Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 3 I’m Just A Sund, 35,45 %, 1,00 euroa
Toto64-2: 2 Mopoheikki, 58,52 %, 1,90 e
Toto64-3: 2 Crossover, 5,15 %, 17,10 e
Toto64-4: 11 Juliette Lax, 41,91 %, 23,80 e
Toto64-5: 4 Shameless, 19,67 %, 51,90 e
Toto64-6: 5 Ian Boko, 43,46 %,  68,40 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 68,40 euroa

Vaihto: 214 228,40 euroa

Antti Teivaisen ohjastama I’m Just a Sund voitti Vermon Toto64-pelin avauslähdön kärkipaikalta varmoin ottein. Teivainen ohjasti kypärätempun myöhemmin kierroksella.

Toto64-1: Lämminveristen ykkössarjassa Jyrki Tammimetsä kannusti Amaretto Scoopin vauhdikkaasti liikkeelle, jolloin se ohitti sisäradalta lähteneen suosikki Wilhelm Nashin.

Antti Teivainen eteni I’m Just a Sundin kanssa kyselemään keulapaikkaa kiihdytyksen jälkeen, ja Jyrki Tammimetsä kumarsi paikan kakkossuosikille.

I’m Just A Sund sai vetää jatkossa rauhassa, eikä Antti Teivaisella ollut kiire ajaa alta pois, kun Wilhelm Nash virui pussissa. Lopussa I’m Just a Sund irrotti vakuuttavaan ykköstilaan tuloksella 14,4a/2100 metriä.

”Hevonen rauhoittui keulassa, eikä mitään ongelmia ollut. Se oli koko ajan hyväntuntuinen käteen”, Antti Teivainen kehui Kaisa Toivosen valmennettavaa. ”Korvia eikä silmälappuja tarvinnut vedellä. Pikkuisen annettiin löysiä lopussa, jolloin erkani helppoon voittoon.”

Totochampions Stablen omistaman I’m Just a Sundin voitto oli kauden toinen ja uran kymmenes.

Amaretto Scoop kesti toiseksi. Santtu Raitalan ohjastama Dreambow oli maalissa seuraavana. Wilhelm Nashillä ei haluttu ajaa johtavan rinnalta, jolloin se ei päässyt kirimään vapaasti.

Toto64-2: Teemu Okkolinin suojatti Mopoheikki on kisannut nyt kolmena keskiviikkona peräkkäin Vermossa ja poistunut joka kerta kaviouralta voittajana.

Kierroksen pelipankki Mopoheikki sai kakkosradalta loistostartin ja otti heti kärkipaikan hallintaansa. Se sai vetää avauslenkin rauhassa ja suursuosikki lisäsi vauhtia viimeisen takasuoran alussa. Ruuna sai lopussa hyvän haasteen takanaan väijyneeltä Kilhakalta, mutta Mopoheikki piti pintansa.

“Ruuna oli tänään laiska ja rauhallinen, mutta se on positiivinen asia”, Teemu Okkolin kertoi. “Kilhakka tuli lopussa hyvin rinnalle, mutta ei hätää ollut, ruuna pyöritteli korviaan.”

Teemu Okkolin ei vertaa Mopoheikkiä vielä elämänsä hevoseen, vaikka sen meno on ollut vakuuttavaa.

Hovimäki on tallin paras hevonen mitä on ollut, ei lähdetä vielä siihen vertaamaan, mutta hyvillä jäljillä ollaan.

Mopoheikki ravasi itsensä tähtijuoksijaksi voittoajalla 29,6/2100 metriä.

Pertti Puikkosen ajama Vekraus kierteli 1500 metrin kirillään kolmanneksi.

Toto64-3: Nousijadivisioonakarsinta päättyi yllätykseen, kun paluumuuttaja Tomi Haapion kuskaama Crossover kesti keulavoittoon.

Crossover sai torjuttua tiukassa alkurynnistyksessä Dark Defenderin. Suosikki Borgmester eteni 1. takasuoralla kolmatta rataa kärkeä kohti, mutta sortui laukalle ja tuli hylätyksi.

Crossover jatkoi keulassa, jossa sai Hannu Torvisen ajaman Daddy Boyn rinnalleen kierros maaliin.  Riikka Helasrannan valmentama Crossover teki päätöspuolikkaan alussa pienen eron muihin ja etumatka kesti ennen lujaa lopettanutta Dark Defenderiä.

Crossover kisasi toisen kerran pitkän tauon jälkeen.

“Hoidettavaa oli, kun hevosella oli toukokuun Kokemäen kisasta asti huono ravi. Kiropraktikkojen ja hierojien kanssa hevosta on saatu letkeämmäksi. Se oli suoraan tauolta tosi hyvä, sai mahtavan säästöjuoksun silloin. Itku silmässä seurasin tämän päivän kisaa”, Riikka Helasranta tunteili.

Viidenneksi pelatuin Crossover voitti 2100 metrin kisan tuloksella 16,0a.

Toto64-4: Tammatähden parhaasta ei jäänyt jossiteltavaa, kun Juliette Lax hallitsi.

Antti Teivaisen ohjastama Juliette Lax lähti 20 metrin takamatkalta hippulat vinkuen liikkeelle. Valjakko täräytti jo ensimmäisessä kaarteessa kärkipaikalle.

Juliette Laxin kovimmaksi kilpakumppaniksi kaavailtu Huimariina lähti 40 metristä matkaan. Ari Moilanen käänteli ajokkinsa kolmannen kiertoon 1200 metriä maaliin. Antti Teivainen teki haastajansa tehtävästä tukalan, kun kiihdytti vauhdin kolmannella puolikkaalla 24-lukemiin.

Loppukaarteessa Juliette Lax teki eron muihin ja voitti oikein kevyesti ajalla 25,7/2120 metriä.

“Tosi paljon voimia jäi. Istuskelin vain kuudissä, ja hevonen oli hyvävoimainen vielä maalissakin. Helpolla pääsi hevonen tänään”, Antti Teivainen sanoi.

Juliette Lax kisasi toisen kerran pitkän tauon jälkeen.

“Keväällä oli ongelmia veriarvoissa ja mahassa. Nyt on hyvät fiilikset! Tämä on hyvä hevonen, kun saadaan pysymään terveenä”, valmentaja Jussi Suominen kehui.

Huimariina piti kakkostaistossa Elias Juonetarin takanaan.

Toto64-5: Antti Teivainen ohjasti kypärätempun 64-kohteissa, kun keulassa erityisen hyvin viihtyvä Shameless voitti kisan mielipaikaltaan.

Seppo Markkulan ajokki Doris Hoss paiskasi kasinumerolla kärkeen, mutta juoksupaikka oli tarjolla kakkossuosikki Shamelessille.

Shameless pudotti rinnallaan matkanneen Al E.Gador Zetin takasuoralla, eikä Shameless saanut lopussakaan uhkaa muista.

“Vähän on muutettu hevosen treeniä, muttan tiedä kertooko se kaikkea. Jotain pientä on pitänyt yrittää, kun on vanha ruuna. Nyt se on syttynyt”, valmentaja Kimmo Kuusisto iloitsi.

Todella tasaisessa kakkostaistossa Oakie tuli sisäradalta toiseksi ennen M.T. Lara Croftia.

Toto64-6: Rivi päättyi suosikkivoittoon, kun Mika Forss ohjasti Ian Bokon parhaaksi.

Henri Bollströmin ajokki San Jose Shark nakkasi auton takaa keulaan helposti. Mika Forss iski Ian Bokon kanssa iholle toisen puolikkaan alussa, mutta ohi ei ollut asiaa, jolloin Ian Boko otti paikan keulahevosen takaa. Avauskierros oli reippaasti 14,5-vauhtinen.

Ian Boko matkasi johtavan takana, kunnes pääsi laukkojen myötä maalisuoralla irti. Se ohitti keulahevosen varmasti.

“Rytminvaihtokyky ei ole vielä parhaimmillaan vahvalla hevosella. Se haki vähän askeliaan, kun tilaa tuli, mutta heti tunsi, että voimia on riittävästi. Kyllä aika varmasti tavoitti keulahevosen”, Mika Forss jutteli.