Seppo Suuronen tekee Juvalta tehokkaita täsmäiskuja Vermoon. Tällä kertaa voitto haettiin Iinan Maestrolla.

Suurosen tallin viimeisimmät kaksi Vermon reissua on tehty yhdellä hevosella. Viimeksi onnistui Extreme Luca, nyt siis Iinan Maestro. Suuronen ei säikkynyt riskejä. Vahvan ruunan kaksi edellistä starttia olivat päättyneet vauhdikkaiden esitysten jälkeen hylkäyksiin laukoista, ja kolmas hylkäys olisi tuonut pasituksen koelähtöön.

Tällä kertaa rattaille istui Antti Teivainen on tunnetusti taitava epävarmoilla hevosilla, ehkä kaikkein taitavin. Niinpä Iinan Maestro onnistui tällä kertaa ja otti voiton vaivattoman näköisesti. Juoksukin soljui kun virran vesi. Ensin Teivainen ajoi tamman takamatkalta toiseen ulos. Viimeisen kierroksen alussa Siporitar laukkasi sen edestä, ja vahva savolaistamma jylläsi keulan Vieskerin Valtin rinnalta eleettömästi kärkeen.

“Iinan Maestro on treenannut tosi lupaavasti pitkään”, kertoi menestysvalmentaja Suuronen.

“Se on vain toivottoman arka kilpailutilanteessa, se ei siedä yhtään häiriötä. Moottoriltaan se on kyllä aika lupaava.”

Jackpotkierros piti sisällään lopulta vähän yllätyksiä, mutta Bean Starin yllätysvoiton ja päätöskohteen pikkuyllärin Le Cupolen sekä lisärahan ansiosta täysosumalla sai kuitenkin 1 704 euroa.

Erkki-Pekka Mäkinen jatkoi juhliaan Vermossa. Isokengässä hän haki keulan Classic St Patilla huimalla 06,5-avauksella. Revitys painoi sen verran rehdin ruunan askelia lopussa, että Le Cupole kiri siis ykköseksi. Mäkinen otti kuitenkin voiton toisella ajokillaan Global Optionilla ennen 65-ratkaisuja. Vuoden voitokkain ravuri Suomessa 17 ykkösellään kiri lopussa ohi keulan Up Up And Awayn. Ykkönen oli hevoselle jo 13. vuoden aikana Vermossa, mihin ei ole yltänyt yhden kauden aikana mikään muu ravuri pääradan historiassa.