Kinnuselle joulukuun alussa siirtynyttä tammaa.

Die Kaiserin pelattiin heikosta tulosrivistöstä huolimatta melko selväksi suosikiksi sillä olettamuksella, että se etenee kiihdytyksessä johtoon, mutta tämä skenaario osoittautui täysin vääräksi. Die Kaiserin jäi alussa hitaaksi ja parijonon ulkopuolelle, josta se pääsi vasta ensimmäisen takasuoran lopussa toiselle ilman vetoapua.

Sisältä johtopaikan pitänyt News Point pisteli alun 1.13:n ja täyden kierroksen 1.15:n lukemiin, joten lisämetrit oli raskaita. Die Kaiserin rutisti niistä välittämättä lopulta varmaan voittoon tuloksella 15,7a/2140 metriä.

“Vaikea oli sanoa, kun se on saanut pussijuoksuja, mutta aiemmista treeneistä se on mennyt vapaalta radalta hyvin ja nythän toi meni sitkeästi”, Antti Kinnunen iloitsi. “Se on tuntunut siltä koko ajan, että Toto75:ssä pitäisi pärjätä, mutta ei ole vaan onnistunut. Pisteet meni alas, ja hyvä, että onnistui tässä.”

News Point antoi maalisuoralla selvästi periksi. Wild Card S pääsi kääntämään sen takaa noin 150 metriä ennen maalia Die Kaiserinin perään ja pian vapaalle sisäradalle, jota pitkin se kiri voittajaa uhkaamatta toiseksi.

Toisen kaarteen jälkeen taustalta reissuun lähtenyt Cocktail Princess sai pian selän neljännessä parissa matkaa taittaneesta Crossoverista, joka ei jaksanut kivuta ihan kärkitaistoon ja laukkasi loppusuoran alussa lyödyn oloisena. Noin 300 jäljellä vapaalle radalle iskenyt Cocktail Princess puristi tasaisen hyvin kolmanneksi.