T76-kierros Jokimaa 23.1.2016

T76-1: 9 Wasa Warrior, rivin arvo 1,00 e
T76-2: 8 Blackened, rivin arvo 1,60 e
T76-3: 1 Juntti-Jussi, rivin arv0 4,60 e
T76-4: 10 Wind Farming, rivin arvo 53,10 e
T76-5: 2 Huimariina, rivin arvo 95,10 e
T76-6: 7 Bid on Kemp, rivin arvo 133,10 e
T76-7: 10 Golda Mercury

7 oikein arvo 153,60 euroa
6 oikein arvo 3,50 euroa

T76-1 Haastajadivisioonafinaali

Juuri ennen ensimmäistä T76-lähtöä käsiinsä Vuoden ohjastaja -pokaalin saanut Mika Forss vei voiton Saara Purasen valmentamalla Wasa Warriorilla. Viisivuotiaan ruunan voitto oli uran kymmenes, startteja on takana vasta 27.
Forss ajoi pelisuosikkia ensin sisärataa ja nosti sen neljänteen pariin ulos. Brilliant Player veti ensimmäisen kierroksen 15,5-vauhtia jolloin Wasa Warrior nousi kolmannelle radalle ja lähti hyökkäykseen kohti kärkeä. Näin valjakko joutui kiertämään kolmannen radan ilman selkää ja tehtävä näytti hetken toivottomalta. Loppusuoralla Wasa Warrior kuitenkin nousi pitkään johtaneen Brilliant Playerin ja Dreambowin ohi.

T76-2 Tammalähtö

Blackened otti kolmannen perättäisen voiton ja oli lähdössä täysin omaa luokkaansa. Ari Moilanen ja Ville Mäkelän valmentama nelivuotias tamma ottivat lähdön rauhallisesti 20 metrin takamatkalta kolmannessa parissa ulkona juosten. Takasuoralla Moilanen nosti Blackenedin neljännelle radalle ja Jokimaan yleisö sai nähdä upean näytöksen. Maalissa ero kilpasiskoihin oli musertava. Toiseksi kiri Classic Photo Maid.

T76-3 Huippudivisioonafinaali

Antti Kinnunen ja Juntti-Jussi ottivat kärkipaikan ja saivat vierelleen Teemu Okkolinin ohjastaman Palomestarin. Polara ja Antti Tupamäki ottivat yhdeksänneltä lähtöpaikalta asemat neljännessä parissa ukona. Viisisataa metriä juostiin 22,5 ja kilometri 26-vauhtia.
Kaarteessa Polara lähti nousuun ja Palomestari laukkasi kuolemanpaikalta. Takakaarteessa Polara joutui kiertämään neljättä rataa ja Kinnunen siivitti Juntti-Jussin karkumatkalle joka riitti maaliin asti. Polara nousi toiseksi.

T76-4 Pronssidivisoonafinaali

Jyrki Tammimetsä haki Amaretto Scoopin rattailla jo kolmatta perättäistä voittoa. Vauhti oli hurjaa, tuhat metriä 12,0 ja kolmas puolikas 13,o. Loppusuoralle tultaessa valjakko joutui antautumaan Mika Forssille ja Vind Farmingille. Amaretto Scoop kesti toiseksi. Marjo Lindströmin valmentama Vind Farming pudotti ennätyksensä numeroinin 13,3a. “Mahdoton oli mahdollinen tänään”, Mika Forss totesi 17,5-kertoimen antaneen voiton jälkeen.

T76-5 Tähti vs. Valiodivisioonafinaali

Suomenhevosten volttilähdössä 22-vauhtinen ensimmäinen puolikas olisi kova aika kesäkeleilläkin. Kupori ja Teemu Okkolin antoivat keulat Huimariinalle ja Ari Moilaselle tuon taiston jälkeen. Huimariina osoitti olevansa talven kovakuntoisin suomenhevostamma eikä sen voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Tuloksena oli seitsemäs perättäinen voitto ja valiojuoksijan arvo ajalla 24,6. Loppusuoralla Vinkan Hovi nousi kakkoseksi, ohjaksissa oli tällä kertaa Tommi Kylliäinen. Valmentaja Johanna Sianoja kertoi lähdön jälkeen hevosen jäävän tauolle.

T76-6 Kyvyt esiin -divisioonafinaali

Tapio Perttusen voittamattomana kilpailevaa Bid On Kempiä ei lähdössä kumarreltu. Ensimmäinen viisisataa Jokimaalla juostiin 09,5-aikaan. Bid on Kemp osoitti olevansa aivan omalla tasollaan kilpailijoihin verrattuna. Se joutui kiertelemään 700 metriä kolmatta rataa ja  takasuoralla hyökkäyksen jälkeen karisti muut kannoiltaan. Bid on Kempin voitto oli uran seitsemäs ja ura jatkuu toistaiseksi tappiotta. Hevosella oli ensimmäistä kertaa vetopallot varustuksestaan mutta niitä ei lähdön aikana jouduttu käyttämään. Nelivuotiaan tamman enntys parani numeroihin 15,6a.

T76-7 Hopeadivisioonafinaali

Up Up And Awayn ja Olli Koivusen päästyä kärkeen lähdössä edettin rauhallisesti. Fiery Sid oli pitkään johtavan takana pussissa ja pääsi sieltä vasta loppusuoralla. Loppusuoran nopein oli kuitenkin Hannu Torvisen ohjastama Golda Mercury. Ruunan voitto oli Markku Niemisen valmennettavan uran kahdeskymmenes. Fiery Sid oli toinen.

Jokimaan ravien tulokset Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä