Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 9 In Ice Princess 4,86 %, 8,30 e

Toto65-2: 9 Korven Liideri 21,45 %, 21,60 e

Toto65-3: 3 Pam Hallover 60,46 %, 31,70 e

Toto65-4: 5 Freelancer 53,91 %, 48,70 e

Toto65-5: 6 Ariitta 34,89 %, 76,60 e

Toto65-6: 9 Silvester 22,72 %, 156,10 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 156,10 euroa

5 oikein 4,10 euroa

 

Vaihto: 149 044,20 euroa

Jyväskylässä ja Turussa ravattu Magic Monday -rivi alkoi Killerillä yllätyksellä, kun Ville Pohjola kiidätti In Ice Princessin ykköseksi.

Toto65-1: Lähdön suosikki George Birdland pelästyi auton irrottua lähes pysähdyslaukalle, eikä kolari ollut kaukana. Miraz piti sisältä johtopaikan ja luovutti sen kaarteen jälkeen Moonlight Stormille, joka sai sitten täysin määrätä tahdin.

Jonossa kolmantena matkannut In Ice Princess sai mahdollisuutensa lopussa ja spurttasi ohituskaistaa pitkin niin räväkästi, että tavoitti jo hieman karussa olleen kärkihevosen.

“Tämä on sitä parasta raviurheilussa, ja tämän takia tätä työtä tehdään”, valmentaja Anne Takapuro riemuitsi.

Ville Pohjolan ajama In Ice Princess oli vasta kuudenneksi eniten pelattu yllättäjä. Se kuittasi 2000 euroa ajalla 16,6a/2140 metriä.

Neljännestä sisältä voittajan perässä ohituskaistalle mennyt Bewitch Boy käänteli tilaisuuden tullen vielä ulommas ja kiri kolmanneksi.

Takasuoralla toisesta ulkoa kiriin kääntänyt Don Corleone Trot ei vauhdin kiihtyessä parantanut.

 

Toto65-2: Toisen kaarteen jälkeen hänniltä kuudennesta ulkoa reissuun lähtenyt Korven Liideri sai pian eteensä suosikki Pälvi Tutun neljännestä parista, jatkoi loppukaarteeseen mentäessä ilman vetoapua ja jyräsi tasaisen vahvasti varmaan voittoon.

“Varsinkin tuossa lähtötouhuissa tuntui, että laukkaa väkisin, mutta lopussa se oli hirmuvarman tuntuinen ja avasin tuossa sata jäljellä korvatkin vähän riskillä, kun ajattelin, että kyllä tässä nyt koitetaan voittoa”, Jukka Mattila kertoi.

Kolmanneksi eniten pelattu Korven Liideri teki 2100 metrillä ajan 29,3a.

Kolmannesta ulkoa päätösvaiheessa sujuvasti kiriin päässyt Intoiivari haastoi maalisuoralla parhaiten, ja loppukaarteeseen mentäessä kuolemanpaikalle päässyt Pälvi Tuttu joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Päätöspuolikkaan käynnistyessä kuolemanpaikalta keulaan edennyt Pelipiste jäi alakynteen ja laukkasi maalisuoralla.

 

Toto65-3: Kohteiden pelatuin hevonen Pam Hallover pääsi kiihdytyksessä ongelmitta johtoon ja sai vetää ensimmäisen kierroksen maltilla.

Alussa pakitellut Caakao teki ratkaisunsa jo toisen kaarteen alussa ja kiersi päätöskierrokselle lähdettäessä Pam Halloverin rinnalle, jolloin tahti tiivistyi selvästi.

Kolmas puolikas taittui peräti 13,5:n lukemiin, mutta järjestys kärkipäässä ei enää muuttunut. Pam Hallover piti varman oloisesti vajaan mitan voittoon, ja Caakao puristi oikein rehdisti toiseksi. Iikka Nurmosen ajama suosikki teki 2140 metrillä ajan 16,2a.

“Hevonen näytti hyvältä, ja mun mielestä se oli ennen starttiakin paremman näköinen kuin viikko sitten”, valmentaja Ossi Nurmonen arvioi. “Se on nopea ja hyväpäinen hevonen, samoin kuin emänsäkin (Hallo Pamela) oli. Ja sitten Andover Hallista tulee kanssa kapasiteettia kovasti.”

Takasuoralla taustalta hyökännyt Johnny English kiri kolmanneksi.

 

Toto65-4: Kiihdytys kesti vain reilut sata metriä. Kun sisäradan Merit torjui ensin Westcoast Victorian, jota ajanut Seppo Markkula haki sitten paikkaa Meritin takaa, pääsi suursuosikki Freelancer pian vastuksetta tallikaverin ohi keulaan.

“Totta kai saatiin ajaa ihan miten tykättiin, mutta hevonenkin oli nyt superhyvän tuntuinen”, Olli Koivunen hehkutti.

Lähtösuoran jälkeen vauhtia tuli kunnolla vasta päätösvaiheessa, jonka Freelancer pisteli 12,5:n lukemiin. Koko 2100 metrille ajaksi tuli 17,3a.

Valmentaja Harri Koivunen seurasi Meritillä yhtä varmasti toiseksi, ja Westcoast Victoria onnistui pitämään Expecalotin kurissa ja sijoittui kolmanneksi.

 

Toto65-5: Pieneltä huililta palannut suosikki Ariitta kiihtyi johtopaikalle ja piti sen vakuuttavasti.

“Kyllä mua vähän yllätti itteänikin, että se noin hyvä oli”, Seppo Suuronen paljasti. “Varmaan talvi ja pakkaskelit auttoi, nyt ainakin suoritti hyvin. Tarkoitus on, että vähän aikaa ajellaan taas.”

Seppo Suurosen ilta oli täydellinen, kun Triple Ray voitti ennen pääpelin kohteita. Sitä ajoi alkuraveista kahdesti voittajaesittelyyn palannut Henri Bollström. Ariittaa taas luotsasi Esa Holopainen. Sen ajaksi 2140 metrillä tuli 27,9a.

Kolmannesta sisältä loppukaarteessa Ariittan kantaan päässyt Unica kiri ohituskaistaa pitkin terävästi ja näytti hetken aikaa haastavan suosikin, mutta tämä piti lopulta varmasti ja Unica joutui tyytymään selvään kakkossijaan.

Ariittan takaa loppukaarteen alkupuolella toiselle radalle nostanut Vihellys ei jaksanut puristaa suoraa yhtä hyvin, mutta piti edellisistä reilusti jääneenä kolmanneksi. Takahevosten kirit eivät purreet.

 

Toto65-6: Viimeiselle takasuoralle mentäessä toisesta parista ulkoa kirikaistalle hivuttautunut Silvester iski suoran avauduttua täydet höyryt päälle ja ratkaisi voiton käytännössä sillä, että painui jo ennen loppukaarretta keulaan ja teki sitten eroa muihin.

Jari T. Lindemanin valmentamaa Silvesteriä ajoi Olli Koivunen, jolle ykkössija oli siten jo toinen. Silvester oli kolmanneksi pelatuin ja teki 2600 metrillä ajan 16,9a.

“Vähän hevonenkin päätti taktiikkaa takasuoralla”, Olli Koivunen kertoi. “Se makasi turhan paljon päälle koko matkan ja oli tosi raskas ajaa. Sitä kautta se helpotti tosi paljon meidän tehtävää, että sai päästää siinä takasuoralla ja päästiin sinne sisälle viimeiseen mutkaan. Kuitenkin koko matkan hevonen tuntui kyllä siltä, että me voitetaan lähtö, jos vaan ajetaan ravia.”

Auton takaa johtoon avannut Pesco Velvet luovutti paikan kaarteen jälkeen Donatello Hossille, joka ei pystynyt viimeisellä takasuoralla vastaamaan Silvesterin iskuun.

Pesco Velvet mahtui loppusuoran alussa nousemaan vapaalle kolmannelle radalle ja kiri tulisesti Silvesterin tuntumaan toiseksi. Donatello Hoss sinnitteli selvästi hävinneenä kolmanneksi.

Lähdön suosikki Pops’ Sunrise sai tulla neljännestä ulkoa hyvissä selissä, mutta oli lopussa vain tasainen.