Eilen pohjoiseen Tähen Toivomuksen kanssa matkannut Pauli Raivio tykästyi rovaniemeläiseen vieraanvaraisuuteen, eikä ajele vielä tänä iltana takaisin Hankasalmelle, vaikka alun perin aie oli.

”Meillä on täällä niin hyvä kortteeri ja mukavat ihmiset vastaanottamassa, että jäämme vielä toiseksi yöksi. Jos lähtisin ajamaan ravien jälkeen kotiin, kello olisi kolme yöllä. Se olisi liian raskasta”, Raivio miettii.

”Tyttären kanssa soiteltiin, ja hän sanoi, että olipa hyvä, kun läksimme pohjoiseen emmekä Turkuun. Jos kaikki olisivat tällaisia ihmisiä kuin nämä, jotka olen kohdannut Rovaniemellä, meillä ei olisi mitään hätää”, valmentaja viittaa Turussa sattuneeseen puukotusvälikohtaukseen.

Raivio nukkui viime yön vanhan tuttunsa Rainer Oikaraisen luona, ja Tähen Toivomus yöpyi Esko Sneckin tallissa.

”Kävin aamulla 9 aikaan tekemässä pienen lenkin Toivomuksella, ja tuntui, että sen elämä on aika kohdallaan. Se on mielestäni yöpynyt hyvin. Jos kaikki menee niin kuin on toivottu, jatketaan tätä yöpymisperinnettä sitten ensi vuonna Kuninkuusraveissa. Haaveita ja toiveita pitää olla.”

Tähen Toivomus on ollut kuluneen viikon kevyemmällä treenillä, sillä Seinäjoen voittostartti palveli Kirppu-ajon suosikkia mainiosti.

”En ole hirveästi enää hevosta sen jälkeen virittänyt. Nykäsen Jorma kävi viime lauantaina hieromassa sekä Tähen Toivomuksen että Ellin Sisun. Toivomuksen ongelmana oli aiemmin etenkin ristiselän seutu, johon tuli kohoumaa. Hieromalla se on tullut paremmaksi. Ikäkin on varmasti korjannut.”

Tähen Toivomuksella ei ole aiemmin ajettu 2600 metrin koitosta. Se ei kuitenkaan valmentajaa huoleta.

”En näe sitä esteenä. Se on tullut niin voimissaan maaliin. Vastus on tietysti aina kova, mutta tänään tilannetta muuttaa se, että on täysi lähtö. Moni asia riippuu siitä, miten lähtö tullaan ajamaan. Toivomus on alkanut lähteä hienosti voltista, siitä en enää kanna huolta. Aiemmin se meni siitä peitsillä, nyt olen vain ihastellut hevosen varmuutta.”