Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 2 Immersive Workout, 53,48 %, 0,85 euroa
Toto64-2: 11 Syneri, 28,61 %, 2,20 e
Toto64-3: 9 Borgmester, 52,76 %, 3,06 e
Toto64-4: 4 Hocuspocus Avenger, 12,05 %, 13,58 e
Toto64-5: 10 Vaellus, 13,74 %, 50,40 e
Toto64-6: 4 Hill Yes, 12,26 %, 198,00 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 198,00 euroa
Viisi oikein 3,61 e
Neljä –

Vaihto: 199 296,04 euroa

Vermon 3-4-vuotiaiden tammasarja oli Mika Forssin suojatin Immersive Workoutin heiniä. Kohde avasi keskiviikon Toto64-kierroksen.

Toto64-1: Lähtö pääsi toisella matkaan, eikä paalun kakkosradalta matkaan lähtenyt Immersive Workout saanut hyväksytyssä yrityksessä yhtä liukasta starttia kuin uusitussa. Sisäradalta avannut Daisy Nash otti kärkipaikan, josta Santtu Raitala myös ajoi.

Daisy Nash veti avauslenkin 15,0-kyydillä, eikä takaa rinnalle noussut Immersive Workout antanut hölkätä jatkossakaan. Maalisuoralla kierroksen pelatuin osallistuja Immersive Workout jyräsi kevyen oloisesti parhaaksi.

”Se on rauhallinen hevonen. Saatiin määrätä, että tempo pysyy tasaisen reippaana”, Mika Forss kertoi, ettei paikka johtavan rinnalla haitannut nelivuotiasta. ”Arvasin, että viikon välein kun ajettiin, on tosi paljon parempi. Viikko sitten tultiin starttiin kevyillä viimeistelyillä.”

MM Trot Oy:n omistaman Immersive Workoutin uran toinen voitto kolmannessa kisassa tuli täyden matkan ennätysajalla 15,4.

Ari Moilanen tarjosi Queen Of Piratesille nappireissun, josta tamma kiitti kirimällä toiseksi ennen Daisy Nashiä.

Toto64-2: Kierros jatkui suosikkivoittajien tahdissa, kun Ari Kotikulman voittoisa suojatti Syneri otti jo kauden seitsemännen täysosumansa.

Teemu Okkolin otti kärkipaikan valmentamansa Mopoheikin kanssa. Kaksikko avasi 21,0-vauhtia, eikä jatkossakaan hölkkäilty, kun IV divisioonakarsinnan avauslenkki oli peräti 22,5-vauhtinen. Kovaa matkavauhtia edesauttoi sisäradalla Mopoheikkiä laukalla kirittänyt osallistuja.

Syneri pääsi takarivistä suoraan 2. ulos, josta Ari Kotikulma käänteli suojattinsa kiriin loppukaarteessa. Suosikkivaljakko lipui helppon voittoon ennätystuloksella 25,3a/2120 metriä.

“Hevonen haparoi koko ajan. Olisi pitänyt päästä menemään vaan, muttei pystynyt päästämään, kun edessä oli hevonen. Siinä oli kilin ajatukset”, Ari Kotikulma kertoi. “Tuntui, että Syneri menee edellä olevasta yli, haparoi senkin takia, kun ei päässyt menemään. Täytyi malttaa siinä, ettei liian aikaisin käännä.”

Ari Moilasen ajokki Nuga Rols ohitti tiukassa kakkostaistossa Eero Laitisen ja Kaapin.

Toto64-3: Ei kahta ilman kolmatta – suosikkivoittajaa nimittäin. Pelatuin Borgmester oli kirivaiheessa täysin pitelemätön.

Kari Venäläisen ohjastama starttiraketti Lady Luck otti aluksi keulapaikan odotetusti, mutta kaksikolle kelpasi Hannu Lindströmin ohjastaman Callela Everestin selkä.

Antti Ala-Rantala kierrätti alkumatkan kolmannella taivaltaneen Basswood Groven johtavan rinnalle, jossa se painosti keulahevosta. Basswood Grove jyräsi loppukaarteessa kärkeen, mutta kolmatta rataa väkivahvasti kirinyt Borgmester leiskautti jo samassa ohi ja karkumatkalle.

“Lähdettiin rauhassa matkaan ja parijonoon jäätin neljännen-viidennen hevosen kodhalle, siinä oli hyvä ajella”, Ari Moilanen totesi. “Takasuoralla hevonen lähti sellaisella potkulla eteenpäin, että tuntui sille, että nopeasti kärkiporukka tavoitetaan.”

Tero Pohjolaisen treenaama Borgmester teki 2120 metrillä voittoajan 14,5a.

Santtu Raitalan ajokkki Blue Flash tuli kakkospalkinnolle ennen Albino Bravea ja Tapio Perttusta.

Toto64-4: Santtu Raitalan ajama Hocuspocus Avenger katkaisi suosikkien voittokulun Teräsmiesliigassa.

Hocuspocus Avenger oli aluksi nopein, mutta Teemu Toroska painosti paikan Laurila’s Gimlin kanssa itselleen. Cragganmore jäi toiselle ilman vetoapua.

Reilu kierros jäljellä suosikki Cacshot lähti parantelemaan kolmannen kautta. Se oli jo takasuoralla kärjen tuntumassa, kun Santtu Raitala pääsi nostamaan Hocuspocus Avengerin tiukassa paikassa toiselle. Cragganmore jyräsi johtavan rinnalta kärkeen, mutta sai Hocuspocus Avengerin rinnalleen, eikä pystynyt vastaamaan tälle maalisuoralla.

“Ajatus oli, että joku päästetään eteen. Iikka lähti hyvin Cragganmorella, pidin hetken sitä mielessä, että jos kolmannelle lähtee, otetaan sen selkä eteen”, Santtu Raitalalle olisi kelvannut kakkossuosikki Cragganmoren vetoapu. “Hyvään tyyliin voitti, jäi vetohuput vetämättä.”

Inflammable Jam oli kolmas. Suosikki Cacshot ei ollut parhaimmillaan.

Hevosurheilun podcastissa vieraillut Anniina Lindfors valmentaa nelossuosikkina voittanutta Hocuspocus Avengeria, joka voitti 3100 metrillä ajalla 17,0.

Toto64-5: Kylmäveristen ykkösdivarin karsinnassa Vaellus rankaisi kärkeä ylivauhdista.

Hannu Torvinen latasi Vinksan kanssa kovat piippuun ja yllätti sisäradan Tee Wee Paronin kiihdyksessä.

Noin puolet peliosuudesta kerännyt Lissun Eerikki yritti 1. takasuoralla kiertää johtavan rinnalla, mutta askellus sakkasi pahasti, ja laukka tuli. Lissun Eerikki jatkoi kolmatta rataa pitkin, mutta paikka johtavan rinnalla ei ollut tarjolla enää etusuoralla.

Johtavan rinnalla matkannut Hevillä runttasi takasuoralla kärkeen ohi taipuvan Vinksan. Se sai kimppuunsa 2. ulos aikaisemmin nousseen Tee Wee Paronin ja tätä seuranneen Vaelluksen, joka vyöryi maalisuoralla hallittuun voittoon täyden matkan tuloksella 23,4a.

”Päästiin takarivistä ravia matkaan ja kohtuullisin asemiin. Pitkin matkaa päästiin etenemään lähemmäs kärkeä, olin tyytyväinen juoksun tapahtumiin koko ajan”, Santtu Raitala sanoi.

“Vaellus pystyy kuninkuustason hevoseksi ilman muuta nousemaan. Sillä on tosi hyvä juoksutekniikka, jolla menee. Nyt näyttää, että se nousee takaisin sille tasolle mille kuuluu. Tällä oikeasti tosi kova luokka sisässä”, Santtu Raitala tiesi Timo Vääräsen valmennettavasta.

Toto64-6: III divisioonan karsinnassa Hill Yes piti tulisessa alkurynnistyksessä Look Completen ja Amazing Warriorin takanaan, joka oli voiton avain.

Juha Utalan ajokki Hill Yes veti kärjessä reipasta tahtia koko matkan ajan. Bombard lähestyi sitä lopussa, muttei ehtinyt kuin rinnalle.

“En viitsinyt kauheasti ladata, ettei jää painamaan. Enemmän kavereille tuli luulo, että ohitus onnistuu. Hyvin oli homma hanskassa”, Juha Utala kertoi alusta. “Tällä puolireipasta pitää ajaa. Hevosella hirmu kapasiteetti. Se ehtii  matkalla muitakin asioita miettimään. Toki kovan vauhdin pitäminen voi kostautua lopussa, kuten nytkin meni tiukoille.”

Siru Juutisen valmentama kolmossuosikki voitti ajalla 13,2a/2120.

Suosikki Look Complete ei otellut kärkisijoista 2. ilman vetoapua.