Tähtisprintteri mailin matkallaan keräsi Suomen kovimpia kylmäverisiä Vermoon. Hullumies tarjosi jäätävän ja yllättävän kovan suorituksen, ja voitti rataennätyksellä.

Jokivarren Kunkkua ja Välähdystä ennakoitiin suomenhevoslähdön mailin matkan sankareiksi. Pelisuosikki Jokivarren Kunkku ja Jorma Kontio antoivat lopulta kovimman vastuksen Seppo Sarkolan valmentamalle ja ohjastamalle Hullumiehelle. Keulaan avannut ori hallitsi matkaa, vastasi sisukkaasti lopun prässäykseen ja piti paikkansa ohi tolpan. Hullumiehen nimiin kirjattiin myös Vermon uusi rataennätys aikaan 20,1.

“Turun kuninkuusravien jälkeen ori on ollut kuin uudesti syntynyt ja nyt ollut hyvä taas”, Sarkola myhäili tyytyväisenä. “On tainnut hevonen päästä liian helpolla, ja Turussa sai taas tarpeeksi haastetta!”

Sarkola uskoi ennakkoon Jokivarren Kunkun tai Camrin vievän lähdön nimiinsä, mutta päätti keulat saatuaan, ettei niitä ilmaiseksi luovuta.

“Ekat 200 metriä mentiin kovaa. Loppusuoralla alkoi kuulua kohinaa ulkoa, mutta hevosella oli vielä voimia. Ennätys kyllä yllätti, tuntuu hienolta.”

Tasolleen palanneen Hullumiehen jälkeen Tähtisprintterin toiseksi juoksi Jokivarren Kunkku ja kolmanneksi Virijori Jorma Naumasen ohjastamana.