Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 12 I.P. Vapari 5,82 %, 21,16 e

Toto4-2: 2 Gold Arrow Web 28,56 %, 44,96 e

Toto4-3: 12 Scarlet Collection 1,39 %, 1614,22 e

Toto4-4: 4 Bean Dead Cert 14,83 %, 3551,30 e

 

Vaihto: 81 953,16 euroa

Kouvolan perjantai-illan pääpelin kohteissa ei ole suuria suosikkeja. Kilhakka oli hieman alle 32-prosenttisesti merkittynä suosituin pelikohde, mutta se joutui hyvästä esityksestä huolimatta tyytymään kakkossijaan, kun I.P. Vapari meni koko matkan ravia.

Toto4-1: Taustalta toisen kaarteen jälkeen ensimmäisenä kolmannelle radalle lähtenyt I.P. Vapari sai pian selän Kilhakasta, joka myöhästyi aavistuksen startissa mutta selvisi silti takamatkan hevosista parhaiten matkaan ja eteni toista rataa neljänteen pariin.

Takasuoran lopussa johtaneen Paakkarin Myrskyn rinnalle päässyt Kilhakka hankki nopeasti yliotteen, muttei maalisuoralla pystynyt vastaamaan I.P. Vaparille, joka kiersi loppukaarteen kolmatta rataa ilman vetoapua ja jatkoi vahvasti maaliin asti.

“Hevonen on ollut pitkään hyvässä kunnossa, mutta nuo laukat ovat sotkeneet”, Harri Kotilainen painotti. “Nytkin laukka oli monta kertaa lähellä, kun se jotenkin tuossa porukassa hätäilee eikä ole niin rento kuin yksin ajaessa. Vähän muutettiin päävehkeitä ja saatiin pikkaisen painetta siihen, niin olisi helpompi ajaa, mutta ei se ihan varma ole vieläkään. Se tulee kyllä loppuun asti ja nytkin nosti vaan korvia pystyyn, kun pääsi suoralla keulaan. Varaa oli vielä jonkin verran.”

Viime vuonna viidesti voittaneen I.P. Vaparin kaikki ykköset tulivat alkukauden aikana, ja taulu oli päässyt heikkoon kuntoon. Kymmenvuotiskauden avausstartista tuli 1500 euron täysosuma viidenneksi pelatuimpana ajalla 28,4/2120 metriä.

Viidennestä ulkoa viimeisen kierroksen alussa edellisten perään kolmannelle radalle lähtenyt Tulipiippu kipusi niitä uhkaamatta kolmanneksi. Carmeniina ja Ohikiitävä eivät päässeet yrittämään vapaasti.

Teppana laukkasi jo ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja myöhemmin vielä uudestaan ja tuli hylätyksi.

 

Toto4-2: Tiukassa kiihdytyksessä johtopaikan pitänyt suosikki Gold Arrow Web sai vetää matkalla pitkään rauhassa ja piti 1.15-vauhtisessa lopetuksessa niukasti pintansa.

Toisesta parista ulkoa reilut 800 metriä ennen maalia kolmannelle radalle noussut Midleton otti takasuoran vielä maltilla, kiihdytti selvästi loppukaarteeseen mentäessä ja heitti suosikille kovan haasteen. Midletonilla oli jo yliote, mutta Gold Arrow Web tuli loppuhetkillä uudestaan edelle.

“Täytyi ajaa tosi varman päälle toi viimeinen kaarre. Siinä meillä oli vähän vaikeuksia pitää hevonen ravilla, mutta sitten kun päästiin suoralle, pystyin avaamaan korvat. Maalilinjalla mulla oli sellainen tunne, että tultiin uudestaan ohi”, Marko Heikari selvitti.

Uransa alussa pari vuotta sitten kahdesti voittanut Gold Arrow Web siirtyi viime keväänä Maija Ripattilan valmennukseen, palasi syksyllä tauolta ja päätti vuoden voittoon. Kauden avauksessa tuli laukka hyvistä asemista, mutta nyt 6-vuotias ruuna voitti ajalla 18,0a/2100 metriä.

Kärjen takaa loppusuoran alussa ulos hakeutunut Crossfire Alley seurassa kiihtyvässä menossa kolmanneksi ennen taaempaa vahvasti lopettaneita Kiara Alea ja Hippo Hopea.

Homehill’s Hugo laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ahtaassa paikassa.

 

Toto4-3: Kouvolan kauden avausraveissa toiseksi sijoittunut Scarlet Collection aiheutti tasokkaassa porukassa ison yllätyksen, sillä se oli vasta kahdeksanneksi pelatuin.

Takarivin uloimmalta paikalta lähteneen 8-vuotiaan Scarlet Collectionin juoksu onnistui täydellisesti. Sisärataa neljänneksi jonoon edennyt ruuna pääsi puolimatkassa nousemaan toiseen ulos, josta spurttasi 13,5-vauhtisen päätöksen maalisuoralla terävästi varmaan voittoon.

Jarmo Saarela ajoi Scarlet Collectionia, jonka uran toinen ykkössija tuli 2100 metrillä ajalla 15,4a.

“Se on isänpäivänä tullut meille. Kolme viikkoa sitä treenattiin ja alettiin ilmoitteleen, että kiitos sinne Ylöjärvelle, että saatiin hieno hevonen. Jatketaan Vermossa, nyt on hiitattu”, Arsi Skyttä taustoitti.

Reippaalla avauspuolikkaalla johtoon edennyt Mamajuana tuli vahvasti perille, muttei vaan mahtanut mitään. Toisen kaarteen aikana kolmannesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Three Dee Nodo tsemppasi kolmanneksi.

Kierros jäljellä viidennestä ulkoa reissuun lähtenyt Bluebird Nash oli vauhdin kiihtyessä mahdottoman tehtävän edessä, mutta punnersi väkivahvasti loppuun asti eikä jäänyt kauas totosijasta.

Lähdön suosikki O.P.Roc jäi kiihdytyksessä ulommille radoille ja laukkasi kaarteen lopulla. Se putosi hännille, josta ei enää parantanut.

 

Toto4-4: Suosikiksi pelattu Adrienne’s Ami höyrysi kärjessä avauksen kymppiä ja täyden kierroksenkin 1.13:n lukemiin.

Sisäradan jonossa kolmantena seuraillut Bean Dead Cert mahtui viimeisen takasuoran alussa kääntämään vapaasti toiselle radalle, eteni keulaan ennen loppukaarretta ja erkani hyvää tahtia selvään voittoon, joka tuli kovalla tuloksella 14,3a/2100 metriä.

Hannu Torvinen ajoi 5-vuotiasta Bean Dead Certiä, joka juoksi kolmannen starttinsa Christa Packalenin tallista käsin. Uran toinen täysosuma tuli toiseksi pelatuimpana.

“Kyllä se nyt oli sellainen, kuin ollaan vähän odoteltukin”, Niki Finnström iloitsi. “Siinä on oikein kova kapasiteetti, mutta sen kanssa on pikkaisen kaikkia omia oikkuja. Se on mukavaa, että se on lähtenyt nyt pelittämään hyvin. Nyt meni kivasti, kun sai selkäjuoksua ja sitten kun sai kääntää, niin sai terhakkaasti lähteä itekseen siitä, mitä tykkäsi. Ja näköjään laputkin jäi ylös, että tyttö tykkäsi teki tänään itse työnsä.”

Neljännestä sisältä voittajan perässä toiseen ulos vaihtanut Leemark’s Felicia seurasi siitä jääneenä toiseksi ennen kolmanneksi kestänyttä Adrienne’s Amia.

Hänniltä hyvän loppukirin esittänyt War Child ehti neljänneksi. Toisella radalla kolmantena hevosena matkannut Stay On Top iski viimeisellä takasuoralla kaukana kärjestä huonoista selistä neljättä rataa ja kiri rehdisti perille, mutta jäi viidenneksi.