Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 3 Huima Lento, 5,12 %, 7,60 euroa
Toto65-2: 9 Boulder Cannon, 10,66 %, 53,80 e
Toto65-3: 5 Virginia Grif, 49,88 %, 88,30 e
Toto65-4: 3 Akaasia, 39,80 %, 160,30 e
Toto65-5: 5 Heavy Sound, 53,09 %, 213,00
Toto65-6: 9 Fast Time, 7,65 %, 1110,80 euroa

Kuusi oikein -voitto-osuus 1110, 80 euroa
Viisi oikein 17,50 e

Vaihto: 277 138,40 euroa

Esa Holopaisen ajokki Huima Lento yllätti uudessa viisivuotiaiden suomenhevosten suurkilpailussa Varsakunkussa Mikkelissä. Huima Lento sivusi samassa tammojen SE-lukemia 25,2.

Toto65-1: Noora Rinne-Nirvan valmentama Huima Lento eteni aluksi keulaan, mutta takamatkan juoksuradalta kanuunastartin saanut suosikki Turelius pokkasi paikan itselleen jo 400 metrin juoksun jälkeen.

Lähtö sujui Risto Tupamäen ajaman Tureliuksen komennossa aina avauslenkin loppupuolelle asti, kunnes Turelius otti lyhyen laukan. Suosikki eteni pian takaisin keulaan, mutta hyppy yllätti samassa kohtaa kierros myöhemmin.

“Turelius hyppäsi varjojen yli, kun pelkäsi valopylväiden varjoja. Muuten se oli hyvällä ravilla ja varman oloinen”, Risto Tupamäki paljasti.

Huima Lento ja Esa Holopainen käyttivät Tureliuksen epäonnen hyväkseen ja lipuivat maalisuoralla varmaan voittoon.

“Tapahtumia oli yhden lähdön ajaksi, mutta onneksi ollaan tässä, kun meillä meni kaikki hyvin”, Esa Holopainen sanaili. “Kovassa lähdössä oli tarkoitus antaa mahdollisimman nätti juoksu ja se onnistui tänään. Viimeksi kokeiltiin ilman lappuja kilpailla ja hevonen oli tosi laiska. Nyt palattiin entiseen varustukseen ja se oli hyvä.#

Chanette Roth omistaa ja on kasvattanut hevosen. Se palkittiin voitostaan 10 000 eurolla.

Turelius piti toiseksi ennen Heikki Mikkosta ja Rupeltajaa.

Toto65-2: Mika Forssin kuskaama suosikki Reverend Dred jäi Markus Porokan ajaman Boulder Cannonin jyrän alle St Michelin Stayerissä.

Henri Bollströmin ajama Duquesa oli aluksi nopein, mutta vetojuhdan paikka oli suosiolla tarjolla Reverend Dredille. Markus Porokka iski Boulder Cannonin pian rinnalle, mutta avauslenkki pisteltiin vielä sovinnossa.

Toisella kierroksella Boulder Cannon alkoi vaatia vauhtia keulahevoselta ja pykälään lyötiin raastava 13-vauhtinen tempo. Se pehmitti keulahevosen, mutta Boulder Cannonin voimat eivät ehtyneet. Se piti perille asti komealla voittotuloksella 14,2/3100 metriä.

“Hevonen on sellaisella juoksulla parhaimmillaan, kun tykkää nujertaa keulahevosen”, Markus Porokka perusteli aktiivista taktiikkaansa. “Boulder Cannon jäi pitkäksi aikaa yksin, sen takia voitto meni tiukille. Olisi tarvittu tasainen sparraaja rinnalle.”

Markuksen isän Mikko Porokan omistamalle ja valmentamalle Boulder Cannonille oli suunniteltu seuraava startti Rovaniemen Kuninkuusraveihin.

“Katsotaan, jos keulapaikka saataisiin jo sovinnolla siellä”, Markus Porokka heitti.

Jani Ruotsalaisen ajokki Elliot Web kiri lujaa toiseksi. Umberto Croft oli kolmas.

Toto65-3: Nelivuotiaiden Eugen Pylvänäisen muistoajo oli Virginia Grifin soolo.

Kierroksella saatiin ensimmäinen suosikkivoittaja, kun Alessandro Gocciadoron huipputallin Virginia Grif pisteli muilta keulasta karkuun ennätyksellään 10,4a/1600 metriä.

Virginia Grif avasi lujaa ja pääsi suosiolla keulaan ohi sisäpuolen Rubion. Tamma hurjasteli kierroksen kymppiä, mutta irtosi maalisuoralla kevyesti. Sen ylivoima korostui, kun Rubio laukkasi varmalta näyttäneen kakkossijan lopussa.

“Viimeksi kurkussa oli sanomista, ja hevonen lääkittiin startin jälkeen. Tunsin lämmityksessä, että hevonen on huippuhyvä”, Jori Turja käänsi voittajahaastattelussa Alessandro Gocciadoron sanomaa.

Pekka Korpi kuskasi Twist Of Faten toiseksi. Kolmosrahat vei yllättäen Club Nord Elit.

Toto65-4: St Michel Tammatähdessä haettiin asetelmia Rovaniemelle. Akaasia jatkoi siitä mihin Jokimaalla jäi.

Markku Hietanen satsasi tällä kertaa Akaasialla starttiin, jolloin se sai torjuttua ulkoa rynnistäneet Metsärinteen Vallan ja Virin Camillan. Sen jälkeen keulavaljakko ei enää uhkia kohdannut, vaan hallitsi mailin matkalla 22,7-ajalla ylivoimaisesti.

“Rautakenkä oli edessä, se kun otetaan pois, saadaan vauhtia lisää”, Markku Hietanen paljasti. “Tamma odotteli kaveria vierelleen, parempaan olisi pystynyt, mutta viereen ei tullut ketään.”

Metsärinteen Valta piti alle 14 000 euron voittosummalla toiseksi johtavan takaa ennen Virin Camillaa. Torstaina klinikalla vieraillut Saaga S lopetti haastavista asemista hyvää kyytiä neljänneksi.

Toto65-5: St Michel -ajo oli suosikki Heavy Soundin heiniä. Lue lisää aiheesta tästä.

Toto65-6: Ilta päättyi Erkki-Pekka Mäkisen juhliin, kun Fast Time kiri voittoon.

Suosikki Oxan Winx And Wonx revitti kuutoskaistalta kärkeen, mutta avaus venähti 09,5-lukemiin. Kierros mentiin samaa vauhtia kuin St Michel -ajossa, jolloin keulahevonen väsähti lopussa.

Parhaan kirin esitti Fast Time, joka vei ykkösrahat ennen Hot Beeriä ja Sunbeamiä.

“Hevonen ei ole parhaimmillaan, vähän räkäinen”, Erkki-Pekka Mäkinen latasi. “Jotain pöpöä tallissa. Ilmat kun kylmenevät niin parantavat.”