Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 7  I’m Just A Sund, 62,10 %, 1,00 euroa
Toto65-2: 3 Westcoast Huey, 44,94% ja 10 Girl On Fire, 3,55 %, 1,60 e
Toto65-3: 6 Veeran Poika, 20,64 %, 4,60 e
Toto65-4: 10 Colorado Ecus, 34,44 %, 6,80 e
Toto65-5: 7 Exuberance, 28,11%, 12,40 e
Toto65-6: 2 Sue’s Photo, 20,43 %, 25,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 25,90 euroa
Viisi oikein jackpot

Kaisa Toivosen valmentama I’m Just A Sund avasi kautensa voitokkaasti Vermon hopeadivisioonakarsinnassa.

Viime kaudella L. Fabritius Memorialissa häikäissyt ja Vermossa mailin kymppiä polkenut I’m Just A Sund piti Vermon Toto65-pelipankkina.

Jukka Torvinen ei satsannut ajokillaan alkuun, jossa sisäradan Free Me sai Pekka Korven kanssa torjuttua Victory Pilotin ja Valle Streamlinen. Avauspuolikas oli 09,0-vauhtinen ja avauslenkki mentiin vauhdikkaasti 11,0-kyytiä.

I’m Just A Sund ja Jukka Torvinen taittoivat matkaa 3. ulkona, josta valjakko iski päätöspuolikkaalla voitokkaaseen kiriinsä. Ari Moilasen ajokki Extreme Luca haastoi maalisuoralla edellä mainittua hetken, mutta lopulta I’m Just A Sund voitti helposti tuloksella 12,3a.

“Ekan puolikkaan väliaika kun sanottiin, fiilikset nousivat. Tosi varmasti hevonen voitti – korvat vedettiin lopussa varulta, ettei tule työtapaturmaa”, Jukka Torvinen kertoi. “I’m Just A Sund on tauon aikana kasvanut henkisesti. Se välillä kuumeni turhanpäiväisesti, mutta on mennyt sillä puolella eteenpäin.”

Kolmostilasta saatiin tasapääjuoksu Free Me’n ja Invantaggion kanssa.

Toto65-2: Enintään 13 000 euroa tienanneiden ryhmäajon maaliintulo oli tasainen – niin tasainen, että voittajia saatiin kaksin kappalein tasapääjuoksun muodossa.

Olli Koivunen torjui Westcoast Huyen rattailla tiukassa alkurynnistyksessä BWT Braveheartin ja päästeli keulasta. Avauspuolikas tulitettiin kymppiä, mutta kierros oli enää 16,0-vauhtinen.

Toisessa ulkona matkannut Girl On Fire kiri maalisuoralla lujaa ja Juha-Pekka Vilkamin ajokki näytti ehtivän jenkkikärryistä juosseen Westcoast Huyen ohitse, mutta maalikameran kuva kertoi hevosten olleen maalilinjalla samaan aikaan.

“Voitto kuin voitto. Jaettu ilo, Ollikin sai ykkösen”, Juha-Pekka Vilkman heitti tyytyväisenä.

Toto65-3: Kylmäveristen tasoitusajo oli Niko Jokelan ajokin Veeran Pojan heiniä.

Terho Rautiaisen suojatti Kukan Tutu otti kiihdytyksessä porukan hallintaansa ja sai Pauhiksen rinnalleen. Kärkipari oli sitkeä ja johti pitkään, mutta 2. ulkona juossut Veeran Poika rynnisti maalisuoraa parhaiten ja ehti varmaan voittoon tuloksella 25,7 / 2100 metriä.

“Veeran Pojalla ravi on tosi helppoa, ei tunne kuinka lujaa sae menee. Se pärjäilee tällaisena ainakin 80 divarissa. Jonkunlainen suoritusvarmuus on nyt tullut hevoseen”, Veeran Pojan hyvin tunteva Niko Jokela jutteli.

Kukan Tutu piti toiseksi ennen Pauhista, joka jätti Veeran Pojan takana juosseen suosikki A.T. Ekan neljänneksi.

Toto65-4: Kolmannella yrittämällä matkaan päässyt Voimaliiga oli suvereeni näytös, jonka tarjoili Colorado Ecus Seppo Markkulan kanssa.

Seppo Markkula ajoi ylisarjassa kilpailleen Colorado Ecus’n kanssa päättäväisesti eteenpäin ja eteni 700 metriä juostuna keulaan ohi Club Nord Starin. Colorado Ecus nykäisi heti muihin eron. Club Nord Star seurasi pienen välimatkan päässä, mutta muut olivat kaukana.

Colorado Ecus veti toisen kilometrin reippaasti 15,5-kyytiä, mutta kesti oikein varmasti perille.

“Hevonen meni innokkaasti ja luotin siihen koko ajan. Se jaksaa painaa, eikä isompaa hätää ollut”, Seppo Markkula myönsi.

Santtu Raitalan ajokki Fakir Victory kiri toiseksi ennen Ideal Du Pointia.

Toto65-5: Markus Dahlströmin suojatin Exuberancen voittoputki venyy ja paukkuu.

Korven veljekset järjestivät lähtöön 10,5-avauksen, kun sisäradan Andree Ilkka Korven kanssa vastasi ulkoa rymistelleelle Carlos La Rentalle Pekka Korpi kyydissään. Jälkimmäinen otti keulan, mutta Andree pokkasi paikan pian takaisin itselleen. Muut nimet nähtiin kuitenkin voittotaistossa.

Markus Dahlströmin kuskaama Exuberance sai namureissun toista rataa vetäneen suosikki MAS Aristocratin takana, josta lennähti tulisesti neljänteen peräkkäiseen voittoonsa.

“Tuntui, että hevonen olisi tarvittaessa pidemmän kirin kestänyt. Exuberance on ollut parempi tänä vuonna kuin viime syksynä, vaikka teki hyviä juoksja silloinkin”, Markus Dahlström kertoi.

Tauolta palannut Stonecapes Picasso kiri toiseksi ennen MAS Aristocratia.

Toto65-6: Tapio Mäki-Tulokkaan treemaana Sue’s Photo palasi voittokunnossa tauolta.

Mika Forss ajoi päättäväisesti ja torjui kympin avauksessa ohi mielineet Love De Villeneuven ja Luxorious Lordin. Sen jälkeen keulavaljakolla ei ollut hädän päivää, vaan se jätti maalisuoralla muut nahistelemaan kakkossijasta.