Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 2 India Web, 12,91 %, 1,00 euroa
Toto64-2: 7 Villiheili, 6,48 %, 14,30 e
Toto64-3: 4 MAS Cory, 13,79 %, 82,30 e
Toto64-4: 2 Wilhelm Nash, 30,98 %, 174,20 e
Toto64-5: 3 One Point, 27,77 %, 536,00 e
Toto64-6: 11 Stonecapes Picasso, 7,48 %, 3979,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 3979,90 euroa
Viisi oikein 66,90 e
Neljä 6,70 e

Vaihto: 629 100,38 euroa

Vermon 64-jackpotkierros käynnistyi Ari Moilasen ohjastaman India Webin kirivoitolla.

Toto64-1: Hannu-Pekka Korven ohjastama She Rains avasi auton takaa kevyesti kärkipaikalle, kun ulkopuolelta hyvin avannut Lush Life laukkasi.

SE-tamma She Rains sai vetää avauskierroksen maltillisesti 18,5-vauhtia. Viimeisellä takasuoralla vauhti kiihtyi kovasti, kun Erkki-Pekka Mäkinen alkoi Lush Lifen kanssa painostaa johtavaa.

Kierroksen pelatuin osallistuja She Rains sai taipua. Lush Life jyräsi vahvalla esityksellä kärkeen, mutta viimeisen sanan sanoi India Web, joka sai mukavan säästöjuoksun 3. sisällä.

”Hevonen seurasi hyväntuntuisesti, mutta yllätys oli, että kärkiporukka alkoi vaikuttaa loppukaarteessa väsyneeltä”, Ari Moilanen ihmetteli. ”Viimeksi jäi jo hyvä kuva hevosesta, kun se jäi johtavan taakse pussiin. Se olisi ollut silloinkin lähellä voittoa.”

Markku Niemisen valmentama India Web otti uransa toisen ykköstilan voittotuloksella 16,6a/2100 metriä.

India Webin ja Lush Lifen jälkeen kolmanneksi ylsi Hannu Torvisen ohjastama Sahara True Lies.

Toto64-2: Kierroksen ennakkoon tasaisin kohde tarjosi dramatiikkaa. Ari Moilanen haki Pyrkivän Veskun kanssa keulapaikan kiihdytyksen jälkeen itselleen ja veti tasaisen reipasta vauhtia. Kaksikko johti aina loppukaarteeseen asti, kunnes Pyrkivän Vesku sortui laukalle.

Pyrkivän Veskun epäonnen parhaiten hyödynsi niin ikään usein laukkoihin pilannut Villiheili, joka malttoi tällä kertaa ravata koko matkan ja otti oikein varman ykköstilan Esa Holopaisen ohjastamana.

“Villiheili lähti hätäisesti liikkeelle, ei ollut laukka siinä kaukana. Jatkossa saatiin hyvä juoksu, jonka hevonen palkitsi. Se tuli tosi helposti ohi keulahevosista”, ohjastaja Esa Holopainen iloitsi. “Villiheili on nuori kehittyvä hevonen, jolla laukat ovat sotkeneet menoa. Kun se varmistuu, alkaa tulosta tulla.”

Jouni Miettisen valmentama Villiheili ravasi 2120 metriä aikaan 29,8.

Kaakon Lassi ylsi 2. sisältä kakkosrahoille ennen suosikki Taistelu Jaskaa.

Toto64-3: Nelossuosikki MAS Cory pääsi kärkipaikalle ja hallitsi siitä helppoon voittoon.

“Kuumaksi perunaksi” pelaajien keskuudessa noussut Pearl On Stage puolusti alussa keulapaikkaa, kun hyppäsi laukalle. Jorma Ruokonen valtasi kärkipaikan aluksi Opechancanoughin kanssa, mutta Tommi Kylliäinen ajoi valmentamansa MAS Coryn vauhdilla kärkeen 1. takasuoralla.

Hannu Torvisen ohjastama Devil Step jäi toiselle ilman vetoapua, josta haastoi ainoana MAS Corya, mutta sekin putosi tämän kyydistä maalisuoralla.

“Viimeksi kun oli nelospaikka, niin satsasin starttiin. Silloin hevonen oli innokas ja laukkasi, joten päätin ottaa nyt alun rauhallisesti ja katsoa, mikä paikka meille jää”, Tommi Kylliäinen selosti. “Se meni keulassa oikein helpon tuntuisesti ja hoiti leiviskänsä itse. MAS Cory on oikein mukava hevonen, joka on mielestäni hyvässä kunnossa ollut pidempään, muttei ole onnistunut.”

MAS Cory ravasi 2100 metriä voittoaikaan 16,5a.

Toto64-4: Hopeadivisioonakarsinta oli Wilhelm Nashin hallintaa alusta perille saakka.

Ari Moilasen ohjastama Wilhelm Nash lähti auton takaa reippaasti liikkeelle ja otti kärkipaikan vaivatta hallintaansa. Avauspuolikas oli reippaasti 11,0-vauhtinen, mutta sen jälkeen Wilhelm Nash sai tehdä oman juoksunsa.

Tauolta palannut Jack Vader innostui hirmukiriin, mutta se riitti vain kakkossijaan, kun Ville Mäkelän valmentama Wilhelm Nash veti perille asti voittoajalla 14,8a/2100 metriä.

“Hevoselle on tullut paljon lisää lähtönopeutta, ja keulapaikka saatiin helposti”, Ari Moilanen myönsi. “Takana oli hyvä hevonen, jolle en halunnut antaa liian aikaisin tilaa. Lopussa alettiin vauhtia kiristämään, jolloin Wilhelm Nash voitti aika huoletta.”

Suosikki Shadow Of Brisbane jäi kiihdytyksessä 3. sisälle. Olli Koivusen ajokki pääsi vapaalle maalisuoralla, muttie pystynyt kohentamaan sijoitusta.

Toto64-5: Esa Holopaisen ajokki One Point palasi voittojen makuun keulajuoksulla.

Hannu Torvinen latasi Delightful Momentin kyydissä kovat piippuun startissa ja kaksikko nappasi kärkipaikan kasiradalta. Kakkossuosikki One Pointin ja Esa Holopaisen selkä kelpasi kuitenkin eteen 10,5-avauksessa.

Johtavan rinnalla matkannut Paddock’s Star haastoi One Pointia valmentajansa Jarmo Savolaisen ajamana tiukasti, mutta One Point piti niukasti pintansa.

“Kolmen viikon starttivälillä hevonen oli viimeksi ihan liian paineissaan. Se jäi johtavan rinnalle, josta taipui ymmärrettävästi, mutta odotin nyt siltä parempaa, kun startti on lähellä”, Esa Holopainen sanaili. “Kovaa piti tänäänkin mennä. Tämä alkaa toisella vastailemaan, kun joku tulee rinnalle lähellekään.”

Veijo Pulkka valmentaa One Pointia, joka pisteli täyden matkan hienosti 14,7a.

Suosikki Personal Trainer ei häikäissyt 2. ulkoa.

Toto64-6: Tommi Kylliäinen liittyi Esa Holopaisen ja Ari Moilasen tavoin kahden 64-voiton kerhoon, kun tauolta palannut Stonecapes Picasso kiri parhaaksi.

Tauolta palannut Lily’s Star piti sisäradalta kärkipaikan, josta Seppo Markkula myös ajoi. Rinnalla matkannut Al. E Gador Zet hankki loppukaarteessa otteen, mutta sekään ei voinut mitään Stonecapes Picasson kanuunakirin edessä.

Stonecapes Picasson valmentaja Jukka-Pekka Hukkanen kommentoi hevosensa suoritusta.

“Oltiin kaukana, joten en uskonut voittoon. Ei olisi haitannut, vaikkei olisi voitettukaan. Tämä on hyvä hevonen, joka auttaa tässä lajissa paljon. Viime vuonna Stonecapes Picasso teki tasan yhden hyvä startin ja se oli ensimmäinen. Toivottavasti ei käy samalla tavalla nyt.”

Stonecapes Picasso tuuletteli mailin matkan voittoaikaan 12,8a.