Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 4 Inflammable Jam, 20,53 %, 4,39 euroa
Toto4-2: 4 Lakan Leija, 50,52 %, 5,94 e
Toto4-3: 10 Cousin Evert, 8,91 %, 40,49 e
Toto4-4: 9 Joriini, 19,49 %, 95,88 e

Vaihto: 33 411,00 euroa

Härmän vanhan raviradan Toto4-pelin avauskohteessa oli harvinainen tilanne, sillä yhdelläkään 13:sta osallistujasta ei ollut voittoa vielä tilastoissa tässä vaiheessa kautta. Toni Ylitalon valmentaman ja ohjastaman Inflammamble Jamin lukemiin saatiin siltä osin korjaus, kun 6-vuotias ruuna rutisti parhaaksi johtavan rinnalta.

Toto4-1: Antti Ala-Rantalan ajokki Giorgio Noster piti sisäradalta kärkipaikan helposti hallussaan, mutta taukohevoselle kelpuutettiin selkä 1. takasuoralla eteen, jolloin Veli-Erkki Paavolan ajokki Star Price pääsi vetotöihin.

Yllätystä havitellut Star Price johti loppukaarteeseen asti, kunnes taipui. Inflammable Jam rutisti kärkeen, mutta Jonny Länsimäen ohjastama Denna iski haastamaan tiukasti, eikä Ville Pohjolan kuskaama Quick Petrolkaan kirinyt hassummin. Kakkossuosikki Inflammable Jam piti niukasti voittoon ennen Dennaa.

”Eka kurvi on tiukka, joten mentiin alku rauhallisesti. Meillä meni tänään kaikki hyvin”, Toni Ylitalo iloitsi. ”Silloin kun Inflammable Jam on kunnossa ja mallillaan, on se tullut joka paikasta. Viimeisellä takasuoralla aloin antamaan Vellun hevosella painetta, kun huomasin sillä olevan kaarteissa ongelmia. Inflammable Jam vastasi varmasti maaliin asti.”

Inflammable Jamin uran viides voitto tuli 2000 metrin matkalla ajalla 20,4.

Suosikki Arctic Mystery oli ratkaisevan kauan pussissa juostuaan 3. sisällä.

Toto4-2: Ensimmäinen kierroksen suurista suosikeista selvisi maaliin voittajana, kun Lakan Leija lunasti pelaajien odotukset.

Tulisin piti aluksi kärkipaikan, mutta toisen puolikkaan alussa Aparis riisti paikan hetkeksi itselleen. Tulisinin ohjastaja Jarmo Saarela käänteli ajokkinsa heti toiselle, ja taas keulapaikka vaihtoi omistajaansa.

Markku Hietasen ajokki Lakan Leija jäi 2. ilman vetoapua, josta hankki keulahevosesta otteen viimeisessä kaarteessa. Maalisuoralla Lakan Leija marssi oikein väljään voittoon oljenkorret tallella.

“Hevonen on mennyt koko ajan eteenpäin. Nuorena jo sanottiin, että odotellaan valmistumista, jolloin hyvä hevonen tulee”, Markku Hietanen muisti. “Lakan Leijalla on niin paljon voimaa, ettei piitannut juoksupaikasta mitään.”

Erkki Tuomaala valmentaa Lakan Leijaa, joka teki voittoajan 29,7/2120.

Tulisin tsemppasi toiseksi ennen Krannin Pihlaa.

Toto4-3: Lämminveristen ykkössarjassa kierroksen suurin suosikki Amanda Rose jäi voitotta, kun pikkutamma ei saanut mitään ilmaiseksi.

Ville Pohjolan ajokki Amanda Rose pääsi suosiolla kärkeen ohi Bewitch Boyn, mutta Panu Ahonen kierrätti M.T. Kopitarin nopeasti johtavan rinnalle huolehtimaan, ettei Amanda Rose päässyt helpolla. Viimeisellä takasuoralla M.T. Kopitar antoi keulahevoselle kovaa painetta, jolloin kärkiparilta paloi parhaat paukut. Kilvanajosta kiitti Jarmo Saarelan ajokki Cousin Evert, joka leiskautti helppoon voittoon.

“Olen ajanut hevosta joskus ennenkin, ja se on hevonen varsinkin tällaisiin lähtöihin”, Jarmo Saarela aloitti. “Ajattelin etukäteen, että tiukkaa tekee, mutta viimeisessä kurvissa kun vedin laput, niin hevonen syttyi uudelleen ja voitti varmasti.”

Nelossuosikki Cousin Evert pisteli 2000 metriä valmentaja-osaomistaja Juhani Kärjen riemuksi aikaan 17,5.

Amanda Rose kesti toiseksi ennen Cutthecrapiä.

Toto4-4: Härmä-ajon muhkea 3000 euron ykkösraha lisättiin Hannu Hietasen ohjastaman ja valmentaman Joriinin voittosummaan.

Lähdössä sattui ja tapahtui alusta alkaen. Tiukassa keulataistossa paalun hevoset Koveri, Vermon Voitto ja I.P. Muskotti laukkasivat. Viimeisimmäksi mainittu selvitti nopeimmin raville ja piti kärkipaikkaa hetken aikaa, kunnes Veli-Erkki Paavola kaasutti Wauhdin johtoon.

Koveri eteni laukkansa jälkeen toiselle ilman vetoapua, mutta se hylättiin myöhemmin. Takana matkannut Joriini iski viimeisellä takasuoralla Wauhdin kimppuun ja jyräsi maalisuoralla ohi.

“Joriini on pikkuhiljaa parantanut joka vuosi. Se on tehnyt oikein selkeän hyppäyksen eteenpäin. Jonkun huonomman startin teki keväällä, kun oli räkäinen, mutta sen jälkeen tehnyt hyviä juoksuja kaikki”, Hannu Hietanen sanaili.

Kakkossuosikki Joriini teki voittotuloksen 26,1/2040 metriä.