Ari-Pekka Pakkasen valmentama Hotshot Luca joutui tekemään hartiavoimin töitä Kymenlaakso-ajon finaalissa Kouvolassa, mutta jaksoi siitä huolimatta rutistaa arvovoittoon.

Mika Forssin ajokki Hotshot Luca joutui töihin jo avauslenkillä, kun kolmivuotias pääsi laskeutumaan kolmannelta toisen radan veturiksi vasta kierros juostuna.

Hotshot Luca puristi keulahevosen ohitse helposti, mutta Hannu Torvisen ajokki Cameron Evo heitti kovan haasteen. Edellä mainitut rynnistivät maalisuoraa rinta rinnan, ja Hotshot Luca piti niukasti pintansa.

“Käsittämätön esitys hevoselta. Olisin päässyt aikaisemmin johtavan rinnalle, mutta Kallen (Kari Venäläinen) hevonen painoi, ja halusin ajaa tiettyä tasaista vauhtia, enkä mitään kympin pätkää. Siksi toisen radan vetäjän paikalle pääsy venyi”, Mika Forss paljasti.

“Marginaali ei ollut lopussa suuri, mutta kun Cameron Evo tuli lapun takaa näkyviin, piti Hotshot Luca eron maaliin saakka. Ravi on sillä äärettömän helppoa – sama ajaako sillä kahta minuuttia hölkkää, vai kymppiä”, Forss ylisti voittajaa.

Pentti Pietilän omistama Hotshot Luca voitti tuloksella 15,3 / 2120 metriä. Ravitalli Suuronen Oy:n kasvattaman orin voitto palkittiin 45 000 eurolla.

“Hotshot Luca on tehnyt pitkän kauden ja aina vaan menee hyvin, joten ei voi kuin ihailla hevosta. Kriteriumissa epäonnistuttiin, niin kyllä tämä voitto balsamia haavoihin tuo”, treenari Ari-Pekka Pakkanen myönsi voitonhuumassa.

Cameron Evo oli lähdössä toinen, Hannu Hietasen ohjastama Surprise Leader kiri kolmanneksi.