Kouvolalaisvalmentaja Isto Kuisma sanoo, että tallin toiminta on koko ajan mennyt pienin varmoin askelin eteenpäin. 

Uusiakin suunnitelmia on kehitteillä.

“Totta kai sitä voi aina toivoa parempaa ja parempaa kalustoa, mutta olen kyllä tällä hetkellä tosi tyytyväinen. Tässä on vähän etsinnässä uusi kimppahevonen, mutta vielä ei ole löytynyt. Mahdollisimman laadukasta kilpahevosta koetetaan etsiä”, Kuisma sanoo.

Talliin mahtuu maksimissaan 16 hevosta. Uusin tulokas on Herbie Sisu, joka muutti tämän viikon tiistaina Kuisman talliin Antti Ojanperältä.

Lahden Suur-Hollola-raveissa viikonloppuna Kuismalta starttaavat Knox Hanover sekä Kips Patrik.

Knox Hanover kiihdyttää numerolla kymmenen lauantain viimeisenä lähtönä juostavassa enintään 50 000 euroa tienanneiden 2140 metrin ryhmäajossa. Edellisen starttinsa 7-vuotias ruuna juoksi Norjan Bjerkessä Oslo GP -viikonloppuna.

“Arpaonni on ollut tänä vuonna lähtöpaikkojen osalta tosi huonoa. Knox Hanover olisi niin eri hevonen keulasta. Oslossa ei ollut kaukana, että siihen oltaisiin päästy, mutta kaveri pystyi puolustamaan ja halusi sen tehdä. Siellä jäi vähän kaasu liikaa päälle ekalla kilometrillä keliin nähden, mutta me olimme Mikan (Forss) kanssa silti tyytyväisiä hevoseen”, Isto Kuisma kertoo.

Hän jatkaa, että hevonen on mennyt viimeisen vuoden aikana roimasti eteenpäin.

“Ajoin sillä molemmat lämmitykset itse Oslossa, ja se tuntui ihan erilaiselta kuin viime vuonna samaan aikaan samalla radalla. Nämä reissut, joita hevonen on nyt tehnyt, ovat palvelleet hyvin juuri sitä, mitä me olemme sille hakeneet. Että se kasvaisi psyykkisesti kovempiin tehtäviin.”

“Lähtöpaikka on Lahdessa tosi ikävä, katsotaan, miten siitä päästään. Tänään aamulla ajoin sillä, ja kaikki vaikutti olevan hyvin. Toivotaan lämmintä säätä, se hevonen jopa tykkäisi siitä, että on hellettä.”

Voittosaumaa Kuisma povaa kolmannen startin hänen valmennuksestaan tekevälle 5-vuotiaalle Kips Patrikille, joka starttaa lauantain neljännessä lähdössä numerolla viisi.

“Hevosen ura on mennyt jo ennen meille tuloa koko ajan nousujohteisesti. Toukokuussa Lahdessa voitto tuli hurjalla juoksulla laukan jälkeen. Viime startissaan se oli ehkä pikkuisen nahkea, Hannu (Torvinen) ajoi tarkoituksella vähän pidempään selästä, kun se joutui niin rankasti kiertämään Lahdessa.”

“Paikka on sille ihan hyvä, se ei ole mikään nopea lähtijä. Näillä näkymin saatetaan riisua huomenna etukengätkin pois, olen nyt jokaiseen starttiin keventänyt, mistä se on tuntunut saavan lisää speediä. Mielestäni Kips Patrik on tuossa lähdössä yksi voittajaehdokkaista, jos sillä on hyvä päivä.”