Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 2 Issaquah Sund, 10,41 %, 1,60 euroa
Toto65-2: 7 Raw Jack, 1,44%, 64,20 e
Toto65-3: 3 Julmin, 11,39 %, 417,00 e
Toto65-4: 5 Mass Attack, 4,00 %, 6290,60 e
Toto65-5: 4 Uraia, 55,74 %, 9846,20 e
Toto65-6: 3 Carlos La Renta, 6,98 %, 113231,90 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 113231,90 euroa
Viisi oikein 1762,30 e

Vaihto: 357 642,40 euroa

Pitkän matkan SE-hevonen Issaquah Sund kiitti vauhdinpidosta kirimällä ylivoimaiseen voittoon Toto65-avauskohteessa.

Toto65-1: Juha Utalan ohjastama suosikki Bertuccio piti sisäradalta keulapaikan oikein helposti ja sai kiihdytyksen jälkeen rauhoittaa matkavauhdin hetkeksi, kunnes toiselle ilman vetoapua jäänyt Arctic Lover alkoi Hannu-Pekka Korven kanssa hiillostaa.

Kolmas puolikas hurjasteltiin 11,0-vauhtia, joka vei mehut sekä Bertucciosta että Arctic Loverista. Toisessa ulkona vauhdinpidosta nauttinut Issaquah Sund iski kiriinsä loppukaarteessa ja meni maalisuoralla menojaan.

Tero Mäenpään valmentaman Issaquad Sundin voittoaika oli komea 13,0a / 2100 metriä.

“Juoksu meni meidän kannalta hyvin, kun viimeinen kierros mentiin lujaa, ja loppukirin sai säästää suoralle”, nelossuosikkia ohjastanut Antti Teivainen kertoi. “Laput vetäisin suoran alussa, jolloin hevonen vaihtoi rytmiään ja oli ylivoimainen.”

Tommi Kylliäisen ajokki Ricocone pisteli toiseksi ennen Arctic Loveria.

Toto65-2: Tammikuussa Vermossa pelaajia järkyttänyt Raw Jack palasi rikospaikalleen, kun pisteli voittoon vähiten pelattuna Amatööriohjastajien PM-osalähdössä.

Patrik Fernlund oli kiihdytyksessä terävänä ja latasi seiskaradalta lähteneen Raw Jackin keulapaikalle, josta Tomi Wahlstenin valmennettava voitti myös tammikussa.

Kiihdytyksessä keulapaikan menettänyt One For You kävi etusuoralla kyselemässä keulapaikkaa itselleen vajaa kierros juostuna, ja matkavauhti pysyi silti reippaana. Siitä huolimatta kengittä kilpaillut Raw Jack jaksoi ja voitti suorastaa murskaavasti ennätystuloksella 14,6a.

“Keulaan kun pääsin, siitä halusin ajaa. Hienosti valmennettu hevonen”, Patrik Fernlund kehui ja kertoi samalla viihtyneensä Suomessa hienosti.

Sigmund Jakobsen oli toinen One For Youn kanssa. Janne Räsänen ohjasti Eko Kristallin kolmanneksi. Suosikeista Bella Bloom laukkasi takasuoralla, ja A Lala Lala Long hyppäsi maalisuoralla rymistellessään kohti tototaistoa.

Montén PM-kilpailusta voit lukea tästä.

Toto65-3: Peter Lindroosin rohkea ajo toi keulavoiton Julminille hienotasoisessa lähdössä.

Kari Rosimon ajama T.T. Avot latasi kiihdytyksessä seiskaradalta kärkeen, mutta takasuoralla Peter Lindroos iski vauhdilla Julminin kanssa keulahevosen kimppuun ja ryöväsi keulapaikan itselleen.

Peter Lindroosin oivallus toi lopulta maukkaan voiton, sillä Julmin hallitsi varmoin ottein perille ennätysajalla 23,8a / 2100 metriä.

“Mietiskelin pitkään ekassa kurvissa, mutta hevonen tuntui miljoonalta, olisi ollut sääli jäädä mihinkään taakse. Olisi vaikka ajettu johtavan rinnalta, mutta nyt päästiin keulaan asti”, Peter Lindroos halusi ajaa rohkeasti.

Voimanpesä Juiseri kiri kakkosrahoille ennen suosikki T.T. Avotia, joka näytti jo kirilenkin alussa olevan vaikeuksissa, mutta piristyi.

Toto65-4: Yllättäjälle meni kohde, kun Juho Ihamuotilan suojatti Mass Attack täräytti terävällä kirillään voittoon.

Jukka Torvisen ajokki Kingfisher Fellow otti kakkosradalta keulat sisäradan suosikin Deangelon laukattua heti hylkäykseen. Torvinen kokeili suuryllätystä havitelleen ajokkinsa kanssa rohkeasti keulasta ja se toi melkein makeimman hedelmän, mutta kaksi pääsi lopussa ohi.

Kolmannessa sisällä matkannut Mass Attack uusi viime Loviisan kisan temppunsa, kun lopetti lentämällä. Juho Ihamuotin ajokki taivalsi 3. sisällä, josta pääsi ensin toisella ja alle 100 metriä vapauteen irti.

“Mass Attack tulee oikein tosi kovaa selästä. Nytkin periaatteessa kaikki oli tallella”, Ihamuotila paljasti.

Olli Koivusen ajokki Quite A Boy tuli edellä mainittujen välissä toisena maaliin.

Toto65-5: Ari Moilasen ajokki Uraia avasi ja lopetti 09,0-vauhtia ja otti avausvoittonsa Suomessa.

Kiihdytyksessä Esa Holopaisen ajokki Oh Goodness piti sisäradalta keulapaikan aluksi, mutta päästi Uraian suosiolla eteensä.

Lähtö oli lukittuna etusuoralle asti, kunnes Hannu-Pekka Korven ajokki Free Me sai käskyn eteenpäin ja toiselle ilman vetoapua. Free Me haastoi parhaansa mukaan keulahevosta, mutta tämä irtosi lopussa tyylitellen ajalla 12,9a.

“Kaikki oli tosi helppoa sen jälkeen, kun keulaan päästiin. Hevonen olisi tuosta pystynyt nipistämään…puoli sekuntia ainakin”, Ari Moilanen arveli. “Uraia on hieno lisä Suomen tammojen sekaan.”

Toto65-6: Kierros päättyi illan teeman mukaisesti yllätykseen, kun Carlos La Renta lopetti johtavan takaa voittoon.

Carlos La Renta ohitti alun tiukassa keulataistossa sisäradan Live For Greatnessin. Tommi Kylliäinen iski suosikki Stonecapes Picasson kanssa vaateliaana rinnalle ja eteni kuin etenikin keulaan.

Maalisuoralla Stonecapes Picasso yritti karkuun, muttei onnistunut, kun Carlos La Renta pyrähti ohi ja voittoon ajalla 13,4a.

“Alussa ol samanlainen kuin toissa kerralla, ettei alussa niin terävä, mutta hyvin päästiin maaliin asti. Varmaan pakko vaihtaa taktiikkaa”, Hannu-Pekka Korpi naureskeli keulariippuvaisena pidetyn hevosen rattailla.