Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 3 Issaquah Sund, 12,24 %, 4,20 euroa
Toto65-2: 5 Tutun Impi, 6,46 %, 43,30
Toto65-3: 4 Baby Beyonce, 73,63 %, 58,90 e
Toto65-4: 1 Stardust Fibber, 23,74 %, 145,40 e
Toto65-5: Norman Price, 7,73 %, 526,40 e
Toto65-6: 9 Ronaldo Malibu, 52,19 %, 587,60 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 587,60 euroa
Viisi oikein 16,50 e

Vaihto: 208 833,40 euroa

Esa Holopaisen ohjastama Issaquah Sund rokotti alussa hurjastellutta kärkeä ja otti voiton Vermon Toto65-avauskohteessa.

Toto65-1: Santtu Raitalan ajama suosikki Grainfield Ace piti sisäradalta keulapaikan oikein helposti, mutta se joutui avaamaan likaisella radalla 08,5-vauhtia ensimmäiset 500 metriä.

Grainfield Ace ei saanut jatkossakaan juurikaan hengähtää, jolloin takajoukoissa väijyneille jäi loppuun enemmän voimia. Kolmannessa ulkona matkannut Issaquah Sund iski kiriinsä viimeisellä takasuoralla ja liikkui heti pontevasti. Mika Forssin ajama Fakir Victory seurasi perässä virtavana, mutta Issaquah Sund vastaili maalisuoralla tarpeen mukaan ja otti kauden kolmannen voittonsa 2100 metrin matkan tuloksella 14,1a.

Esa Holopainen ohjasti nelossuosikkina voittanutta Issaquah Sundia ensimmäistä kertaa.

“Kiva tuttavuus”, Esa Holopainen myönsi Tero E Mäenpään valmennettavasta. “Parijonossa saatiin hyvä juoksu, ja tasaisen reipas matkavauhti sopi tälle hyvin. 800 metriä maaliin läksin kolmatta eteenpäin, ja hevonen tuntui koko ajan hyvälle. Ohjeet olivat, että hevonen on matkalla nihkeä, mutta lähtee aina pyydellessä menemään ja oli juuri sellainen.”

Fakir Victory oli selvällä marginaalilla toinen. Kakkossuosikki Valentin Laday teki ensimmäisellä takasuoralla iskun keulahevosen rinnalle, mutta laukkasi pian. Matias Salon valmennettava paikkasi erheensä vahvasti nousemalla kolmosrahoille.

Toto65-2: Kylmäveristen tasoitusajo oli alusta alkaen yllättäjähevosten välinen vääntö, eikä suosikeille jätetty kuin murusia.

Tapio Perttusen ohjastama keulaspesialisti Sarsis nakkasi paalun juoksuradalta keulapaikalle, josta ajettiin. Antti Teivainen otti Meno-Miinan kanssa paikan takaa ja Toto65:ssa lähes pelaamaton kärkipari veti hajuraolla muihin.

Antti Ala-Rantala matkasi Tutun Impin kanssa porukan kolmantena. Meno-Miina nakersi Sarsiksesta otteen loppukaarteessa ja näytti olevan matkalla kohti ykköstilaa, mutta sitten Tutun Impi rynnisti viimeiset metrit parhaiten ja ehti kuin ehtikin niukkaan voittoon.

“Saatiin hyvä alku, vaikka pieni haparointi tuli tällekin ensimetreille, mutta pudotti raville. Perttusen ja Teivaisen hevoset menivät hetken aikaa reipasta, mutta ajattelin vauhdin jossain kohtaa hiipuvan niillä, ja tämä parantaa loppua kohti, joten en ollut huolestunut”, Antti Ala-Rantala kertoi.

Voittoajan 27,8 / 2100 mennyt Tutun Impi oli kuudenneksi eniten veikattu.

Suuri suosikki Vernanto ei pystynyt nousemaan voittomatsiin, ja kakkossuosikki Maikkis laukkasi lähtötohinoissa.

Toto65-3: Tammojen Finn-Tack cupin karsinta meni odotetusti kierroksen suurimmalle suosikille Baby Beyoncelle.

Lars Wetzer kannusti Baby Beyoncea heti kiihdysvaiheessa, jolloin nelivuotias otti vetotyöt itselleen. Kovan 11,5-avauksen jälkeen tammalla oli yhä pykälä silmässä, sillä se veti kierroksen samaa 13,5-vauhtia, jota Grainfield Ace veti aikaisemmin lämminveristen ykkössarjassa.

Viimeisen takasuoran lopussa Jani Ruotsalainen käskytti Long Leg Lizzyn 2. ulkoa kolmannelle ja tamma liikkui hetken aikaa pontevasti. Voittajaa se ei pystynyt kuitenkaan haastamaan, ja toiseksi ehti kovaa kirinyt Beat Of Love, jota Jukka Torvinen ohjasti Hannu Torvisen ollessa Ranskassa.

“Tein sen virheen, että laitoin kepin pintaan lähtiessä. Eihän tamma meinannut rauhoittua millään, se vei mua ihan, huh huh!” Lars Wetzer siunaili. “Totta kai huolestutti, kun GPS ei yli neljäntoista lukeman mene niin hätä tulee. Hallitusti tamma hoisi homman, muistuttaa piti kuitenkin.”

Ykköstila oli Baby Beyoncelle jo kuudes putkeen.

Toto65-4: Tom Erikssonilta mahtavasti aloittanut Stardust Fibber jatkoi upeita suorituksiaan ja otti voiton kakkossuosikkina.

Heti lähtötohinoissa tapahtui, kun suosikki Hill Yes otti laukan. Juha Utalan ajokki antoi nopeasti raville ja eteni kolmatta eteenpäin saaden lopulta paikan 2. ulkoa, josta haparoi jo ensimmäisellä takasuoralla uudestaan, eikä vakuuttanut jatkossakaan.

Tommi Kylliäisen kuskaama Global Spellbound oli aluksi nopein, mutta Jukka Torvinen pääsi nostamaan sisäradalta lähteneen Stardust Fibberin toiselle ja eteni keulaan. Vanharouva irtosi siitä murskaavaan voittoon ennen johtavan rinnalta vahvasti sitkistellyttä Lassic Pointia.

“Hevonen on tosi mahtavassa vireessä ja teki tänäänkin kaikein oikein. Tällä on tosi hienot ominaisuudet”, Jukka Torvinen hehkutti. “Lähtopaikka oli arvoitus, mutta onneksi kaikki meni hyvin. Tamma oli makean tuntuinen koko matkan ja sopivalla otteella meni.”

Toto65-5: Esa Holopainen nappasi toisen 65-voittonsa, kun Norman Price innostui loistojuoksuun oriiden ja ruunien Finn-Tack cupin karsinnassa.

Ismo Korhosen treenaaman Norman Price jäi kiihdytyksen jälkeen johtavan Capercaillie Cockin rinnalle. Antti Veteläisen ajama Capercaillie Cock johti lähtöä, kunnes sortui laukalle loppukaarteessa. Tällöin Norman Price vyöryi voittoon pikkuyllättäjänä.

“Pari viimeistä starttia hevonen on ollut parempi. Jätettiin ylimääräisiä varusteita obersekkiä ja kengät pois. Tampereella olisi ollut jo voitto viimeksi lähellä ilman loppukaarteen häirintää, jossa meni rytmi sekaisin”, Ismo Korhonen paljasti. “Norman Price on ollut koko ikänsä sen tuntuinen hevonen, että varaa olisi parantaa. Se on ollut seurailija, mutta onneksi on alkanut piristymään. Tämä on komea hevonen, jolle meneminen on helppoa.”

Koivusen tallin kaksikko Fox Lover – He Is Felix otti muut kärkisijat.

Toto65-6: Päätöskohde meni odotetusti, sillä Mika Forssin kuskaama Ronaldo Malibu lipui aikaisen ratkaisun turvin ykköstilaan.

Pertti Tikkisen ajama Keisari Kiltti otti keulapaikan, eikä se ollut tarjolla Ari Moilasen ajokille Free And Happylle.

Ronaldo Malibu sai 3. ulkoa kirikäskyn jo etusuoralla ja iski kovalla pätkällä aina keulaan asti, josta ei ollut yllätettävissä.

“Kiihdytyksessä kakkonen laukkasi edessä, joten vähän aikaa jouduttiin odottamaan, että päästään välistä pois. Hienoon paikkaan päästiin 3. ulos. Vauhti tuntui vain rauhoittuvan ja rauhoittuvan, joten annettiin mennä eteenpäin, että päästään ainakin johtavan rinnalle, mutta päästiinkin keulaan asti”, Mika Forss sanaili. “Siinä saatin rauhassa ajella maaliin ja kuunnella kuinka Juho (Ihamuotila) tulee lähellä maaliin. Eihän nuorilla hevosilla ole mikään sataprosenttisen varmaa ennen kuin ollaan maalissa, mutta tuntui voimiakin jäävän vähän varastoon.”

Juho Ihamuotila kipusi siis toiseksi Masterstroke Arian kanssa. Tiffany Journey oli kolmas.