Toto75-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto75-1: 12 Ice Wine 17,85 %, 1,30 e

Toto75-2: 6 Välähdys 54,67 %, 1,98 e

Toto75-3: 11 Bring Me Brodde 31,92 %, 3,91 e

Toto75-4: 10 Sunbeam 4,07 %, 43,49 e

Toto75-5: 8 Jetsu 8,48 %, 202,12 e

Toto75-6: 4 Shadow Of Brisbane 9,78 %, 1946,37 e

Toto75-7: 6 Thai Profit 44,48 %, 2513,56 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 2513,56 euroa

6 oikein 23,35 euroa

5 oikein 2,52 euroa

 

Vaihto: 254 440,08 euroa

Vermossa avoimen tammaryhmän voitolla kautensa aloittanut Ice Wine jatkoi Teivon tasoituksessa vielä vakuuttavammin ja erkani päätöspuolikkaalla ylivoimavoittoon.

Toto75-1: Takamatkalta hyvän startin saanut Ice Wine eteni nopeasti kolmanteen pariin ulos, josta se nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannelle radalle. Se kiihdytti takasuoran avautuessa täyteen vauhtiin ja painui keulaan jo ennen loppukaarretta.

“Saatiin kyllä tosi hyvä lähtö. Tämä on nopea, kun osuu askeleet vaan lankulle”, ohjastaja Ari Moilanen kehui. “Takaa rupesi sitten lähtemään hevosia, niin nousin niiden eteen siihen. Hevonen lähti kyllä tosi hyvin etenemään, ja kun päästiin viimeiseen kurviin keulapaikalle, se vaan jatkoi samaa tahtia. Tämä oli kyllä ihan superhyvä tämä hevonen tänä päivänä.”

Kolmanneksi eniten peliä keränneen Ice Winen ylivoimavoitto tuli 2120 metrillä ajalla 15,4. Teivon rata on sateen jäljiltä märkä, mutta ainakin alkuraveista vielä pitävä.

“Hyvä lumipolannerata olisi varmaan paras, mutta kyllä ne silloin menee, kun kunnossa on, näköjään vähän vaativammissakin olosuhteissa”, omistaja ja valmentaja Leo Mönttinen iloitsi.

Pitkään johtanut Gresille Boko ei päätöspuolikkaan käynnistyessä pystynyt laisinkaan vastaamaan Ice Winelle ja näytti taipuvan, mutta sitkisteli lopulta kuitenkin jälkijoukon kärjessä toiseksi niukasti ennen Ambrielia, joka pääsi loppukaarteessa kääntämään sen takaa vapaasti toiselle radalle.

Lähdön suosikki Beat Of Love juoksi neljännessä ulkona, muttei kirivaiheen käynnistyttyä pystynyt seuraamaan Ice Winea ja ajautui pian neljännelle radallekin, mikä oli kärkisijoja ajatellen liikaa.

 

Toto75-2: Välähdys palasi voittokantaan kylmäveristen Kavioliigassa, vaikka otti lähtösuoralla pelätyn laukan. Se selvitti nopeasti takaisin askelilleen, pääsi saman tien pienen porukan matkaan ja sai parijonon muodostuessa asemat kolmannesta ulkoa.

Viime lauantaina tällä tasolla voitokkaasti debytoinut Sheikki käänsi toisesta ulkoa kiriin viimeisen takasuoran alussa. Välähdys seurasi tiiviissä tuntumassa ja jatkoi loppukaarteen alussa ilman vetoapua, kun Sheikki pääsi pudottamaan toiselle radalle.

Välähdys pinkoi päätösvaiheen selvästi parasta vauhtia, eikä rauhallista tahtia kärjessä vetänyt Koskelan Akselikaan pystynyt vastaamaan sille. Ville Korjuksen oriin ajaksi kirjattiin 26,3a/2100 metriä.

“Se vähän suuttui siitä, kun mulla oli etukäteisajatus, että haluaisin ajaa parijonosta. Koitin siinä auton perässä pikkuisen ottaa kiinni, ja se rupesi heti puistelemaan itteänsä. Vaikka laukka tuli vähän myöhemmin, kyllä se tuli siitä, kun se jäi taistelemaan mua vastaan”, Ruotsista vierailulle tullut Mika Forss selvitti.

“Saatiin se paikka, mitä tavoittelin, mutta ei sen tietysti olisi laukan kanssa tarvinnut tulla. Sheikki kun pääsi tiputtamaan toiselle radalle, ori lähti kyllä sitten itse rykimällä siitä menemään ja tuli hyvällä tyylillä tänään sisään. Pikkuisen kun saisi äijään sellaista malttia, että saisi kuski tehdä niitä valintoja, niin tämä olisi paljon helpompaa, kun eihän tän palalle lopussakaan kovin moni hevonen pärjää.”

Sheikki ei otellut voitosta, mutta Arto Hammar oli tyytyväinen sen esitykseen ja kolmanteen sijaan, sillä rata ei sopinut.

“Laukan kanssa oli vähän taiteilua. Se tuli hyvissä voimissa maaliin, mutta meni Välähdys kyllä niin kovaa ohi, ettei olisi voinut mitään”, Arto Hammar totesi.

 

Toto75-3: Takarivistä lähtenyt suosikki Bring Me Brodde jäi viidenteen pariin ulos, mutta paikasta ei ollut hirveästi haittaa, kun kärjessä mentiin olosuhteisiin nähden raikkaasti 1.15-vauhtia ensimmäinen kierros.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannelle radalle lähtenyt Bring Me Brodde sai tulla loppukaarteen vielä selässä ja ratkaisi jo maalisuoran alkupuolella. Selvä voitto tuli ajalla 16,2a/2100 metriä.

“Lähtönumero oli huono, mutta hevonen hyvä”, Matias Salon valmennettavaa ajanut Iikka Nurmonen kiteytti. “Me saatiin tasaista juoksua siellä hännillä, ja periaatteessa kaikki meni hyvin. Loppukurvissa saatiin vielä hyvää vetoapua, ja muilla näytti olevan jo ajo päällä, niin kiva oli odottaa tuota suoraa.”

Puolimatkassa kolmannesta parista kuolemanpaikalle kiertänyt Personal Trainer piti toiseksi niukasti ennen Bluebird Nashia, joka ei matkalla parannellut neljännestä ulkoa, mutta kiri loppusuoran väkevästi.

Millcape’s Devil juoksi toisessa ja kolmannessa ulkona. Se kiersi viimeisellä takasuoralla Personal Trainerin taakse toiseen ulos, johon juuttui pian pussiin, eikä täyttä kiritilaa tullut lopussakaan.

 

Toto75-4: Sisärata oli avain onneen lähdössä, jossa selvä suosikki Joyride Luxi joutui johtopaikan pitääkseen pistelemään alun yhtätoista ja täyden kierroksen aikaan 14,5.

Jonossa kolmantena matkannut New Life Wheels ja sitä seurannut Sunbeam olivat pitkään tukalan näköisesti kiinni, mutta kun väylä vapauteen aukesi loppukaarteen alussa, kaksikko vaihtoi hetkessä rytmiä.

New Life Wheels leiskautti jo loppusuoralle tultaessa Joyriden Luxin rinnalle ja hankki siitä yliotteen, mutta perässä vaaninut Sunbeam puristi loppuhetket sitäkin vahvemmin.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamaa yllätysvoittajaa ajoi Iikka Nurmonen, jolle näin heti perään toinen täysosuma. Kuudenneksi eniten merkitty Sunbeam teki 2100 metrillä ajan 15,1a.

“Lähdettiin kymppiradalta, niin oli luonnollista, että koitetaan sisärataa ajaa”, Iikka Nurmonen valotti ratkaisuaan. “Jos ajetaan toista rataa ja sieltä yritetään jotain pitkää kiriä kolmatta, niin voi olla liian monta kierrettävää.”

“Me saatiin ajaa tasaisesti tälläkin. Oli hyvä paikka tarkkailla. Kurvissa jo näytti, että ollaan ainakin toinen, ja sitten hevonen lähti hyvin vetämään, kun päästiin vapaalle radalle. Kyllä sen sitten melkein näki, että ohi mennään.”

Ulkokautta yrittäneiden kirit tyrehtyivät, ja Joyride Luxi piti kolmanneksi, vaikka hävisi lopulliselle kärkiparille selvästi.

 

Toto75-5: Viimeisen takasuoran alkupuolella kolmannesta parista kirikaistalle noussut Jetsu puristi tasaisen vahvasti niukkaan voittoon, joka oli 9-vuotiaalle oriille uran kuudestoista ja tuli kolmanneksi pelatuimpana pikkuyllättäjänä ajalla 28,7/2620 metriä.

“Tasainen lähtö oli, mutta kyllä mä etukäteen jo vähän oottelin”, Teemu Okkolin paljasti. “Tiukkaa oli loppuun asti, mutta ori kontrasi aina hyvin, kun kaverille vastasi. Tuohon loppusuoralle kun tultiin, niin ajattelin jo, että aika lähellä ollaan. Lähteminen on sille välillä vähän hankalaa, kun pää vetää enemmän kuin jalat kerkiää alle. Laukat johtuu ihan siitä, kun yrityshalu on hirveä. Kyllä tällä vauhtiakin on, mutta rahaa tullut paljon pieneen aikaan, niin sarjatkin kovenee.”

Toisessa parissa ulkona pysytellyt Korven Tinnitus pääsi loppusuoralla puikkaamaan sisäkautta, kun johtanut Kukan Tutu heitti pyyhkeen kehään. Korven Tinnitus kiri hyvin ja työntyi kärkirintamaan toiseksi niukasti ennen Tuvikeria, joka eteni avauspuolikkaan jälkeen kolmannelta radalta kuolemanpaikalle ja puristi siitä hyvin perille.

Kolmannesta sisältä loppusuoralla ulommas hakeutunut Pälvi Tuttu kiri viimeiset metrit terävästi, muttei ehtinyt neljättä sijaa ylemmäs.

Lähdön suosikki Fiiling sai tulla Jetsun perässä, mutta yritys lopahti maalisuoralla.

 

Toto75-6: Lämminveristen avointa sarjaa viime viikot hallinnut T.Rex lähti Kavioliigan osakilpailuun koko kierroksen luottohevosena, mutta Hannu Torvinen piti sisäradalta lähteneellä Celebrity Lanella johtopaikan ja Iikka Nurmonen tyytyi 77 prosentin kannatuksen keränneellä suursuosikilla kaarteessa tämän selkään.

Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa hyökännyt Shadow Of Brisbane eteni kaarteessa kärjen rinnalle ja puristi suoralla varmasti edelle. Sitä seurannut ja loppukaarteessa kolmatta rataa ilman vetoapua jatkanut Hazelhen Hermes pinnisti 12,5-lopetuksessa toiseksi, ja loppukaarteessa toiseen ulos päässyt T.Rex joutui tyytymään voittajan takaa tilaa saamatta kolmanteen sijaan.

Voitto oli Harri Koivusen valmennustallille ja ohjastaja Olli Koivuselle päivän toinen, kun Le Mirage nappasi alkuraveissa jo tämän vuoden kolmannen voittonsa.

Lämminveristen Kavioliigan osakilpailusta lisää erillisessä jutussa.

 

Toto75-7: Päätöskohteen suosikki Thai Profit jyräsi vakuuttavasti ykköseksi, vaikka joutui juoksemaan koko 1600 metrin matkan toista rataa ilman vetoapua.

“Se oli varmaan just se paikka, joka oli meille todennäköisin tuossa lähdössä. Kun johtavan rinnalla ajetaan 75-lähdössä, siinä ei voi tuudittautua mihinkään hyvän olon tunteeseen, mutta Kimmo on viritellyt hevosen hienolle mallille ja kyllä meilläkin oli pullat hyvin uunissa”, Santtu Raitala kuvaili.

Kimmo Aholan 8-vuotias norjalaisruuna on ravannut viimeisimmän kolmen kuukauden aikana jo kuusi voittoa. Tämänkertainen osuma tuli ajalla 13,8a.

Kierroksen jälkeen kolmannesta parista ulkoa hyökännyt Trot Kronos kiri myös hyvin perille, mutta joutui tyytymään Thai Profitin kupeella hyvään kakkossijaan.

Keulasta hieman taipuneen Mr Hot Shotin takaa toiseen ulos päässyt Grand Ale seurasi voittajan takana täyttä mahdollisuutta saamatta kolmanneksi.

Kavioliigan pistetilanne 2. jaksossa

1          Välähdys                  23 100 €           4          3-0-1       90

2          Koskelan Akseli      8 400 €            3          0-2-0      48

3          Vinksa                       4 200 €            4          0-0-0     44

4          Sjö Vinn*                  5 600 €            4          0-1-1       43

5          Sheikki                       9 100 €             2          1-0-1      40

6          Rokin Maxi                1 400 €            4          0-0-0      20

7          Tee Wee Paroni         3 500 €            2          0-1-0       19

8          Polara                          2 100 €            1          0-0-1         15

9          Pyörylän Paroni                 0 €            1          0-0-0        10

Lisää teemasta: Kavioliiga