Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 Ice Wine, 33,29 %, 1,55 euroa
Toto64-2: 8 Syneri, 33,96 %, 3,38 e
Toto64-3: 8 Rowhill’s Killer, 16,14 %, 10,90 e
Toto64-4: 8 Amazing Tycoon, 7,25 %, 54,67 e
Toto64-5: 3 Thai Profit, 48,93 %, 72,64 e
Toto64-6: 8 Hidalgo Boko, 16,85 %, 168,92 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 168,92 euroa
Viisi oikein 3,98 e
Neljä –

Vaihto: 198 768,06 euroa

Leo Mönttisen omistama ja valmentama Ice Wine oli Vermon Toto64-pelin käynnistäneessä Tammatähdessä paras keulapaikalta.

Toto64-1: Ari Moilasen naruttelema Ice Wine latasi nelosnumerolla kovaa matkaan, eikä kaksikolla ollut mitään vaikeuksia napata kärkipaikkaa.

Ensimmäisellä lenkillä ei vielä hurjasteltu, mutta heti alussa toiselle ilman vetoapua jäänyt Selene Lune alkoi sen jälkeen painostaa kärkihevosta. Selene Lunen huolehtimana kirilenkki paineltiin 12-vauhdilla, ja Ice Wine piti oikein varmasti Selene Lunen kurissa.

”Hyvä paikka ja nopea hevonen startista, joten arvelin, että yritetään siitä ajaa, ja kaikki oli helppoa tänään”, Ari Moilanen iloitsi. ”Hevonen meni tosi helpontuntuisesti. En tänä päivänä sitä (Selene Lune) niin suurena uhkana pitänyt, vaikka huipputammasta kyse. Helposti Ice Wine piti sen takanaan, ja tuntui varojakin jäävän vähän.”

Ice Wine otti vuoden kolmannen ja uransa 14. ykköstilan 2120 metrillä voittoajalla 14,0a. Kyseessä oli kakkossuosikki.

Tapio Perttusen treenistä avannut huipputamma Gloria Web oli johtavan takaa kolmas.

Ennen pääpeliä ravatussa kolmivuotislähdössä Believer oli paras keulasta.

Toto64-2: Enintään 34 000 euroa ansanneiden kylmäveristen kohteesta kaavailtiin kaksintaistoa, sillä Heporix ja Syneri olivat keränneet pitkälti yli 80 prosenttia pelikannatuksesta. Mainittu kaksikko ottikin näyttävästi yhteen.

Heporix ravasi keulassa, mihin pääsi heti kiihdytyksessä suosiolla ohi Mopoheikin. Ari Kotikulman suojatti Syneri jäi toiselle ilman vetoapua, jossa iski Heporixin kimppuun viimeisellä takasuoralla. Loppukaarteessa Syneri hankki yliotteen keulahevosesta, jonka piti maaliin asti. Synerin takana matkannut Intoiivari kuittasi lopussa ohi Heporixin ja oli toinen.

“Takasuoralla hevonen laukan otti ennen kuin oltiin lähelläkään autoa, mutta lennosta heitti raville, eikä jäänyt pomppimaan. Hyvin varmasti se oli auton takana”, Ari Kotikulma aloitti suojatistaan. Antilla näytti hevonen hyvälle, mutten vaatinut Syneriltä, vaan tarkkailin. Hyvälle se tuntui käteen, ettei ollut ongelmaa. Syneri jäi mielestäni odottelemaan kun pääsi Heporixin ohi, ja Emma kun tuli siihen, se puristi taas.”

Voittokone Synerin uran 19. tikku tuli tuloksella 26,4/2120 metriä.

Toto64-3: Heti kiihdyksessä tapahtui odottamattomia asioita, kun suosikki Le Mirage lähti matkaan kiitolaukkaa, ja sen peli oli pelattu heti kättelyssä.

Juho Ihamuotila puolusti kärkipaikan Sahara Hot Mamaa vastaan, mutta kun Santtu Raitala iski kolmossuosikki Rowhill’s Killerin kanssa toisen puolikkaan alussa kimppuun, vaihtui kärkinimi.

Hannu Torvinen kierrätti My Ways Not Yoursin johtavan rinnalle etusuoralla, mutta takana kiertänyt He’s A Keeper kiersi eteen vetoapua tarjoamaan. He’s A Keeper oli tosi sitkeä, mutta se ei voinut muiden tavoin mitään helposti voittaneelle Rowhill’s Killerille.

“Mentiin kivaa reipasta tasaista vauhtia, ja olin tyytyväinen, kun kaveri tuli rinnalle. Rowhill’s Killerin on laiska joskus ja keskittyy paremmin kun kaveri on rinnalla. Hevonen irtosi oikein kivantuntuisesti ja voitti varmasti, joten se teki kaikintavoin hienon esityksen”, Santtu Raitala sanaili Hanna Pasasen valmennettavasta.

Toto64-4: Amatöörivalmentajien kohteessa Aino-Maija Aarnikoivun valmennukseen takaisin siirtynyt Amazing Tycoon kiitti tarkasta juoksusta voitolla.

Suosikki Grainfield Emma menetti sisäradalta keulapaikan, joka mutkisti sen tehtävää. Tamma pääsi nousemaan pian toiselle ilman vetoapua. Erkki-Pekka Mäkinen pääsi etenemään keulaan Hadesin kyydissä. Hades tuli hyvin maaliin asti, mutta jäi niukasti toiseksi, kun Amazing Tycoon kiri niukasti ohi kolmanneksi pelatuimpana.

“Eka tuhat matkattiin hyvin sisällä ja toinen tuhat tuli tilat nousta toiselle. Hevonen oli hyvä lämmityksessä, joten ajattelin, että annetaan mahdollisuus. Saatiin hyvää vetoapua Ollin hevoselta. Tämä lähti hyvin, mutta sitten kun meni ohi, jäi odottelemaan. Amazing Tycoonilla on kykyjä enempään, kun antaa ulos”, voittajaa ajanut Tommi Kylliäinen näki.

Wonder Woman täydensi troikan kolmossijallaan.

Toto64-5: Lämminveristen kovin koitos oli tasokas, ja suosikki Thai Profit otti kierroksen pelatuimpana hallitun keulavoiton.

Olli Koivunen näytti saavan pidettyä sisäradalta kärkipaikan Ricoconen kanssa, mutta 1. kaarteessa ravi hukkui, ja laukka tuli.

Thai Profit pääsi tällöin tuulta halkomaan, ja avauspuolikas oli illan nopein 09,5-vauhtinen. Kovan alun jälkeen Thai Profit rauhoittui verkkaiseen tempoon. Conny Sisu antoi myöhemmin rinnalla painetta, mutta ei saanut otetta vetojuhdasta. Thai Profit irrotti lopussa muista, jolloin takana matkannut Donato E. pääsi lipumaan toiseksi ennen Conny Sisua.

“Ricocone lähti tosi kovaa, eikä rehellisesti kellään, vaikka nopeat lähtijät, ennen 1. kurvia asiaa ohi. Ennenkin Ricocone on tehnyt sen, että muutaman vaihtoaskeleen ottaa ekassa kurvissa. Kokeltiin, jos kävisi tänään samalla lailla”, Santtu Raitala oli jälleen kerran tietoinen myös vastustajiensa heikkouksista. “Moni hevonen kun joutuu lähettämään 300-400 metriä, jää totiseksi, mutta Thai Profit rauhoittui tosi hyvin, vaikka avaus oli tosi kova. Se ei kuluttanut matkan aikana voimiaan, vaan pikemminkin keräsi niitä.”

Thai Profit vei 2120 metrin kisan tuloksella 14,9a.

Toto64-6: Risto Väreen valmentama ja Emma Väreen ohjastama Hidalgo Boko nappasi ensimmäisen voittonsa Suomessa. Kyseessä oli ykköstila Teräsmiesliigassa.

Santtu Raitalan kuskaama Redemption sai takamatkalta kanuunalähdön, jonka turvin eteni keulaan heti 1. kaarteessa. Se sai vetää sopuisasti, mutta ei voinut mitään, kun kirilenkin alussa rinnalle kiertänyt Hidalgo Boko vaati vauhtia. Hidalgo Boko karkasi maalisuoralla ylivoimavoittoon.

“Hevonen oli hyväntuntuinen parijonossa, ja oikeastaan koko päivän painetta oli oikealla tavalla päntössä. Kun Santun rinnalle kierrettiin, koitin nätisti ajaa, mutta se alkoi tallikaarteessa jo painamaan lisää kaasua, mutta ei ollut hädän päivää. Nyt se oli kilpahevosmaisempi. Se on välillä hölmö ollut, mutta nyt keskittyi hommaan ja oli kuin vanhempi kilpahevonen. Vetolaput oli, jotka vedin harjoitukseksi, ja ne toimi tosi hyvin”, Emma Väre kertoi.

Orva Iver oli yllätyskakkonen, Hocuspocus Avenger kolmas. Suosikiksi pelattu Tzubodai laukkasi 1. kurvissa.