Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 9 Issakan Pouta, 42,72 %, 4,20 euroa
Toto4-2: 1 El Extreme, 17,50 %, 12,10 e
Toto4-3: 3 Gabriella Sunsign, 0,98 %, 530,10 e
Toto4-4: 4 The Dude, 32,04 %, 766,90 e

Jani Ruotsalaisen ohjastama Issakan Pouta oli muille liian liukas Lappeenrannan Toto4-avauksessa.

Esa Holopainen otti kylmäveristen tasoitusajossa keulapaikan aluksi hallintaansa Camassin kanssa. Kaksikolle kelpasi 1. takasuoran lopussa Pekka Vehviläisen ja Huvimenon selkä.

Maanantaina Jokimaalla hurjan 25-tuloksen täydellä matkalla polkenut Issakan Pouta sai Jani Ruotsalaiselta kirikäskyn varhain 4.ulkoa. Valjakko näytti leiskauttavan jo kirilenkin alussa kärkeen, mutta se tapahtui lopulta päätöspuolikkaan alussa. Toto4-kierroksen eniten pelattu osallistuja Issakan Pouta hallitsi 29,0-lopetuksessa helposti, vaikka Huvimeno yritti vielä heittää haastetta.

“Hevonen lähti voltista varmasti matkaan tänä päivänä. Se on tehnyt kuulemma parhaat juoksunsa vapaalta radalta, joten ajoissa lähdettiin reissuun. Se on toisten takaa herkkä ajaa”, Jani Ruotsalainen tiesi ensimmäistä kertaa sitten viime kesän voittaneesta Issakan Poudasta.

Jouni Hallikas valmentaa 8-vuotiasta Issakan Poutaa. Sen ja Huvimenon jälkeen kolmanneksi ylsi Arto Laaksosen kuskaama Egoa On.

Toto4-2: Arto Laaksonen kirkasti edellisen lähdön pronssitilaa kerralla kaksi pykälää, kun El Extreme kiitti nappireissusta voitolla.

Kiihdytyksessä Jarmo Saarela oli terävänä ja latasi Rive Best Yetin keulapaikalle, josta sillä myös ajettiin. Edellä mainittu kaksikko hallitsi enintään 5250 euroa ansainneiden ryhmäajoa aina viimeiselle sadalle metrille saakka. Silloin takana väijynyt El Extreme iski voitokkaaseen kiriinsä, johon Rive Best Yetillä ei ollut varaa vastata.

“Hevonen on nahkeampi takaa, mutta kyllä se nyt ainakin suoritti sieltä moitteettomasti. Suoran alussa tuntui, että Jampan hevonen vastaa pidempään, mutta aika helposti tämä meni ohi”, Arto Laaksonen kertasi lopun taistoa Marko Kakkosen valmentaman El Extremen kyydissä.

Mikael Palm kannusti Metalic Eightin yllätyskolmoseksi. Suosikki Highscore Luca eteni kierros maaliin johtamaan toisen radan letkaa, mutta se taipui siitä jo varhain.

Toto4-3: Enintään 16 000 euroa tienanneiden ryhmäajo päättyi suuryllätykseen, kun alle prosentin pelikannatuksen kerännyt Gabriella Sunsigh kiri kärkeen lopussa.

Tauolta palannut Maxx Birdland leiskautti kiihdytyksessä oikein helposti keulaan, vaikka lähti liikkeelle eturivin uloimmalta paikalta. Suosikki sai vetää keskipitkällä matkalla varsinkin ensimmäisen kierroksen rauhassa, mutta jo päätöspuolikkaan alussa johtavan rinnalla matkannut Turmalin väänsi keulahevosen siltaan.

Tuorevoimaisempia vastustajia rynnisti takaa lujaa, joista parhaiten puristi Mikko Valtosen ajama Gabriella Sunsign. Pelaavalle yleisölle Ismo Korhosen valmennettava voitto tuli suurena yllätyksenä, mutta Valtonen ei ollut järkyttynyt.

“Aina mitä olen hevosta ajanut, on se tehnyt rehdin suorituksen, joten tämä ei yllättänyt millään tapaa. Voitto oli varma, tämä ei yleensä isoa rakoa muihin tee”, kauden avausvoittonsa ajanut Mikko Valtonen jutteli.

Jani Ruotsalaisen menestyskulku jatkui kakkossijalla Löten’s Nobodyn rattailla. Esa Holopainen ajoi Duannan kolmanneksi.

Toto4-4: Kierros päättyi oikein vakuuttavaan suoritukseen, kun The Dude pötki piikkipaikalta muilta karkuun.

Tauon aikana ruunattu The Dude painui kiihdytyksessä kärkeen valmentajansa Ville Tonttilan kuskaamana. Valjakko veti avauslenkin maltillisesti 18,5-kyytiä, eikä antanut kirilenkillä muille mitään palaa taistella voitosta.

“Toinen tuhat ajettiin reippaampaa, ettei kukaan pääse yllättämään. Hevonen käyttäytyi ainakin tosi hyvin. Se oli rauhallisempi oikeastaan”, Ville Tonttila kommentoi hevosen muutosta ruunauksen ansiosta.

The Dude otti kauden avausvoittonsa kilometriajalla 17,0a / 2100 metriä.

Petri Ripatti kannusti Boss Amiraalin toiseksi ennen Matti Nisosta ja Liberacea.